SCM Pitești s-a salvat în ultimele minute de o înfrângere în derby-ul Argeșului cu CS Mioveni II

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 14:03 Stiri

Fără jumătate dintre titularii obișnuiți, SCM Pitești a terminat la egalitate, 2-2, derby-ul județean cu CS Mioveni II. Confruntarea de vineri seară, de pe stadionul „Nicolae Dobrin” a fost una destul de frumoasă, cu multe goluri și cu două echipe tinere și ambițioase care au încercat să practice un fotbal plăcut ochiului.

După un început de meci destul de echilibrat, piteștenii și-au trecut în cont două mari ocazii de gol. Mai întâi, David a lovit bara cu un șut din afara careului, iar apoi Șchiopu a reușit să respingă de pe linia porții lovitura de cap expediată de un atacant alb-violet. Oaspeții au deschis scorul dintr-o fază fixă cu aproape 20 de minute înainte de finalul primului mitan. În urma unui corner de pe stânga, mijlocașul Rareș Lazăr a trimis în plasă cu un șut pe jos, din interiorul careului. SCM Pitești a avut șansa să restabilească egalitatea până la pauză,  însă lovitura de colț executată de David a fost respinsă din fața porții de un apărător al galben-verzilor.

După pauză, gruparea din Trivale a încercat să restabilească egalitatea, însă Albu a reușit să scoată de la rădăcina barei, lovitura liberă de la 16 metri bătută bine de către David. Mioveniul și-a dublat avantajul pe tabela de marcaj cu 21 de minute înainte de finalul timpului regulamentar. Iamandi a bătut perfect o lovitură liberă de la 25 metri, iar balonul s-a dus în vinclul porții apărate de Udeanu. Gazdele au redus din diferență două minute mai târziu prin Robert Grecu, care a transformat un penalty obținut în urma unui fault în careu al oaspeților. În minutul 78, alb-violeții au restabilit egalitatea prin Oancea, care a fructificat o centrare de pe stânga și a tras cu sete din interiorul careului.

SCM Pitești putea obține cele trei puncte puse în joc, însă Albu a reușit să respingă în corner șutul lui Năstăsie de la 20 metri. În urma acestui rezultat de egalitate, echipa lui Dică are un avans de 19 puncte față de ocupanta locului secund, FC Voluntari II care a stat în acestă etapă.

Stoica: „Felicit jucătorii pentru atitudine”

Marius Stoica, antrenorul celor de la CS Mioveni II s-a declarat mulțumit cu punctul luat pe terenul liderului. Principalul galben-verzilor spune că prin acești jucători tineri de la  echipa  a doua, CS Mioveni are viitorul asigurat: „Îmi felicit acești tineri care încearcă să joace un fotbal destul de bun. Ne-am pregătit pentru jocul cu liderul. Era normal să arătăm și noi bine. Nu degeaba am studiat foarte amănunțit jocul lor, fazele fixe, pentru că organizarea jocului contează foarte mult la acest nivel. Am reușit să-i blocăm, păcat că nu am câștigat acest meci. Am condus cu 2-0 și puteam să majorăm acest rezultat pentru că am avut niște situații destul de bune. Nu le-am deschis culuare către poartă. S-a ajuns să fim egalați. Asta a fost istoria. Eu îi felicit pe băieți pentru atitudinea pe care au avut-o astăzi. SCM Pitești este o echipă care a marcat 50 de goluri până acum și era normal ca noi să facem un joc tactic foarte precis. Cred că dacă aveam mai mulți jucători cu experiență în echipă, puteam menține rezultatul. Eu am jucători tineri care s-au pierdut în unele momente din joc când aveai nevoie mult mai mult de menținerea mingi, să treci într-o posesie prelungită de a enerva adversarul. Ei nu au această maturitate pentru că sunt tineri. Mi-aș fi dorit să am și eu jucători cu maturitate, cu personalitate, cu jocuri foarte multe, dar noi avem alt scop. Jucăm cu tineri, vrem să-i creștem și cred că s-a văzut foarte bine creșterea lor. S-au întărit foarte mult prin aceste dispute în liga a treia pentru că noi după zece etape eram pe primul loc din coada clasamentului. Am ajuns unde am ajuns, prin muncă și prin foarte multă seriozitate la antrenamente. Am lucrat enorm de mult la domerniul tactic pentru că era nevoie, iar ei ușor, ușor, au acumulat foarte mult. Ă‚sta este și scopul nostru. Mioveniul are viitor prin acești tineri”.

