SPECIAL | „Nu m-am născut să joc fotbal numai în Liga 1 sau la națională”. Florin Costea, despre Petroșani, Liga 3, promovare, munca din greu, Universitatea Craiova și Steaua

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 15:24 Stiri
SPECIAL |

Florin Costea a revenit în fotbalul românesc în urmă cu trei săptămâni, iar decizia sa de a juca pentru o echipă din Liga 3 a surprins pe multă lume. Atacantul de 32 de ani a semnat cu ACS Șirineasa, liderul Seriei a 4-a, și în cele trei meciuri în care a evoluat până acum a marcat două goluri, a obținut două lovituri de pedeapsă și a dat o pasă decisivă. În plus, în timpul său liber, fostul jucător al Craiovei, Steaua sau CFR Cluj se pregătește special cu antrenorul Dan Vasilică.

Florin Costea este unul dintre cei mai îndrăgiți jucători ai Șirinesei, la fiecare meci fiind asaltat pentru poze și autografe de iubitorii de fotbal din Petroșani, acolo unde echipa cu nume de comună vâlceană joacă pe teren propriu în campionat. Fotbalistul spune că se simte bine la ACS Șirineasa și își amintește că în Valea Jiului a mai evoluat când avea 15 ani, într-un meci dintre juniorii Craiovei și cei ai Jiului.

„Înainte să ajung la Petroșani trebuia să semnez un contract în Cipru, unde m-am pregătit două – trei luni de zile. Contractul nu era ceea ce m-am dorit eu și atunci am renunțat. M-a contactat domnul Mangalagiu (n.r. – fostul antrenor principal al echipei, acum secund) și am ales să vin aici, la Petroșani. M-am înțeles cu cei de la club că voi sta până la iarnă, dar nu exclud nici varianta rămânerii până la vară, dacă nu voi găsi un contract care să-mi convină. Am venit aici după o pauză mare, de un an de zile, în care nu am mai jucat. Vreau să mă pun pe picioare, iar pentru asta muncesc din greu. Pe lângă antrenamentele cu echipa, mă pregătesc și individual cu antrenorul Dan Vasilică. Fac cu el antrenamente specifice care să mă ajute să reintru în parametri normali”, spune Florin Costea, care, deocamdată, poate evolua la capitate maximă doar 60 de minute într-un meci.

„Mă mai văd jucând vreo patru ani”

Fotbalistul spune că a găsit la Petroșani un grup de jucători care sunt uniți și care se înțeleg ca o familie. Nu e o coincidență că echipa e lider detașat în Seria a 4-a a Ligii 3. „Nu m-am născut să joc fotbal numai în Liga 1 sau la națională, mă pot adapta oriunde, chiar și în Liga a 3-a. Nicidecum nu consider că este un pas înapoi că joc aici. Nu mai sunt în Liga 1 și din cauza multelor accidentări pe care le-am avut. Eu totuși mă consider un fotbalist norocos”, spune jucătorul care empatizează cu echipa Universitatea Craiova din liga a patra, cea a lui Adrian Mititelu și o vede pe FCSB ca fiind cea mai în formă echipă a momentului în România. „Dacă din iarnă voi avea o ofertă bună din țările arabe, îi voi da curs. Când simt că nu voi mai putea juca fotbal, mă voi lăsa. Eu mă mai văd jucând vreo patru ani, și, de ce nu, chiar alături de fratele meu, Mihai, care în prezent evoluează în Dubai.  În momentul de față vreau să dau totul la echipa la care sunt. Publicul din Vale este unul minunat și vreau să le oferim la vară promovarea în liga a doua. Dacă ne vom pune la punct și cu pregătirea fizică, pot spune că avem cea mai bună echipă din liga a treia, din toate seriile”, a mai declarat Florin Costea.

Miruiți înainte de fiecare meci

A devenit un obicei ca, înainte de fiecare meci, jucătorii Șirinesei să fie miruiți în vestiar și să li se facă o slujbă de bun augur. De altfel, tot înainte de meciuri, la intrarea în stadionul din Petroșani se împart icoane și cruciulițe sfințite de către călugări, special aduși la să le ofere jucătorilor pacea sufletească de care au nevoie.

După 10 etape desfășurate în actualul sezon al Ligii 3, ACS Șirineasa este lider detașat în Seria a 4-a, cu opt puncte avans față de a doua clasată, fiind cel mai distanțată primă clasată din toate cele cinci serii ale campionatului. Echipa din Petroșani are 28 de puncte și e la mare distanță de echipele din Deva, Reșița sau Sebiș, care ținteau și ele promovarea la începutul sezonului.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 15:24 Stiri
Pe aceeași temă