SCM Pitești defilează în lupta pentru promovare! Echipa lui Nicolae Dică a obținut a opta victorie din acest tur de campionat

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 12:32 Stiri

SCM Pitești a reușit, vineri seară, în etapa a 10-a a Ligii 3, a opta victorie din acest tur de campionat după ce s-a impus cu 2-1 în confruntarea de pe propriul teren cu Concordia Chiajna II, satelitul grupării de Liga 1. Alb-violeții au făcut un joc destul de bun și puteau câștiga la o diferență mult mai mare dacă jucătorii lui Nicolae Dică erau mai inspirați la finalizare.

Piteștenii au deschis scorul încă din minutul 17 prin Ciprian Tănasă, care, după ce a întors un fundaș advers, a trimis în plasă cu un șut din interiorul careului. Câteva minute mai târziu, gazdele au mai ratat alte două oportunități prin același Tănasă și Panait. Replica oaspeților a venit în minutul 32 când Marin, din interiorul careului, a tras în bara laterală. În ultimele minute ale primului act, SCM Pitești și-a mai trecut în cont încă două mari oportunități prin Ciprian Tănasă, care din interiorul careului mic a tras pe lângă, iar apoi, singur cu portarul, l-a luat la țintă pe acesta.

Oaspeții au restabilit egalitatea în minutul 45, în urma unei faze fixe, când Marin a trimis în poartă din 3 metri. După pauză, SCM Pitești a trecut în avantaj prin reușita lui Grecu, care, scăpat singur spre poartă, l-a învins pe Isvoranu cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

În urma acestui rezultat, argeșenii mențin distanța de 9 puncte față de Sporting Roșiori, ocupanta locului secund și s-au distanțat la 12 puncte de Flacăra Moreni, ocupanta ultimului loc al podiumului, care a pierdut în deplasarea de la Filiași.

Antrenorul Chiajnei impresionat de echipa din Trivale: „Piteștiul merită să joace la alt nivel”

La finalul întâlnirii de la Pitești, Emil Ursu, antrenorul Concordiei Chiajna II, a declarat că un rezultat egal era echitabil după modul în care a decurs partida. Fost jucător al lui FC Argeș în anii 90, Ursu nu a uitat de unde a plecat.

Ursu spune că orașul Pitești merită să aibă o echipă într-un eșalon superior: „A fost un meci foarte echilibrat, consider că era echitabil un rezultat de egalitate. Mai mult, cred că ar fi trebuit să avem un 11 m la 0-0. Nu l-am primit, iar la faza următoare am luat gol. La 1-0 gazdele puteau să se desprindă, dar am egalat imediat. Golul doi al Piteștiului a venit pe fondul unei greșeli comise de fundașul nostru dreapta. Aveți o echipă bună, cu experiență, cred că nu are cine să vă pună probleme anul acesta în seria a treia. Piteștiul merită mult mai mult din punct de vedere fotbalistic, decât are la ora actuală. Zona asta era renumită în fotbal, ca să nu mai spun că de aici au plecat mulți jucători de calitate. Am jucat la FC Argeș și știu că au fost vremuri frumoase, iar lumea de aici, fie că vorbim de conducere sau autorități locale, trebuie să se implice mult mai mult, pentru ca Piteștiul să joace din nou la nivel înalt”.

Dică le cere jucătorilor să rămână cu picioarele pe pământ: „Punctele sunt foarte importante”

De partea cealaltă, antrenorul piteștenilor, Nicolae Dică, consideră cele mai importante punctele puse în joc. Tehnicianul grupării din Trivale le cere elevilor săi să rămână cu picioarele pe pământ pentru că nu au realizat nimic până acum chiar dacă distanța față de următoarele competițoare este una considerabilă.

Dică cere prudență maximă în etapele care au mai rămas de jucat din acest tur de campionat: „Mă așteptam să avem un joc dificil cu cei de la Chiajna, cum s-a întâmplat de altfel și în returul campionatului trecut. Am suferit mult astăzi, nu am evoluat ca în etapele anterioare, însă sunt mulțumit de faptul că am obținut toate cele trei puncte. Nu e liniștitor faptul că următoarea clasată se află la o distanță considerabilă, pentru că oricând pot apărea două rezultate negative unul după altul și echipa poate intra în criză. Au trecut doar 10 etape, nu am realizat încă nimic și vreau că jucătorii mei să conștientizeze acest lucru și să rămână la fel de concentrați și motivați ca și până acum. Noi vom mai juca acasă pe 5 decembrie cu Alexandria. Programarea e într-adevăr ciudată, nu am mai pomenit să jucăm trei meciuri în deplasare unul după altul. Am mai văzut așa la ruși, dar și acolo se joacă două etape acasă și două în deplasare. Noi însă jucăm trei etape în deplasare”.

SCM PITEȘTI – CONCORDIA CHIAJNA II 2-1
Ciprian Tănasă 17′, Robert Grecu 50′ / Ovidiu Marin 45′

Udeanu – Anghelina, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Panait, Șerban (Negoiță 46), Grecu (Oancea 70), David (Năstăsie 46) – Albu, Tănasă (Dinculescu 80)
Antrenor: Nicolae Dică

Isvoranu – Ogică (Răsdan 80), Koenders, Bolozan, Anghel – Novacek, Armășelu (Petrescu 73), Zamfir, Ciobanu (Pleșa 68) – Flisc, Marin (Răducan 73)
Antrenor: Emil Ursu

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 500; Arbitru: Mădălin Dicu (Ploiești); Asistenți: Ștefan Călărașu (Câmpina) și George Oprescu (Ploiești); Observatori: Florin Duinea (Craiova), Nicolae Nuță (Ploiești).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 12:32 Stiri
Pe aceeași temă