Sarcină grea la Șirineasa! Echipa vâlceană preluată de omul de afaceri gorjean a pierdut primul amical. Jucătorul din Liga 2 ofertat

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 12:24 Stiri

Noul sponsor al clubului de Liga a 3-a ACS Șirineasa, omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, și-a făcut apariția vineri, la Dăești, acolo unde echipa sa a pierdut, scor 0-1, testul cu Viitorul, campioana județului Vâlcea. Sarcină a venit fără a fi însoțit de un om de fotbal, după ce colaborarea sa cu Eugen Pîrvulescu, cel care a tratat preluarea clubului, pare să fi luat sfârșit.

ACS Șirineasa s-a prezentat la amicalul de la Dăești cu lotul care a obținut clasarea pe locul 13 în Liga a 3-a, poziție care, conform regulamentelor FRF, duce la retrogradarea în Liga 4, însă va continua în acest eșalon din cauza diverselor retrageri atât din Liga 3, cât și din Liga 2.

Cum lotul celor de la Șirineasa s-a subțiat mult și a rămas fără portar, între buturile oaspeților a intrat fostul goalkeper al CSM-ului, Dragoș Geantă, aflat acum în pregătiri cu Dăeștiul.

Partida de la Dăești a fost destul de echilibrată, Șirineasa ratând o ocazie imensă în prima parte, prin Al. Chiripuș, rămas cu poarta goală, dar șutul acestuia a trecut peste! Șirineasa a mai avut o ocazie bună, creată de Leo Săraru, care l-a lansat pe Constantinescu, dar lobul acestuia a trecut peste.
În partea secundă, Viitorul a obținut un penalty în minutul 57, dar șutul lui George Neacșu a fost blocat de portarul de împrumut, Dragoș Geantă. Până la urmă, gazdele au reușit să marcheze golul victoriei în minutul 73, când Tănăsescu a sprintat dintre cei trei apărători ai oaspeților, a șutat din alunecare și l-a învins pe Dragoș Geantă.

Astfel, jucătorii de ACS Șirineasa au ratat prima ocazie de a își impresiona noul patron. Tehnicianul Gabi Mangalagiu și elevii acestuia așteaptă să afle zilele acestea de la Nicolae Sarcină care va fi destinația echipei și dacă vreunul dintre ei va fi păstrat pentru viitorul sezon.

Sarcină: „Vrem să facem o echipă bună, să promovăm”

La finalul jocului, noul patron al ACS Șirineasa a participat la o masă la Fedeleșoiu alături de jucătorii celor două echipe. Inițial, Sarcină a negociat intens pentru preluarea unui loc de Liga a 2-a de la Suceava și Clinceni, dar, cum tratativele nu s-au concretizat, a început să își îndrepte în ultimele zile atenția și spre Șirineasa, pe care vrea să o promoveze.

„Vrem să facem o echipă bună, să promovăm, vom vedea unde vom juca, este și județul Vâlcea o soluție. Nu îmi vine să cred că nu aveți echipă la Vâlcea, sunt oameni care pot susține un club. Eu sunt sponsorul echipei, dar nu decid numai eu, nu am luat încă o hotărâre” a spus patronul firmei Succes.

Este clar că omul de afaceri a preluat echipa cu gândul să o mute în Gorj, prima sa opțiune fiind Târgu Cărbunești, deoarece la Târgu Jiu nu are unde juca până la construcția noului stadion. Totuși, nu este exclus ca echipa să rămână în județul Vâlcea până la iarnă sau până în vara viitoare. O decizie clară în privința viitorului nume al echipei și locația unde va juca va fi luată în zilele următoare, în discuții fiind și variantele Dăești și Zăvoi. Prioritate ar fi și numirea unui antrenor principal, după ce Emil Săndoi și Ștefan Nanu au declinat ofertele.

Vasile, primul ofertat de Sarcină

Aflat vineri la Râmnicu Vâlcea și împăcat cu gândul că va începe din Liga a 3-a, noul patron de la ACS Șirineasa, Nicolae Sarcină, s-a apucat de treabă și a început să caute cu jucători cu experiență la nivelul primelor eșaloane. Primul contactat a fost mijlocașul dreapta Octavian Vasile, care este liber de contract, după ce sezonul trecut a jucat la Metalul Reșița. Sarcină s-a întâlnit cu Vasile și mijlocașul și-ar putea da acordul, mai ales dacă echipa va rămâne în zonă.

Viitorul Dăești – ACS Șirineasa 1-0 (0-0)
Tănăsescu 73′

Viitorul Dăești: Vlădoi – Moldoveanu, M.Chiripuș, Nicolaescu, Fistogeanu – Cosma, Bucei, Pătularu, Filipoiu – Neacșu, Pușcatu
Au mai jucat: Vâlceanu, Stanciu, Vlad, Tănăsescu, Pașoi, Bunescu
Antrenor: Cosmin Ursu

ACS Șirineasa: Dr. Geantă – I. Săraru, Lăzărescu, Tănasie, Tisoaica – Marinescu – Al. Chiripuș, Ciocotoiu, Horumbă, L. Săraru – D. Preda
Au mai jucat: Constantinescu, B. Popescu, Mocioacă
Antrenor: Gabi Mangalagiu

Articol și foto de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 12:24 Stiri
Pe aceeași temă