SCM Gloria Buzău a sărbătorit promovarea în Liga 2! Buzoianul Gabriel Bodescu, de la FRF, le-a înmânat jucătorilor medaliile și cupa pentru câștigarea Seriei 1 a Ligii 3

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 12:45 Stiri
  • SCM Gloria Buzău și-a primit, sâmbătă seară, din partea Federației Române de Fotbal, trofeul, metaliile și tricourile de campioană a Seriei 1 a Ligii 3, ediția 2018-2019.
  • Echipa buzoiană înființată în urmă cu doi ani, în 2017, în Liga a 4-a, este la a doua promovare consecutivă, iar din vară va evolua în campionatul Ligii 2.
  • SCM Gloria va încerca să spele imaginea orașului Buzău, după ce Gloria Buzău, antrenată atunci de Viorel Ion, a pătat-o în sezonul 2015-2016 al Ligii 2, ultimul în care și-a desfășurat activitate, când a fost sancționată de FRF după ce au dovedit că a fost implicată în mai multe meciuri aranjate pentru pariuri.

 

SCM Gloria Buzău, a nu se confunda cu Gloria Buzău, a promovat matematic încă de pe 25 aprilie, când a remizat în deplasarea de la Bucovina Rădăuți, scor 0-0, meci desfășurat în etapa a 25-a, cu cinci runde înainte de finalul sezonului. Echipa antrenată de George Timiș a fost prima din acest campionat, din toate cele cinci serii, care și-a îndeplinit obiectivul.

Ieri seară, în etapa a 28-a, SCM Gloria Buzău a învins-o pe teren propriu pe CSM Focșani, cu 2-1, prin golurile marcate de Florin Cazan (42), Sorin Săpunaru (79 – autogol), respectiv Remus Popa (63 – pen.), ca apoi, în nocturnă, să primească trofeul de campioană a Seriei 1 a Ligii 3.

Buzoienii au câștigat lupta pentru promovare cu SC Oțelul Galați, au cele mai multe puncte acumulate în acest sezon (73), din toată Liga a 3-a, și e singura echipă neînvinsă din fotbalul românesc, în cele 27 de etape obținând 23 de victorii, patru egaluri și având un golaveraj de invidiat: 77-15. Bucovina Rădăuți (54 de puncte) și SC Oțelul Galați (50) sunt următoarele clasate în Seria 1.

La finalul meciului cu Focșani, fiecare jucător și membru al staffului tehnic al SCM Gloria au îmbrăcat tricouri albe de campioni în fața unui public destul de restrâns, doar circa 1.000 de spectatori. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, alături de secretarul general adjunct al FRF, buzoianul Gabriel Bodescu, le-au înmânat medaliile și cupa pentru câștigarea seriei.

În celelalte serii, Rapid (Seria 2) promovează astăzi, Turris Oltul Turnu Măgurele (Seria 3) a promovat matematic cu patru etape înainte de finalul sezonului, iar CSM Școlar Reșița (Seria 4) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Seria 5) au câte patru, respectiv cinci puncte avans față de a doua clasată și, cel mai probabil, vor promova matematic la finalul săptămânii următoare.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Aurelian Trifan / FRF
Video: Adevărul Buzău

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă