SCM Pitești și-ar putea schimba proprietarul. Edilul anunță că vor fi negocieri cu un om de afaceri

Marius ANGHEL 25 Feb. 2015, 15:16 Stiri
SCM Pitești și-ar putea schimba proprietarul.** Edilul anunță că vor fi negocieri cu un om de afaceri

Echipa de fotbal a Primăriei Pitești ar putea avea în scurt timp un finanțator. Primarul interimar, Cornel Con­stantin Ionică, spune că o persoană din afara județului este interesată să preia pe SCM Pitești și să finanțeze echipa de fotbal a orașului.

Edilul afirmă că lucrurile se vor lămuri în scurt timp: „Acum câteva zile, am avut o discuție cu un consilier local, care mi-a spus că un om de afaceri care nu este de la noi din județ vrea să preia echipa de fotbal. În câteva zile vom avea o întâlni cu el și vom știi cum stau lucrurile exact. Dacă vom ajunge la un consens, noi vom pune la dispo­ziție baza sportivă și vom suporta celelalte cheltuieli care țin de pregătirea echipei, cantonament, echipament, deplasări urmând ca cel care va prelua echipa să plătească salariile jucătorilor. Vom pu­ne condiții și clauze clare ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat cu FC Argeș. În eventualitatea în care nu vom ajunge la un numitor co­mun cu acest investitor, vom finan­ța noi echipa de fotbal. Oricum, noi am aprobat din bugetul local bani pentru continuarea activității echipei de fotbal, însă ar fi foarte bine dacă s-ar găsi un investitor potent care să finanțeze echipa și să facă performanță. Banii alocați de noi din buget nu au ajuns încă la jucători, pentru că durează ceva timp până când se va face trecerea de pe SCM Argeșul Pitești pe SCM Pitești. Din informațiile pe care le am, regulamentul FRF nu permite funcționarea unei echipe de fotbal de pe o entitate sportivă pe o altă entitate sportivă la jumătatea sezonului. Aceste treceri se pot face doar la sfîrșitul sezonului. De la sfâr­șitul acestei ediții de campionat, vom putea finanța așa cum trebuie această echipă de fotbal. Proble­me cu banii sunt la majoritatea cluburilor din Liga I. Nu mai spun că la echipele de liga secundă este dezastru. Mai multe cluburi s-au dus la Ministerul Finanțelor pentru a găsi o soluție de finanțare a echipelor din bugetul local. Toată lu­mea caută investitori, pentru că nu mai pot face față cu cheltuielile”, ne-a declarat Cornel Ionică.

Doi jucători transferați

Pitești s-a întărit pentru returul campionatului, care va începe la sfârșitul săptămânii viitoare. În ultima zi de transferuri, SCM Pitești a reușit să-i legitimeze pe fundașul Marian Miulescu și pe mijlocașul Mihai Stancu. Miulescu a evoluat în prima parte a sezonului în liga secundă, la Farul Cons­tanța, iar Mihai Stancu a jucat tot în liga secundă, dar la Fortuna Câmpina, colega de serie a celor de la CS Mioveni, care a terminat pe locul 2, dar, care din cauza unor probleme de sănătate ale patronului echipei, nu va mai continua în campionat.

Caută adversar

Antrenorul Adrian Dulcea vrea ca echipa să fie cât mai bine pregătită pentru startul campionatului. Tehnicianul grupării din Trivale dorește ca echipa pe care o pregă­tește să dispute un joc de verificare sâmbătă, fiind în căutarea u­nui adversar. Acesta ar urma să fie ultimul test de verificare înainte de începerea returului, care va începe pe 7 martie.

În primul meci din partea secundă a sezonului, SCM Pitești va întâlni acasă pe Sporting Roșiori, care, în turul campionatului, a reușit să se impună cu 4-0.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 25 Feb. 2015, 15:16 Stiri
Pe aceeași temă