S-a trezit Craiova! Echipa patronată de Adrian Mititelu a câștigat după patru etape și e la trei puncte de primul loc. Florin Costea a jucat, a înscris, dar golul i-a fost anulat

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 01 Oct. 2018, 12:51 Stiri

În etapa a 6-a din Liga 3, U Craiova 1948 SA a dispus cu 3-1 de CSM Alexandria și a pus, sâmbătă, în deplasare, capăt seriei de trei partide fără victorie.

Scăpat spre poarta adversă, din propria jumătate de teren, Sabin Lupu a deschis scorul în minutul 19, iar, în finalul primei reprize, autorul primului gol a centrat perfect pentru Claudiu Bălan, care a înscris cu capul și a ridicat scorul la 2-0. Oaspeții au marcat la începutul reprizei secunde, tot printr-o lovitură de cap, a lui Viorel Vîlcică, și au avut șansa egalării în minutul 54, când Cosmin Căpățână n-a găsit cadrul porții, cu un șut din 10 metri. Pe finalul partidei, atacantul Samuel Zimța, nemarcat în careu, a înscris, la doar trei minute de la introducerea sa pe teren, și a adus cea de-a treia a victorie stagională pentru echipa craioveană.

La clubul (re)înființat de Adrian Mititelu a jucat, din minutul 77, și Florin Costea. Atacantul trecut și pe la FCSB a reușit să trimită balonul în plasă, în minutul 81, dar arbitrul-asistent a semnalizat ofsaid, iar, la golul de 3-1, Costea a lăsat balonul pentru Zimța, care a venit din spate și a înscris nestingherit.

Au debutat cei doi străini

Partida U Craiova 1948 SA – CSM Alexandria a adus debutut, în fotbalul românesc, pentru chilianul Perez  Sebastian Villegaz, care i-a luat locul în primul 11 lui Samuel Zimța, și pentru japonezul Chihiro Ezaki, intrat în teren în minutul 63, în locul sudamericanului.

Cei doi străini n-au impresionat în tricoul oltenilor, însă au contribuit la rezultatul care a urcat U Craiova SA pe locul 7 în clasamentul Seriei a 3-a, la doar trei puncte de liderul AFC Astra II .

Severineanul Zimța, la primul gol în România

Golul marcat sâmbătă a fost primul izbutit în ligile naționale din România de mijlocașul de 18 ani, Samuel Zimța. Originar din Drobeta Turnu Severin, acesta a plecat în Italia, cu familia, la vârsta de 10 ani și a jucat în Peninsulă pentru Inter Milano, Virtus Entella Chiavari și Brescia Calcio, de la ultima sosind, în vară, la Craiova.

Reușita sa a fost aplaudată de cei doar 300 de severineni prezenți în tribunele Municipalului de 19.000 de locuri, de la malul Dunării.

Galeria Peluza Sud 97 a refuzat să participe și la acest joc de „acasă” al favoriților. În schimb, etapa trecută, peste 1.000 de ultrași craioveni au făcut deplasarea pentru meciul de la Turnu Măgurele, încheiat la egalitate, scor 1-1, dar aceștia nu au fost lăsați să intre pe stadion, de forțele de ordine, și au văzut meciul din afara gardului situat în spatele porții (foto).

Etapa viitoare, craiovenii joacă pe terenul nou-promovatei Flacăra Horezu. Vâlcenii au tot 11 puncte, ca și U Craiova 1948 SA, după ce, în runda de la sfârșitul săptămânii, au suferit prima înfrângere a sezonului, scor 1-2 în deplasarea de la ACS SR Municipal Brașov.

„În sfârșit, am spart gheața. Sunt bucuros că am marcat  primul meu gol în tricoul Științei, mai ales că a fost înscris  împotriva unei contracandidate. Această victorie ne ajută moral, fiindcă nu mai reușisem să câștigăm de la meciul cu Brașov, din etapa a II-a. Trebuie să continuăm seria victoriilor, pentru a promova. Avem nevoie și de sprijinul publicului la meciurile de acasă. Sper să vină în număr cât mai mare la meciurile următoare. Urmează jocul de la Horezu, unde trebuie neapărat să câștigăm. Eu voi încerca să muncesc mai mult, pentru a-mi recâștiga postul de titular”, a declarat Zimța, pentru Liga2.ro.

U CRAIOVA 1948 SA – CSM ALEXANDRIA  3-1
Sabin Lupu 19′, Claudiu Bălan 45′, Samuel Zimța 83′ / Viorel Vîlcică 49′

Craiova: Cl. Chindriș – Ov. Dănănae, M. Ciucă (cpt.), S. Avram, R. Negru – C. Calu, P. Villegaz (C. Ezaki 63′), Șf. Kovari (S. Zimța 80′) – N. Raicea (Ol. Surugiu 70′), S. Lupu – Cl. Bălan (Fl. Costea 77′)
Antrenor: Adrian Filip

Alexandria: F. Olteanu – E. Sârbu, D. Boșoteanu, A. Popa (M. Mitran 59′), M. Vintilă (A. Moldovan 81′), F. Radu (cpt.), Cr. Novacek, A. Borțosu, V. Vîlcică (M. Terci 85′), A. Câmpanu, C. Căpățână
Antrenor: Alin Chița

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 350; Arbitru: Mădălin Marinescu (Ploiești); Asistenți: Mircea Rusu (Bertea – Prahova) și Gabriel Răduță (Ploiești).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Justinel STĂ‚VARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 01 Oct. 2018, 12:51 Stiri
Pe aceeași temă