Ratările i-au costat scump

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 13:35 Stiri
Ratările i-au costat scump

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești au făcut un pas greșit în lupta pentru promovare în liga secundă. Echipa pregătită de Valentin Sinescu a fost învinsă, vineri după-amiază, cu 0-2, pe stadionul Nicolae Dobrin, de Fortuna Câmpina, una dintre cele două contracandidate cu care se luptă să ajungă în liga secundă. Meciul a avut două reprize total diferite, prima controlată de gazde, iar cea de-a doua ce a aparținut oaspeților.   

Piteștenii au făcut un joc destul de bun în primul mitan și și-au trecut în cont patru ocazii mari de gol. Prima i-a aparținut lui Adrian Dulcea, care l-a pus la grea încer­care pe Zegheru, cu un șut de la 20 m respins cu greu în corner. Același Dulcea a mai încercat încă o dată reflexele por­tarului prahovean, cu un șut din interiorul careului respins și de această dată de goalkeeperul Fortunei. După un sfert de oră de la primul fluier al centralului, piteș­tenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 16 m, însă Dulcea a tras în zid.

Cea mai mare ocazie de gol a alb-violeților a fost ratată de Albu, care a primit o pasă ideală de la David. Fotbalistul alb-violet a pătruns în careu, a fost tras de tricou de un adver­sar, însă, în loc să cadă, a preferat să continue faza și a pierdut mingea. Același Albu, câteva minute, a scăpat din marcajul fundașilor prahoveni și a rămas singur cu Zegheru, însă a preluat greșit mingea care a ieșit în corner.

Oaspeții au dat lovitura cu trei minute înainte de pauză, după o pros­tie făcută de Albu ce a comis un fault inutil, la 25 de metri de poarta lui Geantă. Min­ciună a centrat în careu, iar Chipirliu, scă­pat din marcaj de fundașii centrali arge­șeni, a reluat cu capul în plasă din interi­orul careului.

La un sfert de oră după pau­ză, Fortuna și-a dublat avantajul prin Cris­tescu, ce a prins un șut de senzație, de la 30 m, care l-a prins ieșit din poartă pe Geantă. Imediat după marcarea golului, Geantă și-a spălat păcatele în două rân­duri, prima dată la șutul lui Munteanu, care scăpase singur spre poartă, iar a doua oară la lovitura de pe 16 m, executată de Vali Munteanu.

Ca dezastrul să fie complet, SCM Pitești a rămas în zece oameni pe finalul întâlnirii, când Tameș a văzut direct cartonașul roșu după un fault comis la jumătatea terenului la un ad­versar.

SCM Argeșul Pitești: Geantă – Dăruială, Ionescu, Cristea, Avramescu – David, Mitra, Tameș, Panait (min. 51 Nilă), Albu (min. 75 Drăgan) – Dulcea.  Antrenor: Valentin Sinescu.

Fortuna: Zegheru – Cristescu, Marin, Șandru, Damian – Minciună, Barbu – Munteanu (min. 73 Antohi), Buhuși (min. 58 Năstase), Chipirliu (min. 84 Moise) – Camara (min. 46 Jugaru). Antrenor: Florin Stăncioiu.

Cartonașe galbene: Ionescu / Munteanu, Buhuși, Zegheru.
Cartonaș roșu: Tameș (min. 90).
Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) – Peter Joszef (Sf. Gheorghe), Dan Ilieș (Brașov)
Observator de arbitri: Ion Dumitrică (Craiova)
Observator de joc: Iordan Angelescu (București).

Cum s-au marcat golurile:

# 0-1, min. 42: Chipirliu a reluat cu capul în plasă, de la 14 metri, centrarea din lovitură liberă de pe partea stângă a lui Minciună
# 0-2, min. 57: Cristescu îl surprinde pe Geantă cu un șut de la aproape 30 de metri

Filmul meciului:

# min. 3: Dulcea șutează din afara careului, Zegheru respinge în corner
# min. 10: același Dulcea trage în forță de la 14 metri, însă Zegheru scoate de lângă bară
# min. 14: Dulcea execută în zid o lovitură liberă de la 16 m.
# min. 21: Buhuși șutează la colțul lung, Geantă respinge în corner
# min. 22: Camara reia cu capul, Geantă respinge, iar Marin reia din 2 metri peste poartă
# min. 30: Albu a scăpat spre poartă, a fost tras de tricou, dar, în loc să cadă și să obțină 11 m, a continuat și a fost deposedat de Șandru
# min. 40: același Albu a scăpat singur cu Zegheru, însă și-a făcut greșit preluarea, balonul ieșind în afara terenului
# min. 58: Munteanu a scăpat singur spre poartă, dar Geantă a blocat șutul acestuia
# min. 67: Șandru, șut bombă de la 25 metri, pe lângă poartă.
# min. 70: Lovitura liberă a lui Munteanu de la marginea suprafeței de pedeapsă este respinsă în corner
# min. 75: David trimite din lovitură liberă peste poarta lui Zegheru.
# min. 83: Nilă scapă singur spre poartă, însă, în loc să tragă din prima, în­târzie șutul care este respiuns în corner.

