Remiza de la Cisnădie le dă încredere vâlcenilor de la Flacăra: „Portarul Zăvoi i-a salvat în tur. Acum avem șanse mai mari”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Jun. 2015, 18:47 Stiri
Remiza de la Cisnădie le dă încredere vâlcenilor de la Flacăra:**

Flacăra Horezu, reprezentanta județului Vâlcea, s-a întors neînvinsă sâmbătă, de la Cisnădie, scor 0-0 cu Măgura, campioana Sibiului, în manșa tur a barajului de promovare în Liga a 3-a. Susținută în deplasare de peste 400 de suporteri, trupa lui Vasile Ilinca este la un singur meci de a-și realiza visul, promovarea.

Net superioară din punct de vedere fizic, campioana Vâlcii a dominat repriza secundă a jocului de la Cisnădie, în care a ratat câteva ocazii importante de gol. La finalul jocului, echipa vâlceană a fost aplaudată de toți spectatorii prezenți la meci.

Cum se cunoaște, județul Vâlcea nu are nicio echipă în Liga a 3-a, după desființarea FC Oltchim. Ultima gruparea vâlceană promovată la baraj a fost Damila, în anul 2012.

După remiza de la Cisnădie, antrenorul vâlcenilor, Vasile Ilinca este încrezător pentru returul din Treapt de sâmbăta viitoare. „A fost mai bun jocul ca rezultatul, acum avem de muncă în retur. Trebuie să nu primim gol acasă, Cisnădie are echipă bună, câțiva jucători cu experiență, portarul Zăvoi i-a scos în acest meci. Avem destule șanse de promovare, s-au mărit, dar nu este simplu. Eu sunt bucuros, dar totuși, păcat că nu am câștigat” a declarat Vasile Ilinca.

Fundașul Flacărei, Ionuț Vladu, spune că șansa unei promovări în Liga 3 se ivește doar o dată în viață. „După aspectul jocului, trebuia să marcăm la Cisnădie, am avut multe ocazii. Suntem cu picioarele de pământ, o să fie greu acasă, orice greșeală ne poate costa. Ne-am depășit pe noi înșine la Cisnădie, așteptăm cu încredere returul, o să știe antrenorul Ilinca să ne motiveze și să ne pună în teren cum trebuie. Cei de la Cisnădie sunt foarte periculoși, cât îi duc bateriile, joacă fotbal. Cred că acum, avem 60% șanse, dar, dacă marcam acolo, eram 90% calificați. Este o șansă care îți apare o dată în viață, mai ales pentru grupul nostru în care nu e niciun nume cunoscut. Suntem mulți localnici din Horezu, niciunul nu a jucat mai mult de Liga a 3-a, doar Ciortan a evoluat, demult, la Liga a 2-a” a afirmat Ionuț Vladu.

Returul dintre Flacăra și Măgura Cisnădie este programat sâmbăta viitoare, de ora ora 17:30, la Horezu, unde se va decide echipa care va promova în Liga a 3-a. Cu siguranță, stadionul din Treapt, unde sunt montate doar circa 300 scaune, va fi total neîncăpător pentru interesul enorm din rândul publicului local.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Jun. 2015, 18:47 Stiri
Pe aceeași temă