SSC Farul a primit 900.000 de lei de la bugetul local pentru sezonul de toamnă. Grigoraș caută jucători: „Suntem în criză mare de timp. Am vorbit cu Hagi”

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 16:13 Stiri
SSC Farul a primit 900.000 de lei de la bugetul local pentru sezonul de toamnă.** Grigoraș caută jucători:

Consiliul Local Constanța a votat luni, în unanimitate, alocarea de la buget, pentru echipa SSC Farul, a sumei de 900.000 de lei. Clubul din Liga 3 are ca obiectiv promovarea în Liga 2, îl are președinte pe fostul fotbalist și arbitru Marcel Lică și l-a adus, în urmă cu o săptămână, pe Petre Grigoraș în postul de antrenor.

Suma de 900.000 de lei (puțin sub 200.000 de euro, la cursul actual) este destinată finanțării activității până la sfârșitul acestui an. Dacă nu va interveni nimic special, în iarnă ar urma ca autoritățile locale să aloce o nouă finanțare, până la sfârșitul campionatului, în valoare de circa 1.000.000 de lei (puțin sub 220.000 de euro).

S-ar realiza astfel bugetul despre care Petre Grigoraș a vorbit în ProSport, în ziua în care a preluat echipa Farul: circa 4-500.000 de euro pentru a reuși promovarea în Liga 2 din (probabil) Seria a 2-a a Ligii 3.

„Am avut încredere că se va rezolva această problemă și că se va vota alocarea banilor în Consiliul Local, este un pas înainte. Sunt însă și altele foarte, foarte dificile. Vă rog să mă credeți că nu-mi văd capul. De dimineața până seara lucrăm la acest proiect care este ambițios, dar în care începutul este foarte dificil”, a declarat luni, pentru ProSport, Petre Grigoraș.

„Mai avem foarte puțin timp și încă nu avem jucători. Am păstrat vreo 10 din echipa care a promovat, am purtat discuții și cu alții, dar până nu s-a votat în Consiliul Local bugetul, nu puteam să semnăm nimic. Din păcate, unii n-au avut răbdare și au semnat cu alte formații: Pandurii, Clinceni… Să sperăm că vom reuși să ne punem, cât de cât, pe picioare până la startul noului sezon. Avem înțelegerea și deschiderea, din partea lui Gică Hagi, să împrumutăm câțiva fotbaliști și de la Viitorul, pentru că ne trebuie trei jucători sub 19 ani pe teren la acest nivel. Aici nu e vorba doar de cantitate, ci și de calitate, pentru că suntem Farul și trebuie să ne batem la promovare. Vom mai primi și ajutor de la Botoșani, care ne împrumută un fotbalist… Acum mai rămâne ca autoritățile locale să finalizeze formalitățile pentru a prelua stadionul Farul”, a mai adăugat Grigoraș.

Stadionul mare este într-o stare foarte proastă, iar spectatorii sunt în pericol în tribune, din acest motiv se fac demersurile invocate de Grigoraș, ca echipa să joace pe stadionul de rugby.

Acesta mai spune că demersurile îi sunt îngreunate de situația absolut dezastruoasă a fotbalului în județul Constanța: „Înainte era plin de echipe în zonă: Portul Constanța, Năvodari, Mangalia… La Medgidia erau vreo două… Acum nu mai e nimic. Constanța nu mai are nicio echipă, în afara noastră, în primele trei divizii. E o tragedie”.

Echipa SSC Farul a fost înființată anul trecut de suporterii „marinarilor”, după ce vechiul FC Farul, patronat de Giani Nedelcu, a dat faliment și a fost exclus din competițiile sportive. Suporter Spirit Club Farul Constanța a fost finanțată de membrii galeriei și de sponsori în Liga 4, reușind să promoveze cu un buget de circa 140.000 de euro. Începând din această vară, după îndelungi negocieri, autoritățile locale s-au implicat în club. Obiectivul este promovarea succesivă până în Liga 1 și achiziționarea brandului Farul atunci când lichidatorul judiciar al vechii societăți îl va scoate la licitație.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 16:13 Stiri
Pe aceeași temă