Petre Grigoraș preia SSC Farul: „Am vorbit cu primarul Făgădău, datorită dânsului am acceptat. Încercăm promovarea, dar va fi foarte greu, acum avem 7-8 jucători”

Petre Grigoraș preia SSC Farul:**

O mutare surpriză s-a produs la Constanța, acolo unde SSC Farul, proaspăt promovată în Liga 3, a reușit să aducă un staff tehnic de Liga 1: Petre Grigoraș – antrenor principal, Ion Barbu și Marian Dinu – antrenori secunzi, Gică Mina – antrenor cu portarii.

Primul care a dat publicității vestea a fost Sorin Mihăilescu, fost lider al galeriei Farului și membru cotizant în grupul de socios care a repornit, anul trecut, proiectul echipei, după falimentul vechii societăți.

„E adevărat, mi-am dat acordul de principiu. Mâine (n.r. – marți) va fi o conferință de presă, iar seara fac primul antrenament. A fost foarte greu să accept din mai multe motive. Situația este extrem de complicată. Nu avem stadion, pentru că Farul e o ruină. Nu avem echipă, ne-au mai rămas 7-8 jucători din lotul cu care s-a promovat sezonul trecut. Timpul rămas până la startul Ligii 3 este extrem, extrem de scurt. Trebuie aduși jucători, trebuie făcută pregătirea. Iar obiectivul este promovarea în Liga 2, a explicat Grigoraș pentru ProSport.

Acesta spune că a acceptat provocarea doar în urma unei discuții cu primarul orașului, Decebal Făgădău. „Datorită dânsului am spus da. Altfel… M-au mai căutat și astă-iarnă, când erau în Liga 4, dar nu mă puteam implica în condițiile acelea. Acum există și un proiect de finanțare din partea primăriei pentru club. Bani vor fi, nu e problemă. Bugetul va fi de 450-500.000 de euro, este absolut rezonabil pentru a promova. Necazul e că suntem în criză de timp, de lot, de stadion. Probabil că vom juca pe stadionul de rugby, am mai jucat eu acolo pe vremea când eram jucător. În orice caz, ne propunem să schimbăm reputația clubului, care în ultimii ani a fost cam… să zicem neserios în privința achitării banilor către jucători. Este foarte important să avem seriozitate și să intre banii la timp”, a mai afirmat Grigoraș.

Articol scris de Matei UDREA

Pe aceeași temă