Meciul, văzut de antrenori:

„În prima repriză, am jucat fotbal adevărat”

Valentin Sinescu, an­tre­nor SCM Pitești: „Tacti­ca pentru acest joc a fost făcută foarte bine, însă nu am reușit să câștigăm, pen­tru că nu am fost inspirați la finalizare. În prima re­priză am avut 4 – 5 ocazii foarte mari de gol și nu mira pe nimeni dacă noi intram la pauză cu 2-0. Din păcate, nu am reușit să înscriem, iar adver­sarul a profitat și a marcat. Fortuna a fost mai prag­matică decât noi, iar din punctul meu de vedere, mai modestă decât mă așteptam. Noi am jucat fotbal adevărat, în prima repriză. Am avut posesie, o construcție foarte bună, cu multe acțiuni de poartă, dar, din păcate, nu am marcat. Din nefe­ricire, rețeta mai cazonă, mai aridă, poate face diferența în asemenea meciuri”.

„Ne batem cu Chindia la promovare”

Florin Stăncioiu, antrenor Fortuna Câmpina: „Am pregătit acest meci încă din iarnă. Sincer să fiu mă așteptam la mai mult din partea Piteștiului. Din câte se pare ne vom bate la promovare cu cei de la Chindia. Lupta pentru promovare rămâne deschi­să în continuare, chiar dacă Piteștiul a pierdut astăzi. Mai sunt multe meciuri și puncte în joc și se pot întâmpla multe lucruri. Noi avem tot ce ne trebuie pentru a reuși promovarea”.

Vlăsceanu, o soluție

Portarul Dragoș Geantă poate fi considerat vinovat de primirea celui de-al doilea gol în meciul cu Fortuna Câmpina. La șutul lui Cristescu, goal­keeperul piteștean era ieșit câțiva metri dintre buturi și nu a mai putut ajunge mingea. Este posibil ca la meciul de peste două săptămâni cu Chindia Târgoviște, poarta argeșe­ni­lor să fie apărată de Andrei Vlăs­ceanu, care în turul campionatului a fost titular de bază.

Antrenorul oaspeților, înjurat

Florin Stăncioiu, antrenorul oas­pe­ților, nu este un nume cunoscut în această branșă, iar jucătorii săi pro­fită de acest lucru. În timpul partidei cu SCM Pitești, tehnicianul praho­venilor a dat câteva indicații care au stârnit râsul oficialilor argeșeni: „Ia-o, bă, la fugă după ălă!”, i-a spus Stăn­cioiu unui jucător. Tehnicianul a mai avut un clinci cu Bogdan Minciună, căruia i-a strigat: „Băi Minciună, vrei să te scot afară? Știi că te-am mai scos!”. Fotbalistul vizat s-a întors către antrenor și i-a dat o replică ca­re i-a lăsat cu gura căscată pe o­ficialii argeșeni: „Du-te, bă, în p…a mea! Lasă-mă în pace!”.

Tameș, suspendat

Mijlocașul Iulian Tameș va fi suspendat la jocul de peste două săptămâni, cu Chindia Târgoviște, după ce a încasat direct car­tonașul roșu în partida cu Fortuna Câmpina. Tehnicianul piteș­tean va trebui să găsească soluții pentru înlocuirea acestuia și mai mult ca sigur va apela și la jucătorii care au evoluat mai pu­țin în aceste etape din miniretur.  

Au jucat pe 1.000 de euro

Fortuna Câmpina, adversarul piteștenilor din meciul de vineri, este una dintre cele mai potente formații din această serie. Echipa este patronată de omul de afaceri Radu Călin, care a fost sponsorul Oțelului Galați, când formația de la malul Dunării a câștigat campionatul. Stabilitatea financiară a prahovenilor se poate vedea cu ochiul liber, Fortuna având un autocar de ultima generație, asemănător cu al celor de la Dinamo. Pentru jocul cu SCM Pitești, oaspeții au intrat, de miercuri, în cantonament, iar înaintea meciului s-au cazat la hotelul Victoria, la care multe echipe de Liga I nu își permit să se cazeze. Fotbaliștii de la Fortuna au jucat pe o primă de 1.000 de euro de căciulă, iar acest lucru spune multe despre puterea financiară.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 13:35 Stiri
Pe aceeași temă