Șoimii Lipova, surpriza plăcută a noului sezon al Ligii 3. E singurul lider cu punctaj maxim. „Ne merităm locul în clasament, dar rămânem modești și concentrați”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2018, 15:38 Actualizat: 17 Sep. 2018, 15:39 Stiri

Fără îndoială, Șoimii Lipova e surpriza plăcută a debutului de sezon în Liga 3-a. Dincolo de punctajul maxim, formația arădeană pregătită de Flavius Sabău s-a remarcat prin jocul elaborat, cu multe realizări pe faza ofensivă. Echipa „alb-albastră” are de departe cel mai bun golaveraj din cele cinci serii ale eșalonului terț: 19-4, și e singura cu patru victorii din tot atâtea partide.

Ultima dintre ele a venit vineri, în disputa cu una dintre formațiile cu pretenții din Seria a 4-a. Chiar dacă e nou-promovată, Dumbrăvița beneficiază de un lot ce i-ar permite să spere măcar la o clasare pe podium. Dar, Lipova nu le-a dat nicio șansă timișenilor, făcând și spectacol cu un 7-2 greu de anticipat înainte de meci.

Atacanții și-au făcut din nou treaba cu vârf și îndesat (în special Trabalka – golgheter al Ligii a 3-a cu 9 reușite în patru meciuri), însă au avut un mare ajutor și din linia mediană. Juniorul Rusu a dat două pase decisive, S. Popa și el una, iar Cristian Poiană a reușit „dubla” în poarta lui Miklos.

„Ne gândeam la un meci foarte greu. Dumbrăvița avea doar rezultate pozitive în primele etape, știam că vor să câștige la Pîncota ca să treacă ei pe primul loc, dar noi am marcat foarte repede și le-a fost prea greu să revină. Nu am gândit prea mult la cele două goluri, m-a ajutat instinctul. Eu mai rar șutez, sunt un om de echipă, omul cu pasele pentru cei care finalizează acolo în fața porții. Este abia începutul de campionat, nu ne uităm la clasament. Nu avem presiunea rezultatelor, dar noi ne dorim să fim tot timpul victorioși. Pentru asta ne pregătim intens, de aceea ne-am făcut fotbaliști. Rămânem modești și concentrați, o luăm meci cu meci și vedem ce va fi când tragem linia, la finalul turului”, a spus, citat de Sport Arad, tehnicul mijlocaș, care l-a Lipova joacă în banda dreaptă, deși era mai obișnuit cu posturile de mijlocaș central ofensiv sau stânga.

Calitate a existat și la „închidere” în linia mediană. Acolo, Cristian Dobrean a jucat aproape perfect, l-a anihilat pe Bîrză, fotbalistul Dumbrăviței pe la care treceau majoritatea baloanelor de la mijloc. A câștigat multe dueluri, punându-și colegii în situații de superioritate numerică pe faza de atac. A fost înlocuit de abia când meciul era jucat cu juniorul Ionuț Pașcu.

„Mă bucur foarte mult pentru victorie, mă bucur că am jucat și eu și că suntem acolo sus, neînvinși. Accidentarea lui Mădălin Popa l-a determinat pe antrenor să apeleze la mine. Fiind mijlocaș defensiv, mi-am văzut de sarcini, am stat mai în spate și i-am lăsat pe ceilalți să se ocupe de restul și scorul spune că au făcut-o excelent, fără alte comentarii. După acel 3-5 din din amicalul din vară, nu mă așteptam să învingem atât de categoric o echipă bună cum este cea a Dumbrăviței. Cred că a contat extrem de mult pregătirea specifică făcută în ultima săptămână, cu faze de joc și situații specifice modului cum joacă ei, în viteză, pe contraatac, în special pe benzi. Cred că toți ne-am achitat de sarcini, nu poate fi vorba de noroc, ci despre muncă și seriozitate. Aș spune că ne merităm locul pe care îl ocupăm în clasament, dar rămânem cu picioarele pe pământ și ne pregătim ca și până acum. O luăm ușor, meci cu meci”, a punctat și mijlocașul de 22 de ani împrumutat de la Atletico.

Ceilalți cinci lideri din Liga 3 sunt următorii: ACS Suporter Club Oțelul Galați (Seria 1, 10 puncte, 9-0 golaveraj), Rapid (S2, 10 pct., 10-2), Turris Oltul Turnu Măgurele (S3, 10 pct., 10-1) și Minaur Baia Mare (S5, 10 pct., 9-1).

Rezultatele obținute Șoimii Lipova în primele patru etape:

Șoimii Lipova – Național Sebiș  3-1
Mădălin Popa (70), Ionuț Pașcu (90), Kevin Trabalka (90+2) / Daniel Mărgărit (58)
CS Ocna Mureș – Șoimii Lipova    1-5
Paul Man (77) / Denis Rusu (9), Kevin Trabalka (37, 45, 80), Andrei Sulea (56)
Șoimii Lipova – CNS Cetate Deva   4-0
Kevin Trabalka (22 – pen.), Andrei Sulea (38), Andrei Vasinc (86), Gabriel Buta (90)
Șoimii Lipova – ACS Dumbrăvița     7-2
Cristian Poiană (3, 23), Kevin Trabalka (5, 43, 78), Andrei Vasinc (49, 86) / Dan Silaghi-Perju (66), Răzvan Rus (75)

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2018, 15:38 Actualizat: 17 Sep. 2018, 15:39 Stiri
Pe aceeași temă