La revenirea lui Napoli la Severin, Craiova lui Mititelu s-a impus la limită, după un joc modest! Înaintea partidei, jucătorii au afișat un banner în memoria lui Ilie Balaci

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 27 Oct. 2018, 18:26 Stiri

După succesul de la Bascov, cu 2-0, antrenorul Nicolo Napoli a debutat cu victorie și pe propriul teren, la Drobeta Turnu Severin, unde U Craiova 1948 SA își dispută meciurile în calitate de gazdă. Echipa finanțată de Adrian Mititelu a întâlnit, vineri, ACSO Filiași, de care a dispus cu 1-0, la capătul unui joc modest, în care orgoliile specific oltenești nu s-au regăsit pe teren.

Oaspeții n-au avut nici măcar o fază periculoasă de poartă, iar gazdele au marcat prin Olivian Suguriu, în minutul 24. Mijlocașul Craiovei a executat, impecabil, o lovitură liberă de la 22 de metri, balonul a lovit transversala și a căzut în spatele liniei porții, aspect sesizat de arbitrul asistent Bogdan Mociorniță, care s-a îndreptat spre mijlocul terenului, iar arbitrul Adrian Costreie a validat golul. În minutul 52, Alexandru Raicea a avut cea mai mare ocazie a jocului, când, din 12 metri, a șutat balonul direct în picioarele portarului.

S-a încheiat 1-0 și italianul Napoli a bifat primul succes, pe teren propriu, în Liga 3, pe banca echipei U Craiova 1948 SA. Nicolo Napoli era familiar cu stadionul Municipal, după ce, în turul sezonului 2012-2013, a antrenat CS Turnu Severin, în Liga 1.

Urmează restanța cu Astra II

Înaintea partidei U Craiova 1948 SA – ACSO Filiași s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci, iar jucătorii celor două echipe au afișat un banner cu inscripția „Ilie, Ilie, ce dor o să fie!”. Chiar și la intrarea în incinta stadionului au fost depuse flori. În sezonul 1989-1990, Balaci a făcut primii pași în antrenorat, la AS Drobeta, cu care s-a clasat pe locul secund, la 4 puncte sub Rapid București.

Doar 250 de severineni au fost însă prezenți la jocul de vineri, contând pentru etapa a 10-a din Liga 3, Seria 3. După acest succes, U Craiova SA a urcat pe 5, la 6 puncte sub liderul Flacăra Horezu, însă craiovenii au un meci în minus disputat.

Marți, de la ora 15:00, tot pe Municipalul severinean, echipa preluată de Napoli va disputa restanța cu Astra II, contând pentru etapa a 8-a. Meciul fusese amânat, la cererea oaspeților, care au avut trei juniori convocați la lotul național.

U CRAIOVA 1948 SA – ACSO FILIAȘI 1-0
Olivian Surugiu 24′

Chindriș – Kovari, Avram, Ciucă (cpt.), Negru, Calu, Ezaki, Raicea (Grecu 77′), Surugiu (S. Lupu 63′), Cl. Bălan (E. Dina 90+2′), Fl. Costea (Zimța 59′)
Antrenor: Nicolo Napoli

Nedieanu – Șchiopu, Vulpe, A. Lupu (cpt.), Tereche, Gheorghișor, Stancu, Unguru, Ghighilicea, Dinu (Tănase 63′), Crușoveanu (Negrescu 90′)
Antrenor: Mugurel Gușatu

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 250; Arbitru: Adrian Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Constantin Pantilimonescu (Ploiești) și Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi – Prahova).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Justin STĂ‚VARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 27 Oct. 2018, 18:26 Stiri
Pe aceeași temă