SCM Pitești merge ceas în retur: 4-0 cu a treia clasată. Cristi Negru laudă trupa lui Dică: „Merită în Liga 1, nu în Liga 2”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2017, 15:56 Stiri

Liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 a mai făcut încă un pas important în lupta pentru promovarea în liga secundă. SCM Pitești a învins, vineri după-amiază, cu 4-0, pe propriul teren, pe ocupanta locului 3, Sporting Roșiori și își menține avansul de 15 puncte pe care îl are față de a doua clasată, FC Voluntari  II. Golurile alb-violeților au fost marcate de Năstăsie (2), Grecu și Albu.

Confruntarea cu teleormănenii a fost dominată de la un capăt la altul de gazde, care, în afară de cele patru goluri marcate, au mai avut încă 10-15 ocazii mari de a înscrie. Încă din primele minute ale partidei, piteștenii au pus presiune pe adversar și au dictat ritmul partidei. SCM Pitești a deschis scorul în minutul 12 prin Năstăsie, care l-a învins pe goalkeeper-ul oaspeților cu un șut din interiorul careului.

După deschiderea scorului, gazdele se puteau desprinde la două goluri cu un sfert de oră înainte de pauză, însă portarul celor de la Roșiori a reușit să scoată șuturile lui Șerban și Grecu.

După revenirea de la cabine, argeșenii au forțat desprinderea pe tabelă, însă și de data aceasta, Bușcă s-a opus la șuturile lui Căpățînă și Grecu. Oaspeții și-au trecut și ei în cont o mare ocazie de gol când Cercel, din interiorul careului, a tras în transversală. Grecu a risipit emoțiile gazdelor după ce a înscris cu un șut  la colțul scurt din interiorul careului. Cu un sfert de oră înainte de finalul partidei, Albu a dus scorul la 3-0 după ce a finalizat cu un șut în forță centrarea lui Anghelina. Năstăsie a reușit dubla și a stabilit scorul final cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Negru: „Piteștiul merită echipă în Liga 1, nu în Liga 2”

Cristi Negru, antrenorul celor de la Sporting Roșiori, a recunoscut superioritatea gazdelor. Fostul fotbalist al lui FC Argeș își dorește ca Piteștiul să revină în cât mai scurt timp în Liga 1.

Principalul teleormănenilor consideră deja încheiată lupta la promovare: „O victorie meritată a gazdelor. E clar că au fost echipa mai bună și au meritat să câștige. Scorul este un pic cam mare. Am avut și noi o ocazie mare de gol la 1-0. În prima repriză am făcut o greșeală mare de portar. A scăpat mingea, iar gazdele au deschis scorul. După acea au mai venit și greșeli personale care ne-au costat. Se pare că nu scăpăm de aceste greșeli personale. Le-am făcut și la meciul cu Chiajna. Piteștiul merită să aibă echipă în Liga 1 și nu  în Liga a 2-a. Sper ca autoritățile locale să facă tot ce le stă în putință ca Piteștiul să revină acolo unde îi este locul. Lupta la promovare pare încheiată. Clar, SCM-ul va promova. Au și avansul de puncte pe care îl au. Formează o echipă bună și merită să promoveze. Noi avem ca obiectiv clasarea în primele opt locuri. Roșioriul este un oraș mic, cu buget mic, dar pentru noi, să fim în  primele 3, 4, 5 echipe, este onorant”.

Dică: „Cam asta este diferența dintre noi și celelalte echipe de liga a treia”

La finalul confruntării cu Sporting Roșiori, antrenorul piteșteștenilor, Nicolae Dică, s-a declarat foarte mulțumit de jocul echipei sale. Tehnicianul grupării din Trivale spune că nicio clipă nu s-a pus problema învingătorului, iar diferența de scor putea fi mult mai mare dacă portarul oaspeților nu prindea o zi foarte bună.

Dică vrea ca în cât mai scurt timp echipa pe care o pregătește să îndeplinească obiectivul: „Ne așteptam la un meci greu, pentru că știam că cei de la Roșiori vor avea o atitudine bună. Știam că vor fi agresivi și organizați defensiv foarte bine, că se vor apăra în propria jumătate, dar noi am fost conectați la acest joc. Băieții merită felicitați pentru că au avut o atitudine foarte bună. Am reușit să dominăm jocul de la un capăt la celălalt. Practic, am făcut o singură greșeală, dar acea dintr-o fază fixă a noastră. Pe un contraatac și-au creat o singură ocazie. În rest nu am făcut nicio greșeală defensivă. Ofensiv am fost foarte bine. Am reușit să marcăm patru goluri și cred că ne-am mai creat încă 10-15 ocazii de a mai înscrie. În a doua repriză portarul lor a scos foarte multe mingi. Dacă nu era într-o zi foarte bună, cred că mai marcam încă 5-6 goluri. La ultimul gol, am recuperat mingea în jumătatea noastră, la 80 de metri de poarta adversă și am plecat pe un contraatac cu un-doi-uri. I-am scos pe adversari din acel presing și am reușit să finalizăm cu gol după zece pase! Cam asta este diferența dintre noi și celelalte echipe de liga a treia. Nu din întâmplare suntem pe primul loc. Important este că am reușit să câștigăm cele trei puncte și să ținem distanța față de locul 2. Mi-aș fi dorit ca Roșioriul să fi avut această atitudine pe care a avut-o cu noi și la meciul cu Afumațiul de anul trecut. Eu vreau cât mai repede să ne îndeplinim obiectivul și să fim promovați matematic cât mai repede în liga a doua”.

SCM Pitești – Sporting Roșiori 4-0 (1-0)
Năstasie 12′, 87′, Grecu 66′, Albu 74′

Udeanu – Șandru, Deaconescu, Șerbănică, Panait (Piscanu 80) – Anghelina, Șerban, Năstăsie, Grecu (Ct. Barbu 75) – Căpățînă (David 61), Stoica (Albu 61)
Antenor: Nicolae Dică

Bușcă – Voicu, Sitaru, Moșteanu, Pîslaru -Vîlcică, Ivănică (Ciubuc 81), Ștefănescu, Cercel – Lătea, Călin.
Antrenor: Cristi Negru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 700; Arbitri: Adrian Frațilă (Buzău), Silviu Andreiu (Buzău), Sebastian Păduraru (Ploiești). Observatori: Fevronia Ion (Craiova), Cristian Vlad (Ploiești).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 18 Mar. 2017, 15:56 Stiri
Pe aceeași temă