Știința Miroslava joacă din nou în ultima etapă cu promovarea pe masă, la Miercurea Ciuc. Cum au ajuns ieșenii să se lupte pentru Liga 2

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 15:52 Stiri

Știința Miroslava a avut parte de un antrenament util în penultima etapă a Ligii a 3-a, Seria 1, reușind să se impună fără drept de apel în fața codasei AFC Odorheiu Secuiesc, scor 4-0, prin golurile marcate de Cosmin Nemțanu (17′), Denis Botezatu (45′), George Maxim (52′) și Alexandru Taciuc (72′). Gruparea ieșeană se menține pe locul 3 în clasament, la două puncte de liderul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, pe care îl întâlnește chiar în ultima etapă. Atunci se va decide campioana seriei, cât și nou-promovata în Liga 2.

Startul hotărât de meci al formației pregătite de Cristian Ungureanu a fost concretizat de Cosmin Nemțanu, după primul sfert de oră al întâlnirii de sâmbătă de la Uricani. Omul pentru care Ungureanu a insistat foarte mult să fie adus în iarnă a preluat mingea la 45 de metri de poarta lui Varro și a pătruns până în preajma careului, lateral dreapta, poziție din care a găsit plasa laterală pentru 1-0.

Miroslava s-a distanțat pe tabelă fix înainte de pauză, pe o degajare a portarului Sabin Țintea. Mingea a „curs” frumos spre același Nemțanu, care l-a servit ideal pe Denis Botezatu.

Situația punctelor puse la bătaie a devenit și mai clară, în minutul 52, când goalkeeperul Varro, ușor accidentat (ulterior schimbat) și incomodat în mod inteligent de masivul atacant Alexandru Marin, a fost păcălit de căpitanul George Maxim la o lovitură liberă de la mare distanță (3-0).

Scorul final a fost stabilit de Alexandru Taciuc (72′), din pasa lui Maxim. Taciuc l-a executat pe portarul de rezervă al oaspeților cu un șut precis din 6 metri.

Ca și în deplasarea de la Valea Mărului, fotbaliștii Științei au fost susținuți acasă de o galerie entuziastă, precum și de un public generos care a aplaudat fiecare fază reușită de favoriți. Arsenalul galeriei a constat într-o toba, bannere urcate pe gardul despărțitor („Suntem o echipă aderărată”, „Hai Știința”) și, în premiera, fumigene alb-albastre ce au fost aprinse după ultimul fluier al arbitrului și preluate de către jucători și antrenor.

Știința Miroslava: Țintea – Cerneuțanu, Moisi, Tăcuțanu, Maxim, Botezatu, Izmană, M. Chelaru (Ed. Sandu 46), Nemțanu (Văleanu 46), Agrigoroaei (M. Crenganis 64), Marin (Taciuc 59). Rezerve neutilizate: Anton, Huțanu, R. Ambrosie.

AFC Odorheiu Secuiesc: Varro – Pal, Ors, Szoloni, Panait, Kicsi, Pețer, Demeny, Silion, Czimbalmos, Bagoly, Kis. Rezerve: Balint, Matyas, Antal.

„Nimic nu e mai presus decât să joci cu trofeul pe masă”

La finalul partidei, președintele clubului din Miroslava și-a felicitat jucătorii, cât și pe suporteri și a anunțat că va cere CCA să trimită o brigadă de arbitri de Liga 1 pentru meciul cu Csikszereda.

„O nouă victorie clară și frumoasă pe teren propriu, ultima din acest sezon competițional în fața suporterilor minunați și numeroși, cărora țin să le mulțumesc din tot sufletul pentru că sunt alături de această echipă frumoasă a Miroslavei. Sunt încrezător că ultima partidă de la Miercurea Ciuc o vom aborda cu maximă concentrare. Jucătorii sunt foarte motivați, conștienți că nimic nu e mai presus decât să joci cu trofeul pe masă. Vor juca pentru ei și pentru viitorul lor fotbalistic! Vom face adresă la CCA pentru a beneficia de o brigadă de arbitri de Liga 1, și asta nu pentru că ne-ar frică de Csikszereda, ci pentru a avea parte de un joc fair-play, un joc care va decide campioana!”, a spus președintele Științei, Daniel Acatrinei.

Cum a ajuns Miroslava să se bată din nou la promovare

Înfrângerea rușinoasă de la Râșnov, scor 0-3 (etapa a 10-a), a patra în campionat pentru Știința Miroslava, a împins conducerea gruparii ieșene să opereze modificări la nivelul băncii tehnice. Astfel, Dănuț Munteanu a fost demis și în locul său a fost adus Irinel Ionescu pe post de antrenor interimar.

În cele două etape cu Ionescu șef peste un grup de tineri talentați, Miroslava s-a impus cu 3-1 în fața celor de la Sportul Chiscani, rezultat urmat de o victorie strălucitoare la Galați, acolo unde echipa ieșeană a învins cu 4-3 (deși a fost condusă cu 3-1 și a ratat un penalty prin Marin) și începea să arate din ce în ce mai bine.

Seria rezultatelor bune a fost continuată printr-un 5-0, acasă, cu Valea Mărului, în meciul de revenire a lui Cristi Ungureanu. Apoi, Știința avea să încheie anul 2016 cu un 3-1 la Odorheiu Secuiesc, furnizându-i ulterior liderului Csikszereda prima înfrângere stagională.

În retur, cu aproximativ același lot, Miroslava s-a înscris cu șanse reale în lupta de promovare menținându-și invincibilitatea, însă pierzând puncte, acasă, cu AFC Hărman (3-3) și SC Bacău (3-3), respectiv în deplasarea din urmă cu două etape de la Valea Mărului (1-1). În rest, victorii pe linie pentru echipa care are în acest moment cel mai bun atac din Seria 1 și care va disputa, vineri, un meci crucial în ultima etapă a Ligii a 3-a, Seria 1.

Csikszereda (63p), AFC Hărman (62p) și Știința Miroslava (61p). Astfel arată clasamentul Seriei 1 înaintea rundei finale, când sunt programate următoarele jocuri la vârf: Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava și AFC Hărman – CSM Pașcani.

Pentru Știința Miroslava, un succes cu Csikszereda nu e îndeajuns pentru a promova în Liga 2. Ieșenii au nevoie, pe lângă victorie, și de cel mult o remiză a Hărmanului pe teren propriu cu CSM Pașcani.

Nu va fi pentru prima dată când Știința Miroslava va juca pentru promovare cu trofeul pe masă, în urmă cu două sezoane, fiind în postura de lider, a pierdut cu 2-1 meciul de la Bucovina Pojorâta, când îi era bun și un egal, astfel că a ratat accederea în Liga 2.

Foto: Cătălin Ghitescu (Știința Miroslava)

 
Marius ANGHEL 22 May. 2017, 15:52 Stiri
Pe aceeași temă