Singura echipă a județului Vâlcea în Liga 3 riscă să se desființeze în această iarnă. Gestul făcut de jucătorii de la ACS Șirineasa la ultimul meci din 2016

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 Dec. 2016, 12:35 Stiri
Singura echipă a județului Vâlcea în Liga 3 riscă să se desființeze în această iarnă.** Gestul făcut de jucătorii de la ACS Șirineasa la ultimul meci din 2016

Partida disputată vineri, în etapa 15 a Seriei a 3-a din Liga 3, ACS Șirineasa – FC Volunari II, 2-6, a început cu 12 minute întârziere. Jucătorii formației ACS Șirineasa au protestat în acest mod pentru restanțele financiare, aceștia încasând în acest sezon un singur salariu, pe luna august. În plus, jucătorii vâlceni au evoluat în disputa cu Voluntari II și cu o banderolă albă pe braț. Protestul echipei lui Gabi Mangalagiu a continuat și pe teren, unde evoluția jucătorilor a fost una jenantă, iar scorul final, 6-2 pentru oaspeți, este unul grăitor.

Situația financiară a echipei ACS Șirineasa pare la acest moment una disperată. Deși este acționar majoritar la club, Consiliul Local Șirineasa nu a virat niciun leu de la promovarea echipei, cu toate că primarul din localiatate a venit în fiecare săptămână să le promită jucătorilor că va rezolva problema financiară. Astfel, singura reprezentantă a județului Vâlcea în Liga a 3-a a supraviețuit până acum doar cu banii veniți de la singurul sponsor, Stema Grup, cel care a investit în vară în modernizarea terenului, a plătit salariile pe august și cheltuielile aferente organizării jocurilor de pe teren propriu.

În sezonul trecut, ACS Șirineasa a câștigat Superliga Vâlcea, apoi a câștigat „barajul” de promovare, având stabilitate financiară și un lot solid. Imediat după promovarea în premieră în Liga 3, unul din sponsori, Mirel Vasilichia, a părăsit echipa, mulți jucători importanți au plecat și ei, iar singurele transferuri au fost cele ale unor juniori republicani de la CSM. 

Șirineasa a atacat Liga a 3-a cu un lot mult valoric sub cel avut în primăvară la județ și cu un total de doar 19 jucători. Cum trei dintre juniori au plecat, iar liderul defensivei, Ilie Mușuroia, s-a acidentat grav, antrenorul Gabi Mangalagiu adună în ziua jocurilor din ultima lună doar 15 jucători, dintre care doi portari și astfel nu are cu ce efectua nici cele patru modificări permise de regulament.

Oarecum surprinzător ținând cont de condițiile precare, grație în special startului bun de sezon, cu trei victorii în primele trei etape, ACS Șirineasa a terminat turul de campionat deasupra liniei retrogradării. Ulterior, vâlcenii au mai reușit doar șase puncte în următoarele 11 jocuri.

Dacă Consiliul Local Șirineasa va continua să nu dea niciun leu către echipă, singura reprezentată a județului Vâlcea în Liga a 3-a se va desființa probabil în această iarnă. Iar dacă, totuși, va continua în primăvară cu același lot restrâns și cu bani doar de competiție, este, fără îndoială, sortită retrogradării.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 Dec. 2016, 12:35 Stiri
Pe aceeași temă