Răzbunarea Filiașiului și a lui Georgescu

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 06 Sep. 2015, 20:26 Stiri

În etapa a doua a seriei a patra, Filiașiul avea de răzbunat în campionat eșecul dur (0-5) din derby-ul doljean disputat în Cupa României contra echipei a doua a Universității Craiova. Și trupa lui Viorel Cojocaru a fost aproape să se impună cu același scor, doar intervențiile internaționalului de juniori L. Popescu păstrând o diferență mai mică.

Nu a fost doar o răzbunare a Filiașiului, ci și a mijlocașului Vlad Georgescu, transferat doar cu câteva zile în urmă de la CSU II la Filiași. Practic, jucătorul de 18 ani doar a traversat strada, întrucât cele două echipe nu sunt doar colege de serie, ci și vecine. Până își renovează arena de acasă, Filiașiul joacă și se antrenează pe „Oltenia” (fostul Chimia sau Combinat), stadion aflat practic la doi pași de cel din Ișalnița, care găzduiește anul acesta satelitul Craiovei.

Dacă în Cupă Universitatea II se întărise de la prima echipă cu Straton, Mazarache, Ivan sau Bancu, de această dată Mogoșanu a avut aproape doar juniori la dispoziție, excepțiile fiind Căle și Scarlat, care oricum nu au făcut diferența.

Prima parte a fost echilibrată, cu câte o șansă importantă pentru fiecare echipă. A doua repriză avea să fie însă dominată net de gazde, care au deschis scorul din start. Georgescu a finalizat cu un șut puternic din careu faza creată de Fotescu și a savurat intens golul contra fostei echipe. Mijlocașul i-a întors serviciul atacantului, obținând un penalty cu ajutorul arbitrului Gulei, revenit la Ișalnița după ce făcuse praf meciul din Cupa României, CSU II – Minerul Motru.

Gazdele ratează alte două ocazii imense înainte de a stabilit scorul final tot din penalty. Ciocoteală s-a jucat cu o minge în careu până l-a faultat pe Pârvuică, iar Fotescu a transformat la fel de sigur.

„Mă bucur pentru victorie și m-am bucurat la gol pentru că așa am simțit. Am primit mult mai mare încredere din partea conducerii de la Filiași. Sper să fac un sezon bun aici și poate la un moment dat să revin la echipa pentru care am sentimente, CS Universitatea Craiova” a declarat la final eroul zilei, Vlad Georgescu.

„Mă așteptam să câștigăm și a făcut-o clar, meciul din Cupă a fost doar o întâmplare, Craiova venea cu jucători de la prima echipă, iar noi abia ne reunisem” a spus și oficialul gazdelor, Florin Spânu.

ACSO Filiași – CS Universitatea II Craiova 3-0
Georgescu 47, Fotescu 60, 89 – ambele din penalty

ACSO Filiași: Nica – Tudorache, Bălașa, Lupu, Neacșu – Moraru (64 Petcu), N. Popescu, Georgescu (75 Obeanu), Mainerici (84 Pârvuică) – Fotescu, Bălă (67 Simcea). Antrenor: Viorel Cojocaru.

CSU II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Drăghici, Ciocoteală, Luică – Căle (55 Scarlat), Gârbiță, Iuga, Manea – Jurj (55 Buzărnescu), Dinu (55 Căpățână). Antrenor: Daniel Mogoșanu.

Stadion: „Oltenia”, Ișalnița, spectatori: 500. Arbitri: Silviu Gulei (Tr. Severin) – Caius Drulă Caius (Tr. Severin), Andrei Călușeru (Salcia).

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 06 Sep. 2015, 20:26 Stiri
Pe aceeași temă