Sportul Snagov spune adio Ligii 2! Clubul se desființează, iar finanțatorul și o parte dintre jucători se mută la o altă echipă. Reacția antrenorului și a lui Ovidiu Onosă | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 04 Feb. 2020, 18:21 Stiri

Sportul Snagov, penultima clasată în Liga 2 după 21 de etape, se retrage din campionat în pauza de iarnă, ca urmare a problemelor financiare și a lipsei susținerii din partea autorităților locale. Și problema transferurilor a contat în luarea acestei decizii.

Este a doua echipă care părăsește competiția în acest sezon, după ce Daco-Getica București s-a retras din campionat după 13 etape disputate. Nici Pandurii Târgu Jiu nu stă mai bine, fiind ultima clasată, având și ea interdicție la transferuri și probleme cu insolvența.

Finanțatorul Sportul Snagov, Ovidiu Onosă, pleacă la Brăila. Florentin Petre: „Este un lucru frumos ce ni s-a întâmplat”

Ovidiu Onosă, cel care a preluat clubul în luna septembrie a anului trecut de la Cătălin Rufă, renunță la Sportul Snagov, susțin surse din cadrul echipei ilfovene, și va merge la fosta divizionară secundă Dacia Unirea Brăila, unde va fi acționar majoritar și are promisiunea că va avea sprijinul autorităților locale. Retragerea lui Onosă de la Sportul Snagov, singura sursă de finanțare a clubului, înseamnă, automat, și desființarea.

Onosă le-a propus deja mai multor jucători de la Snagov să îl urmeze la Brăila, pentru a salva echipa de la retrogradarea în Liga 4. O parte dintre ei au acceptat această variantă și au plecat deja în cantonament cu echipa antrenată de către Florentin Petre, la Poiana Brașov (foto principal). Cristian Poștoarcă, Octavian Stanciu, Cosmin Novac, Paul Cubleșan, Narcis Ioniță și Florin Lungu sunt cei care vor evolua pentru Brăila în returul Ligii 3.

Dacia Unirea Brăila este penultima clasată în Seria 2 din Liga 3, cu doar 8 puncte acumulate în primele 15 etape. Prima clasată deasupra locurilor retrogradabile este CS Medgidia, cu 12 puncte, iar lider este Unirea Slobozia (37 de puncte).

„Este un lucru frumos ce ni s-a întâmplat rapid în perioada asta. Au venit 6-7 jucători de bază de la Snagov. Pentru mine e foarte bine ca antrenor, pentru că îmi doream un lot competitiv, să am de unde alege, un lot cu dublură pe post de valoare cât de cât apropiată. Sunt foarte încântat de idee și chiar le mulțumesc că vin să ne ajute într-un moment foarte greu al nostru. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ne salva de la retrogradare.

Nu i-am văzut încă la treabă. Majoritatea jucătorilor au venit după vacanță, au făcut pregătire pentru ei mai mult, individual. După cantonament, vom avea niște meciuri amicale, după care o să definitivez lotul. Suntem exact 24 de jucători, am și foarte mulți copii și va fi competiție între ei. Mai sunt în căutarea a doi jucători sub vârstă”, a spus Florentin Petre, în exclusivitate pentru Liga2.ro.


Cristian Poștoarcă, jucătorul cu nr. 18 pe echipament, se antrenează cu Dacia Unirea Brăila în cantonamentul de la Poiana Brașov, cu toate că clubul brăilean nu l-a anunțat în lotul pe care l-a deplasat în acest stagiu. Foto: Dacia Unirea Brăila

Jucătorii Snagovului, puși să aducă echipamentul pentru a fi inscripționat. Apoi au fost anunțați de desființare

Ceilalți jucători rămași la Sportul Snagov își caută un nou angajament pe ultima sută de metri. George Apostol, Alin Ghidurea, Alin Turbatu sunt câțiva dintre jucătorii care s-au remarcat prin evoluțiile constante. Au fost și ei ofertați de către Dacia Unirea Brăila, dar nu au acceptat încă propunerea.

Conducerea clubului din Snagov i-a anunțat, inițial, pe jucători că echipa va duce la bun sfârșit acest sezon, dar după doar câteva zile le-a transmis că va retrage echipa din campionat. În ziua în care decizia era deja luată, oficialii le-au cerut jucătorilor să ducă echipamentele la stadion, sub pretextul inscripționării acestora cu numele și însemnele clubului. La scurt timp, fotbaliștii au fost înștiințați că echipa se desființează.

Surse din cadrul Federației Române de Fotbal susțin, însă, că nu a fost trimisă nicio hârtie prin care ilfovenii să înștiințeze cu privire la decizia luată.

Contactat de către Liga2.ro, Ovidiu Onosă nu a dorit să ofere mai multe detalii despre această mutare: „În momentul de față, nu am niciun comentariu de făcut. Se face și nu se face. Nu am ce să spun”.

Onosă a desființat în toamna trecută clubul Carmen București (Liga 4), după ce a ratat promovarea în Liga 3, pentru a prelua Sportul Snagov (Liga 2). Acum, afaceristul bucureștean renunță la echipa ilfoveană și merge la Dacia Unirea Brăila (Liga 3).

Alți jucători ai ilfovenilor au fost mai inspirați

Câțiva jucători au anticipat această situație și au renunțat la restanțele financiare pentru a pleca liberi de contract la alte echipe. Căpitanul Costin Stoica și Iulian Roșu au fost ofertați de către SCM Gloria Buzău, unde vor juca în retur sub comanda lui Ilie Stan.

De asemenea, unul dintre cei mai buni pasatori de la Snagov, Adrian Dorobanțu, și-a reziliat și el printre primii contractul, iar acum se pregătește cu Progresul Spartac, liderul Seriei a 3-a din Liga 3.


Cosmin Novac stă pe picioarele lui Paul Cubleșan, Narcis Ioniță, în roșu, le dă ok-ul


Narcis Ioniță (nr. 16), Octavian Stanciu (nr. 22) și Florin Lungu (cel care face exerciții) sunt în cantonament cu Dacia Unirea Brăila

Articol scris de Andreea VISU

Marius ANGHEL 04 Feb. 2020, 18:21 Stiri
Pe aceeași temă