SR Brașov a tocat Bradu! Stegarii au încheiat turul cu o victorie categorică și la cinci puncte de locul promovabil. Jucătorii se gândesc la reziliere

Marius ANGHEL 03 Dec. 2018, 11:18 Stiri
SR Brașov a tocat Bradu! Stegarii au încheiat turul cu o victorie categorică și la cinci puncte de locul promovabil.** Jucătorii se gândesc la reziliere

SR Brașov a încheiat turul de campionat al Ligii 3 cu o victorie la scor, 4-0, pe terenul sintetic al celor de la Atletic Bradu. După 15 etape, stegarii se află pe locul 4, cu 29 de puncte, la cinci puncte în spatele liderului Turris Oltul Turnu Măgurele.

Brașovenii au început slab meciul, iar argeșenii s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Moldoveanu. Ion Marius, în trei rânduri, și Trască au semănat panică în careul stegarilor. Scăpați din iureșul ofensiv al gazdelor, la prima oportunitate, stegarii au lovit prin Horia Popa (15), care a deschis scorul cu un șut al colțul lung. Trască a fost aproape de egalare, dar Moldoveanu a reușit să respingă, după care Boția a adus liniștea în tabăra oaspeților, după o fază lucrată de Stratilă și Cocan (21). Până la pauză s-a jucat pe contre, Tănase, Ion Marius și Achim, respectiv Cocan, ratând ocazii importante.

În partea secundă, brașovenii au făcut spectacol, Avram a adus scorul la 3-0 cu un șut fantastic de la 25 de metri, iar, pe final, Toader a închis tabela cu golul marcat în minutul 82. Scorul putea fi și mai mare, pentru că în partea secundă gazdele au cedat fizic, iar Avram, de două ori, Carlo Danciu, Cocan și Stîngă s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Keita.

Stîngă, junior pe lângă Soare

Cu ajutorul Primăriei, la Bradu s-a construit o modernă bază sportivă. Stadionul a costat câteva milioane de euro, iar clubul argeșean are un președinte-jucător! Cristinel Soare a înființat Atletic Bradu în 2008 și la 47 ani este decarul echipei.

În meciul de vineri, Florin Stîngă (40 de ani) s-a simțit chiar junior în momentul în care Cristinel Soare a intrat pe teren în minutul 68. Cu kilograme bune în plus, „grăsuțul” de la Bradu nu s-a putut remarca, în timp ce „dolofanul” Brașovului, Alex Avram, le-a închis rapid gura glumeților din tribună cu eurogolul marcat în minutul 63.

Stîngă îl așteaptă pe Moș Crăciun la echipă

La finalul jocului de la Bradu, atmosfera în tabăra brașovenilor era una dezolantă. Jucătorii au intrat în vacanță cu buzunarele goale, astfel că majoritatea dintre aceștia își caută deja alte echipe, iar principalul obiectiv este rezilierea cât mai rapidă a contractelor.

Antrenorul Florin Stîngă vrea să continue și încă mai speră la un miracol de Crăciun. „Vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru tot ce au făcut în acest tur de campionat. A fost o perioadă foarte grea. Nebunia mea ca și antrenor de a reuși cu această echipă în unele momente a fost benefică, dar în alte rânduri presiunea promovării a fost prea mare pentru jucători. Sunt convins că dacă lucrurile decurgeau normal și am fi avut salariile achitate la timp, cu prime decente, cu siguranță, am fi fost detașați pe primul loc. Tot ce s-a întâmplat după jocul cu Filiași, când pentru o zi am fost pe primul loc, atunci am simțit că ceva s-a rupt. Toate scandalurile dintre jucători, dintre stafful tehnic și jucători, dar și acele incidente cu maseurul au dus la rezultatele din ultimele meciuri. Chiar și în aceste condiții, eu spun că acest loc patru la finalul turului este unul meritoriu. Nu știu ce se va întâmpla cu echipa. Am discutat cu toți jucătorii și ei ar fi dorit să rămână pentru a reuși pentru o promovare istorică, însă la condițiile pe care le avem este greu. Eu personal îmi doresc să rămân în continuare, asta dacă nu voi fi dat afară pentru ce s-a întâmplat în acest tur. Îmi doresc să rămân, sunt un antrenor tânăr, care are nevoie de experiență în continuare. Cred că aș putea face lucruri frumoase, dacă aș avea liniște. Eu îmi doresc să rămână toți jucătorii și chiar să ne îmbunătățim lotul pentru a face performanță. Știu însă că nu va fi așa, dar cine știe, poate va veni și la noi Moș Nicolae sau Moș Crăciun și lucrurile se vor schimba radical”, a spus, pentru Monitorul Expres, Stîngă, care a anunțat că jucătorii vor avea vacanță până pe 21 ianuarie.

ATLETIC BRADU – ACS SR BRAȘOV 0-4
Horia Popa 15′, Vlad Boția 21′, Alexandru Avram 63′, Raul Toader 82′

Atletic Bradu: Keita – Achim, Savu (Mohora 56′), Șerban, Marin – Golban (Fulga 50′), Oprișa, Cîrstoiu (Codin 58′), Trască – Marius Ion, Tănase (Soare 68′)
Antrenor: Valerică Stan

SR Brașov: Moldoveanu – Răduțoiu, Toader, Rz. Damian, Voicu – Stîngă, Dumbravă – Strătilă, Cocan, H. Popa (C. Danciu 68′) – Boția (Al. Avram 58′)
Antrenor: Florin Stîngă

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 03 Dec. 2018, 11:18 Stiri
Pe aceeași temă