Adrian Dulcea știe cum o poate duce pe SCM Pitești în Liga 2: „Promovăm dacă avem stabilitate”

Marius ANGHEL 26 Jan. 2015, 15:11 Pregătiri, amicale
Adrian Dulcea știe cum o poate duce pe SCM Pitești în Liga 2:**

Fotbaliștii de la SCM Pitești au început pre­găt­irea de câteva zile pentru partea secundă a campionatului. Echipa pregătită de Adrian Dulcea este liderul seriei a treia a Ligii a III-a și este considerată de specialiști una dintre favoritele care se va lupta pentru pro­movare.

Deși nimeni nu le dădea nicio șansă înainte de începerea campionatului, staff-ul tehnic împreună cu jucătorii au făcut ade­vă­rate minuni și au dus echipa Piteștiului pe primul loc al ierarhiei, cu un punct peste Chindia Târgoviște și cu două peste CS Afu­mați, principalele contracandidate ale alb-violeților la promovarea în liga secundă.

Adrian Dulcea, principalul grupării din Trivale, ne-a vorbit despre prima parte a sezonului, dar și despre așteptările pe care le are de la elevii săi în partea secundă a campionatului care va în­cepe în luna martie. Tehnicianul este convins că, dacă șefii clubului vor asi­gu­ra stabilitatea financiară necesară pentru a face perfor­man­ță, SCM Pitești va ajunge în Liga a II-a la sfârșitul acestei ediții de campionat.

„Știam că au potențial”

– Te așteptai la rezultatele din turul campionatului?
– Sincer să fiu nici eu nu mă așteptam la acest parcurs. A fost destul de greu să facem o echipă competitivă având în vedere că ne-am strâns cu două săptămâni de întârziere. Cu ajutorul lui Raul Marincău și Dan Didiță și cu sprijinul lui Gabi Alexe ne-am organizat în timp. Am plecat la drum cu un lot lipsit de experiență, iar primele etape au fost destul de grele. Pe parcurs ne-a revenit încrederea și mi-am dat seama că se poate face performanță cu jucătorii pe care îi am.

– Care au fost criteriile după care ai alcătuit lotul?
– Știam că am la dispoziție jucă­­tori buni, pentru că au făcut junioratul la FC Argeș. După terminarea junioratului, la 16 ani au trecut la Școala de Fotbal Dani Coman. Știam că au potențial chiar dacă nu aveau experiență, pentru că nu evoluaseră la seniori. Alături de acești jucători tineri am avut și fotbaliști im­portanți precum Marincău, Albu, David care au experiență la nivelul ligilor I și a II-a, iar în acest fel trecerea a fost mai ușoară.

Pe cartea atacului

– A fost prima ta experiență ca principal la o echipă de seniori…
– Așa este și sunt convins că mulți nu au avut încredere în mine. Cred că m-au privit cu multe rețineri, având în vedere că nu aveam o carte de vizită impresionantă. Lucrasem un an și jumătate ca secund, din care o jumătate de an la FC Argeș și un an la SCM Pitești, alături de Iulian Crivac. Nu mi-a fost teamă să îmi asum responsabilitatea, pentru că mi-am dorit să fac o treabă foarte bună. Vreau să le mulțumesc pe această cale oamenilor din conducere care au avut încredere în mine când m-au pus antrenor.

– Care este filosofia ta despre fotbal?
– De la fiecare antrenor cu care am lucrat am luat câte ceva. Am învățat de la Remus Vlad, Constantin Cârstea, Aurel Șunda, Florin Marin, Viorel Dumitrescu și Ionuț Badea. De la fiecare am luat câte ceva, la care am adăugat propriile mele principii. Eu am fost atacant și îmi place să atac. Am încercat să implementez la echipă un stil ofensiv și cred că în mare parte am și reușit.

Anceloti, model de antrenor

– Ai vreun model de antrenor?
– Îmi place foarte mult Carlo Anceloti. Este un antrenor extrem de valoros, un om liniștit și foarte inteligent care este preocupat de meseria pe care o face. Din exterior pare un om foarte rigid, însă din interior este exact ce îi trebuie unei echipe mari ca Real Madrid. Știe să vorbească cu jucătorii, face o atmosferă bună în vestiar, iar atunci când mai apar probleme, știe să lucreze la psihicul jucătorilor.

– Care au fost momentele de cumpănă din turul campionatului?
– În tur, nu am avut presiunea rezultatelor, pentru că obiectivul era rămânerea în Liga a III-a. După rezultatele din primele patru etape în care am avut două înfrângeri și două egaluri, mi-a fost teamă să nu clacăm psihic. După victoria de la Chindia Târgoviște, am început să prindem aripi, iar jucătorii au început să se exprime în teren la adevărata lor valoare.

