„Speram că va fi mai ușor fără Pandurii și Luceafărul!”

12 Dec. 2011, 10:14 Stiri

ACS Recaș a terminat anul pe primul loc pentru a doua oară de când e în Liga a III-a și speră să nu mai rateze accederea la nivelul superior. Cosmin Petruescu, antrenorul „atleticilor”, a analizat pentru liga2.ro avantajele echipei sale în Seria a V-a.

„Anticipam că sezonul va fi echilibrat, datorită sistemului competițional, a transferurilor realizate și a valorilor apropiate. Speram că odată scăpați de două echipe care au dominat campionatele anterioare, Pandurii II și Luceafărul Oradea, drumul nostru spre B va fi mai ușor. Dar din păcate pentru noi au apărut alte centre de fotbal, precum Corvinul, Jiul și Reșița. Dar și altele, Bihorul Beiuș, care s-a întărit mult de la Luceafărul. Poli II, Giarmata sau Autocatania, cu rezultate bune și CFR Simeria. Lupta pentru primul loc a devenit mai mare, față de sezoanele anterioare când două-trei echipe se băteau la promovare. E adevărat că prin locul ocupat avem prima șansă dar toate primele opt clasate pot spera”, a declarat Petruescu.

Tehnicianul timișenilor consideră că echipa sa are un plus față de tentativele din trecut de a accede în Liga a II-a. „Dacă am îndeplinit după prima parte jumătate din obiectiv, nu am realizat nimic singuri, ci în echipă: jucătorii, stafful și conducerea. Returul va fi mult mai disputat. Am mai fost pe locul întâi din păcate nu am reușit să promovăm, ce avem acum în plus față de ediția 2009-2010 este acea experiență competițională la toate nivelurile”, e de părere „Conferențiarul”.

Un alt aspect pozitiv în a aduce performanța „lângă Crame” e și investiția făcută, recunoaște Cosmin Petruescu: „Eu sunt de patru ani la Recaș și mi-am dat seama că pretențiile și investițiile sunt foarte mari, comparativ cu perioada mea anterioară aici, dar recunosc că pretențiile sunt pe măsura investițiilor. Nici noi nu am rămas datori, e a doua oară când ne clasăm la final de an pe primul loc în Liga a III-a, sperăm să rămânem lideri și la sfârșit nu doar după tur!”.

Timișenii au intrat de vineri în concediu și se vor reuni pe 9 ianuarie 2012. În vederea pregătirii returului s-a stabilit un cantonament în localitatea bihoreană Băile 1 Mai.

„E prematur să vorbim de Liga a II-a, vin cincisprezece meciuri importante, nu decisive, sunt 45 de puncte în joc, trebuie să le tratăm cu seriozitate, la final echipa cu cea mai mare constanță va avea câștig de cauză”, Cosmin Petruescu, antrenor ACS Recaș

1 punct desparte liderul ACS Recaș de ocupanta poziției secunde, CF Bihorul Beiuș

articol scris de Cornel BIHOLARI

12 Dec. 2011, 10:14 Stiri
Pe aceeași temă