Remiză în derby-ul dintre Hărman și Miercurea Ciuc! Brașovenii acuză arbitrajul, Ilyeș e fericit că echipa sa a rămas invincibilă

Marius ANGHEL 21 Nov. 2016, 10:40 Stiri

Atmosferă de meci mare sâmbătă la Hărman pentru derbiul din Seria 1 a Ligii 2 dintre AFC Hărman și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (1-1), contând pentru etapa a 13-a. Înaintea startului jocului, trei dintre jucătorii celor două echipe, Mugurel Buga, Florin Stîngă, de la gazde, și Robert Ilyeș, de la oaspeți, au avut parte de o surprinză din partea oficialilor clubului brașovean. Cei trei jucători au primit plachete omagiale pentru promovarea sportului brașovean, iar premierea a fost făcută de primarul comunei Hărman, Mihai Dișor.

Circa 400 de spectatori, dintre care 60 veniți de la Miercurea Ciuc, au asistat la un meci de luptă, disputat pe un teren greu și încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 1-1. Meciul a început cu ciucanii în atac, iar Barna a ratat incredibil, singur cu portarul Potcoavă. Imediat, brașovenii au replicat prin Florin Stîngă, care a trimis peste transversală. Ciucanii au fost mai periculoși, dar tânărul portar Potcoavă a avut o intervenție senzațională la șutul lui Jozsef Lorincz din mijlocul careului!

Parte secundă tensionată

Brașovenii au început perfect repriza a doua, iar Avram, servit de Buga, a pătruns în careu și a deschis scorul. Mugurel Buga a ratat o ocazie uriașă de a mări avantajul, însă atacantul gazdelor a trimis pe lângă poartă din 10 metri. În minutul 51, ciucanii au beneficiat de un penalti acordat pentru un fault al lui Florin Stîngă asupra lui Csiszer Balasz, iar Bajko Barna a transformat cu siguranță.

Problemele pentru gazde au continuat, Buga a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei rupturi musculare, iar Leonte a fost trimis la cabine pentru două galbene. Au urmat momente tensionate, Claudiu Ionescu a intenționat să-și retragă echipa de pe teren! Arbitrul clujean Lunca Dragoș Nicolae a dorit să-l trimită în tribune pe antrenorul brașovean, însă după câteva minute de parlamentări, Ionescu a scăpat doar cu un galben pentru că pe foaia de joc acesta figurează ca jucător.

Până la final, deși au evoluat în inferioritate numerică, brașovenii au fost mai periculoși și au ratat ocazii importante prin Avram, Stîngă și Boția.

Ionescu: „Nu cred că cei de la Miercurea Ciuc au nevoie de ajutorul arbitrilor etapă de etapă”

„A fost un meci echilibrat. Am întâlnit o echipă bună, însă eu consider că echipa din Miercurea Ciuc nu trebuie ajutată meci de meci de arbitraj. Nu se poate ca în ultimele două etape, ciucanii să joace în superioritate numerică și să beneficieze de trei penaltiuri. Apoi, nu am înțeles delegarea acestui arbitru și a unui asistent pentru care limba română era foarte greu de înțeles! Nu cred că cei de la Miercurea Ciuc au nevoie de ajutorul arbitrilor etapă de etapă. Noi vrem doar ca toate meciurile să se joace doar pe teren și echipa mai bună să promoveze”, a spus Claudiu Ionescu, antrenor-jucător la AFC Hărman.

Ilyeș: „Rămânem neînvinși și după acest joc, astfel că suntem fericiți”

„Un rezultat bun pentru noi, rămânem neînvinși și după acest joc, astfel că suntem fericiți. Arbitrajul a fost unul de nota 10. Atât eliminarea lui Leonte, cât și penaltiul au fost cât se poate de clare. Mai avem două meciuri, sper să le câștigăm pentru că vrem să terminăm turul pe primul loc. Lupta pentru promovare rămâne în continuare deschisă”, a spus Robert Ilyeș, antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, cel care a jucat până în minutul 88 al meciului de la Hărman.

AFC HĂ‚RMAN – AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC     1-1
Alexandru Avram 47′ / Barna Bajko 51′ – pen.

Potcoavă – Miloși, M. Ioniță, Mîndru, Pamfile – Leonte, Stîngă, Alupoaie – Mug. Buga, Al. Avram, Boția
Au mai jucat: Plumb, Neagoie, Vali Ion și Claudiu Ionescu
Antrenor: Claudiu Ionescu

Barna Nagy – Bonifác Csonka, József LÅ‘rincz, Adrián Majzik, Tamás Vízi, Attila Csürös, Cătălin Savin, Róbert Ilyés (Zalán Czimbalmos 88′), Arthur Györgyi, Balázs Csiszér (Szabó Géza 81′), Barna Bajkó
Antrenor: Róbert Ilyés

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Laszlo Robert

Marius ANGHEL 21 Nov. 2016, 10:40 Stiri
Pe aceeași temă