Dică: „Să învățăm ceva din acest egal”

La finalul meciului cu CS Mioveni II, Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de jocul elevilor săi doar în ultimele 20 de minute ale partidei. Tehnicianul grupării din Trivale se aștepta ca adversarul să joace mai deschis având în vedere că are ca obiectiv promovarea jucătorilor tineri la prima echipă: „A fost un meci foarte greu. Știam că Mioveniul va avea ambiție mare. Sunt orgoliile județului aici, dar în același timp mă și așteptam să încerce să joace cât de cât fotbal. Nu prea am înțeles, dar asta este filosofia lor. Din punctul meu de vedere, o echipă a doua a unui club de liga a doua, sau de liga întâi, ar trebui să practice un joc ofensiv, dar astăzi nu a fost așa. Este gândirea lor. Mă așteptam să fie un meci mai spectaculos, dar este foarte greu când joci contra unei echipe care se apără cu 11 jucători în 20 m. Ne-a fost foarte greu să-i deschidem. Le-am cerut băieților să scoatem mingea la margine, să jucăm mai repede, dar nu am putut face de multe ori acest lucru. Important este că am reușit să revenim, că am luat un punct. Sîntem pe primul loc, cu un avans considerabil de puncte față de a doua clasată. Îmi este și mie foarte greu să-i motivez pe băieți la fiecare joc. Ei au arătat că au caracter și luptă pentru fiecare minge. Am întâlnit o echipă care practic s-a apărat în 20 de metri și au încercat niște contraatacuri. Au dat două goluri din două faze fixe, dar pot să spun că noi nu am fost foarte bine. S-a acumulat puțin oboseala. Este al treilea meci în această săptămână. Am avut și cinci accidentați, jucători importanți pentru noi, fotbaliști care au dus greul echipei. Vreau să-i felicit pe băieți pentru ultimele 20 de minute pentru că la 2-0 pentru Mioveni, am reușit să egalăm și am fost aproape să câștigăm. Important este să învățăm din acest egal, iar în meciurile următoare să avem evoluțiile pe care le-am avut până la partida cu Mioveniul”.     

Multe probleme medicale

În confruntarea de vineri seară cu CS Mioveni II, antrenorul celor de la SCM Pitești nu a putut alinia cel mai bun 11-ce din cauza problemelor medicale. Patru dintre titularii de bază au fost accidentați, iar acestora li s-au mai adăugat alți doi: „În afară de Stoica, Albu și Căpățînă pe care îi aveam accidentați dinainte, l-am mai avut și pe Șerban care s-a accidentat joi după antrenament. A avut o problemă cu un furuncul și nu a putut juca astăzi. Deaconescu a ieșit și el accidentat, iar Năstăsie va fi suspendat din cauza cumului de cartonașe pentru meciul cu Bradu din etapa următoare”, a spus Nicolae Dică.

Merge pe mâna tinerilor

Și în partida cu CS Mioveni II, Nicolae Dică a mers pe măna tinerilor pe care îi are în lot: „Am început partida cu jucători titulari născuți în 2.000 și am terminat meciul cu cinci juniori în teren, fotbaliști născuți în 1998, 1999 și 2.000. Acești tineri vor căpăta și mai multă încredere. Sper ca pe viitor să ne ajute din ce în ce mai mult”, a afirmat tehnicianul grupării din Trivale.

Dică vrea să menajeze jucătorii cu experiență

Îngrijjorat de problemele medicale cu care se confruntă jucătorii săi, antrenorul celor de la SCM Pitești este decis să abordeze meciul de vineri, din deplasare, cu Atletic Bradu, cu mulți juniori în teren.

Tehnicianul liderului spune că partida de peste două etape, de pe propriul teren, cu Urban Titu este mult mai importantă decât cea cu Bradu, întrucât jocul cu dâmbovițenii poate aduce promovarea matematică în liga a doua: „La Bradu, în etapa următoare, ne așteaptă un meci cu orgolii mari. Ca de fiecare dată, cei de la Bradu vor dori extraordinar de mult să ne bată. Toată lumea își dorește să învingă echipa de pe primul loc. Atunci când ești cel mai bun, toți vor să te bată. Important este că noi ne menținem pe o linie bună și că am avut rezultate bune până acum. Băieții au atitudine și ăsta este lucrul cel mai important. Suntem pregătiți la fiecare meci. La Bradu voi merge cu echipa de juniori din cauza problemelor medicale pe care le avem în lot. Pentru mine este mai important meciul cu Titu, de acasă, decât cel de la Bradu. Este posibil ca la meciul cu Titu să fim promovați matematic. Îmi doresc să câștigăm neapărat acest joc. Pentru meciul cu Bradu avem cinci accidentați și pe Năstăsie suspendat. Probabil vom merge cu juniorii!”.

SCM PITEȘTI – CS MIOVENI II 2-2
Robert Grecu 72′ – pen., Dorinel Oancea 78′ / Rareș Lazăr 27′, Adrian Iamandi 69′

Udeanu – Anghelina, Cotigă, Deaconescu (Șandru 66), Șerbănică – Panait, Piscanu (Oancea 65), Grecu, David – Năstăsie, Szecui (Ct. Barbu 46)
Antrenor: Nicolae Dică

Albu – Boșneag, Trașcu, Șchiopu, Fl. Lazăr – Mazilu, R. Lazăr, Neacșu (Fulga 68), Iamandi (Popa 90) – Mormolea (Ivan 52), Comănescu (Cioc 78)
Antrenor: Marius Stoica

Arbitri: Nicolae Alexandru Șuvar, Emeric Tocai, Marius Duță (toți din Sibiu).
Observatori: Adrian Vidan (București), Nicolae Nuță (Ploiești).   
Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești), Spectatori 400.
Cartonașe galbene: Panait, Năstăsie / Trașcu, Neacșu, Mormolea.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 14:03 Stiri
Pe aceeași temă