Două contracandidate la promovare

– Înainte de începerea turului te gândeai că echipa va termina prima parte a campionatului pe primul loc?
– De la început am știut valoarea lotului pe care o am la dispoziție. Știam că nu putem termina turul mai jos de locul 5. Odată cu trecerea timpului s-a văzut că am la dispoziție un lot valoros cu care se poate face o treabă foarte bună. Locul pe care îl ocupăm noi în clasament nu este unul întâmplător, pentru că arată că suntem o echipă valoroasă. Se poate spune că am avut și ochi de antrenor când am făcut selecția jucătorilor.

– Cum ți se pare seria din care face parte SCM Pitești?
– Nu este o serie accesibilă și este una destul de grea. Suntem în serie cu Chindia Târgoviște care are experiență la nivelul Ligii a II-a, dar și cu echipe precum CS Afumați, care au un potențial financiar destul de bun. Ambele echipe vor lupta pentru promovare.

Are ambiție și dorință de afirmare

– Care este obiectivul tău pentru retur?
– Vreau să ne batem la promovare, însă sunt conștient că nu vom avea o misiune ușoară. Lupta pentru intrarea în liga secundă se va da până în ultima etapă. Dacă tot am ajuns până aici și suntem în această postură, este păcat să nu ne luptăm. Jucătorii pe care îi am la dispoziție merită să joace mai sus de Liga a III-a. Și fotbaliștii mei cred că pot ajunge să joace în Liga a II-a. Sunt convins că, dacă vom avea stabilitate financiară, acest obiectiv poa­te fi îndeplinit.

– Care este atuul în această luptă?
– Punctul nostru forte trebuie să fie ambiția și dorința de afirmare. Vrem să demonstrăm că se poate face o treabă bună cu fotbaliști tineri, dar și cu bani mai puțini. Este dorința mea de a demonstra că și la Pitești se poate face o echipă bună care să reprezinte orașul la un nivel înalt.

Va întări lotul

– Ce ne poți spune despre campania de achiziții?
– Vom întări lotul în a­ceastă iarnă în încercarea de a reuși promovarea. Vor apărea nume noi la echipă în scurt timp. Sunt în discuții cu 3 – 4 jucători care au evoluat în ligile I și a II-a. Dacă vom reuși să-i aducem, ne vor ajuta foarte mult. Vreau să am dubluri pe posturile deficitare.

– Cine va pleca de la echipă?
– Vor fi mai multe plecări. Ne vom despărți de jucătorii care au evoluat mai puțin. Este și spre binele lor să plece acolo unde pot juca mai mult. Numai așa pot să progreseze.

– Pe ce posturi vor fi întăririle?
– Vreau să am dubluri pe posturile de fundaș central și mijlocaș central pentru a suplini absențele lui Bogdan Stancu și lui Adrian Iamandi care au revenit la CS Mioveni. În afară de cele două posturi, vor mai fi aduși jucători și pe zonele laterale.

Jucători la Naționale

– În eventualitatea unei promovări, crezi că piteștenii vor veni în număr mare la stadion?
– Eu sunt convins că, dacă vom avea rezultate foarte bune ca în turul campionatului, oamenii vor veni alături de noi în număr mult mai mare. Vom fi o echipă formată 100% numai din jucători piteșteni în care 90% dintre ei sunt sub 20 de ani. Cred că puține echipe din țară se pot lăuda cu această realizare.

– SCM Pitești a reușit să dea și jucători la echipele naționale…
– Mă bucur că unii dintre acești copii au reușit să facă pasul la Naționale Under 17 și 21. Asta este cea mai mare bucurie pentru orice antrenor când știe că rezultatele muncii sale se văd și la echipa națională. În acest fel este apreciată munca pe care o face la echipa de club.

Patru amicale fixate

În această pauză precompetițională, în afară de antrenamentele fizice și tehnico-tactice, antrenorul Adrian Dulcea a stabilit în mare parte și meciurile de verificare pe care echipa sa le va disputa în această iarnă. Până acum, alb-violeții au fixat patru jocuri de verificare, urmând ca în scurt timp să mai stabilească încă trei. Primul test va fi pe 28 ianuarie, când SCM Pitești va întâlni, de la ora 12, la Pitești, echipa de Liga a II-a, CSM Râmnicu Vâlcea. Cel de-al doilea amical al alb-violeților va avea loc pe 31 ianuarie, când vor întâlni, tot la Pitești și tot de la ora 12, pe Sportul Studențesc. Pe 11 februarie, SCM va evolua acasă, de la ora 12, cu Urban Titu, formație pregătită de piteșteanul Adrian Neaga.

Pe 21 februarie, argeșenii se vor deplasa în Zăvoi pentru returul cu CSM. În afară de acele meciuri fixate, oficialii grupării din Trivale poartă discuții cu încă trei formații pentru perfectarea de amicaluri. Este vorba de Sportul Vișina Nouă, ACS Academica Argeș și Atletic Bradu. Nu sunt excluși însă și alți adversari.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 26 Jan. 2015, 15:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă