Ripensia se așteaptă la o partidă dificilă în deplasarea de la Metaloglobus. Pelici, înaintea jocului de la București: „Este un campionat de anduranță, în care orice punct contează”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Aug. 2019, 14:05 Campionat
Ripensia se așteaptă la o partidă dificilă în deplasarea de la Metaloglobus.** Pelici, înaintea jocului de la București:

Ripensia Timișoara va juca sâmbătă în Capitală, de la ora 11:00, pe terenul sintetic pe care Metaloglobus București își dispută meciurile de pe teren propriu. Alexandru Pelici are aproape tot lotul valid și se așteaptă la un joc dificil, deși formația bucureșteană a pierdut primele două partide ale sezonului, cu Petrolul (1-2) și Csikszereda (0-3). Roș-galbenii se gândesc să recupereze punctele pierdute acasă cu Buzăul (1-2).

Miercuri, în vestul țării, temperaturile au coborât brusc până la 20 de grade și, pe alocuri, și mai puțin. Pelici spune însă că echipele sunt deja obosite după primele două etape, din cauza caniculei. „Va fi un meci greu. Metaloglobus este o echipă care are în componență jucători valoroși, cu experiență, cu meciuri în Liga 1, începând din poartă, cu Gavrilaș, și apoi cu linia de fund, cu Coman, Plămadă, mai departe frații Herea, Lung. Ne dorim să arătăm că suntem un grup și o echipă care poate pune probleme oricăreia alte echipe. Este un campionat de anduranță, în care oricare punct contează. De aici și supărarea noastră după meciul cu Buzăul. Astăzi este mai răcoare, dar până acum a fost o perioadă foarte grea din punct de vedere al caniculei. Fizic, s-au consumat foarte mult băieții. Dar asta e valabil pentru toate echipele, pentru că este tot în țară a fost la fel de cald”, a precizat tehnicianul timișorean înaintea deplasării către București.

Ripensiștii nu au mari probleme de lot, deoarece Ștefan Dobre nu mai e suspendat. Singurul semn de întrebare este la Andrei Tînc, care a fost lovit în figură la meciul cu Buzăul și a necesitat o serie de cusături chirurgicale în zona cu probleme și este incert. Timișorenii nu au închis definitiv posibilitatea de a mai face transferuri, dar antrenorul se va decide săptămânile acestea. „Întotdeauna e nevoie de jucători buni. În meciurile care urmează, ne vom edifica. Vom vedea etapele următoare”, a precizat Pelici.

Călin Toma: „O echipă valoroasă se adaptează la orice condiții”

Căpitanul Călin Toma a recunoscut că jucătorii se mai gândesc la punctele pierdute cu SCM Gloria Buzău. „Încă nu am apuct să vedem dacă ne simțim mai bine în deplasare. Am jucat doar un meci, avem trei puncte. Cert e că ne așteaptă o deplasare foarte grea, pe un teren sintetic, cu o echipă care nu a adunat niciun punct până acum. Noi venim după o înfrângere nemeritată, din punctul meu de vedere. Trebuie să ne revenim cât mai repede și fizic și din punct de vedere psihic și să mergem la Metaloglobus să luăm ce am pierdut sâmbătă. Din cauza căldurii, terenul se încinge mult mai tare. Se resimte o temperatură mult mai mare, mingea merge puțin diferit, alunecă, nu sare. E un pic ciudat, dar trebuie să ne adaptăm. O echipă valoroasă se adaptează la orice condiții”, a precizat fundașul Toma.

Cu trei puncte, Ripensia e pe locul 12 în clasamentul Ligii 2. Metaloglobus e pe poziția a 17-a, fără niciun punct. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la 11:00, și nu e televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Aug. 2019, 14:05 Campionat
Pe aceeași temă