Sfârșitul secetei pentru Tunari

19 Sep. 2011, 23:30 Stiri

Vineri seara, arena Rocar din București a fost cu noroc pentru CS Tunari. După 10 partide consecutive fără victorie în deplasare, ilfovenii au spart gheața învingând cu 2-0 pe Comprest. A fost un meci care a avut parte de un start nebun, după ce Manofu și Păștin au ratat două ocazii imense în interval de un minut.

Mai întâi, la șase minute după fluierul de start, juniorul gazdelor a primit un balon perfect un pic lateral dreapta față de poarta lui Craiu și a țâșnit cu mingea spre buturi. Intrat în careu, s-a precipitat și a tras prost pe lângă bara din dreapta portarului, spre ușurarea băncii ilfovene care deja văzuse mingea în plasă.

Nu a durat decât un minut și Vlada a fost angajat în spatele apărării adverse, portarul și căpitanul gazdelor Fenny a ieșit și a respins cu capul de pe la 18 metri. Balonul a ajuns la Păștin care de la circa 25-28 de metri a trimis direct spre poarta goală și, spre norocul gazdelor, mingea s-a scurs milimetric pe lângă bara dinspre băncile de rezerve.

Golul a venit în cele din urmă în minutul 13, atunci când Vlada a întors un balon în centru spre Păștin, acesta din urmă a preluat și a șutat spre buturile lui Fenny din afara careului mare, balonul ajungând în poartă deviat ușor de un fundaș advers. Același Vlada a trecut la milimetru pe lângă un balon pe care scria 2-0, dar nu a mai ajuns la balonul centrat în fața porții de Popescu

Ar mai trebui menționat și faptul că gazdele au făcut prima schimbare în minutul 27, după ce Dicu a fost înlocuit de antrenorul Șoană din cauza randamentului modest.

Emoții cu portarii și un gol norocos

Intrați cu 0-1 la cabine, bucureștenii au încercat să reintre în meci însă elevii lui Șoană nu au mai reușit prestația din meciul cu CS Afumați. Cele două echipe au avut ceva emoții cu portarii. În tabăra Tunariului, Craiu a acuzat o stare febrilă, motiv pentru care Ștef a fost scos la încălzire după pauză.

În schimb, Fenny s-a accidentat ușor la o fază bine judecată de centralul focșnean al meciului. Vlada a scăpat pe dreapta, Fenny a ieșit la blocaj, a lovit mai întâi mingea și apoi s-a ciocnit de căpitanul advers, ambii jucători căzând pe sol. Deși s-a cerut eliminare, nu a fost cazul, însă Fenny s-a ales cu o lovitură la piciorul drept, motiv pentru care ultimele minute ale meciului le-a jucat șchiopătând.

Din nefericire, cu două minute înainte de final, o centrare pe poartă a lui Mihalache i-a stricat de tot seara goalkeeperului african. Balonul a luat o traiectorie ciudată și Fenny, plecat spre marginea careului mic, l-a văzut cu stupoare cum poposește în poartă.

2-0 a fost scorul final pentru oaspeți, care au câștigat un meci în care au jucat mai bine decât gazdele și au avut și mai mult noroc decât cei de la Comprest.

CASETA MECIULUI

COMPREST 0-2 CS TUNARI (0-1) Păștin 13, Mihalache 88

Comprest: Fenny (c) – Chițulescu, Cheleș, I. Paraschiv, Cr. Iacob – Cip. Dicu (27 C. Barbu), Pârvan, G. Zamfir (74 Trestenicu), Manofu (55 Rupedeal) – Verdeață, Al. Buga Antrenor: Ionuț Șoană Rezerve nefolosite: R. Porumbel – I. Matei, Tilivea, I. Ivan
Tunari: B. Craiu – Horeanu, G. Sava, Burghelea, Aliuță – I. Popescu (67 P. Mihalache), Covaciu, A. Simion – M. Dumitru, Vlada (c), Păștin (74 M. Ene) Antrenor: Ionuț Voicu Rezerve nefolosite: Ștef – Canțur, Ștefana, P. Paraschiv

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

19 Sep. 2011, 23:30 Stiri
Pe aceeași temă