Rafală de goluri pe canicula epilogului Ligii a III-a!

Mihai Andries 26 Jun. 2013, 21:39 Stiri

La aproape patru săptămâni de la programarea inițială, duelul dintre Sportul II și Victoria Chirnogi s-a disputat în sfârșit, marcând finalul oficial al Ligii a III-a, în condițiile în care restul meciurilor din toate seriile acestui eșalon s-au disputat pe 30 mai. Vinovat de această situație a fost scandalul iscat de neprogramarea și apoi reprogramarea meciului de Liga a II-a dintre echipa mare a studenților și Rapid CFR Suceava.

Aseară, pe stadionul Romprim din Capitală, juniorii Sportului – pe foaia de joc fiind destui puști de 16-17 ani – au dat piept cu mult mai experimentații adversari din tabăra Chirnogiului, pe o căldură sufocantă care a sleit de puteri ambele echipe. Deși factorul termic și-a spus cuvântul, centralul Dumitrache acordând câte o pauză de apă pe fiecare repriză, jucătorii au oferit un spectacol decent, cu cinci goluri, dar și multe greșeli tehnice.

„Studenții” mici au intrat cu avantaj la cabine

A fost nevoie de 40 de minute de chinuri pentru a asista la deschiderea scorului. „Gazdele” au fost cele care au spart gheața, după o centrare de pe dreapta ajunsă în careu la Milea, care a reluat din prima, imparabil pentru Porumbel. Până atunci, cele mai multe ocazii au fost la poarta lui Cherry, juniorul de 16 ani al studenților intervenind cu siguranță de fiecare dată la baloanele trimise de adversari, fiind salvat în câteva rânduri și de imprecizia lui Panait, Ioniță, Bidirean sau Mincu.

Pauza, sfetnic bun pentru Chirnogi

După reluare, plusul de experiență și-a spus cuvântul și Chirnogiul a preluat inițiativa. Golul de 1-1 a venit destul de repede, la o ezitare a defensivei bucureștene, Chiriță intrând cu tot cu minge în poarta adversă. Intrarea veteranului Moga (38 de ani) în locul lui Mincu a dinamizat ofensiva Chirnogiului și mai bine de un sfert de oră înainte de final, tabela arăta deja 3-1. Mai întâi, Panait s-a jucat cu un fundaș advers, aruncând mingea pe lângă acesta și șutând apoi imparabil (60), iar apo Moga a trimis în fața porții, de unde Coman a îndeplinit o formalitate (73).

Sportul II, eurogol, dar și probleme cu numerele de pe echipament

Ultimul cuvânt l-au avut elevii lui Tom Cristea, care au reușit o capodoperă de gol prin șutul în vinclu al lui Ștefănescu. Chiar dacă au mai avut mai bine de zece minute la dispoziție pentru a egala, puștii Sportului II nu au mai avut puterea să o facă. Fluierul de final al centralului Dumitrache a adus bucuria pe fețele jucătorilor din ambele tabere, aflați la capătul puterilor din cauza soarelui dogoritor.

Ca o notă aparte, trebuie amintit de echipamentul satelitului echipei patronate de Vasile Șiman, care a produs destule încurcături celor de pe margine. Astfel, una dintre rezervele intrate după pauză purta numărul 27, care nu figura pe foaia de joc! În schimb, o parte din titulari aveau alte numere pe tricou decât cele inscripționate pe șorturi, iar pe foaia de joc apăreau doi titulari cu numărul 31 (Ciobanu și Vlad).

Cu acest meci încheiat, sezonul 2012-2013 al Ligii a III-a a luat sfârșit în mod oficial, clasamentele urmând a fi omologate în următoarea ședință a Comitetului Executiv. Dacă Sportul II a retrogradat în Liga a IV-a, în schimb situația Chirnogiului este incertă, ședința de joi a conducerii clubului urmând a stabili soarta echiepi din sezonul viitor, fiind vehiculată și varianta renunțării la Liga a III-a și mutarea la județ

 

SPORTUL II – VICTORIA CHIRNOGI 2-3 (1-0) Milea 40, Ștefănescu 79 / Chiriță 47, Panait 60, Coman 73

Sportul II: Cherry – Zuvelcă, Dobrin (cpt.)(63 Miriuță), Leafu, Alexandrescu – I. Vlad, Al. Ciobanu – Milea, Corlan (73 C. Porumbel), Simerea – Ștefănescu. Antrenor Tom Cristea. Rezerve nefolosite: Druță, Burcea, Cîrstea

Chirnogi: R. Porumbel – Chițulescu, Bidirean, Deacu, C. Coman – Chiriță (63 Fl. Barbu), Gh. Ioniță (cpt.), M. Radu, M. Manea – Panait, Mincu (49 Moga). Antrenor Virgil Nițoi. Rezerve nefolosite: Mitrea – Ov. Zaharia, P. Ungureanu, Cr. Turcu

Arbitru Bogdan Dumitrache; Asistenți: Speranța Popescu și Mihaela Militaru

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 26 Jun. 2013, 21:39 Stiri
Pe aceeași temă