Axintele, la un pas de a pierde primele puncte acasă

Mihai Andries 30 Mar. 2013, 18:00 Stiri
Axintele, la un pas de a pierde primele puncte acasă

Doar nouă minute i-au despărțit pe băieții lui Virgil Nițoi de un rezultat de egalitate pe terenul liderului din seria a 2-a a Ligii a 3-a, Viitorul Axintele. Ar fi fost primele două puncte pierdute de lider pe teren propriu în acest campionat. Chiar dacă gazdele au dominat jocul, chirnogenii și-au arătat colții mai ales în „secondo tempo”. În primul mitan, Victoria a stat la cutie, așteptându-și adversarul cu calm. De partea lui Bidirean et Comp. putem trece un singur șut periculos expediat de Ovidiu Zaharia (36). Gazdele deschiseseră scorul cu două minute mai devreme după o șarjă pe partea dreaptă purtată de Dedu și finalizată de Mazarache.
 
În repriza secundă gazdele au insistat în atac, dar defensiva chirnogeană a fost la post. Schimbarea lui Andrei Chiriță cu Viorel Năstase s-a dovedit inspirată pentru trainer-ul formației oaspete. Noul intrat primește un cartonaș galben pentru o simulare la marginea suprafeței de pedeapsă, pentru ca în minutul 67 să egaleze, așternând o liniște de mormânt pentru cei aproape 200 de spectatori ialomițeni.

Și coach-ul gazdelor, Ion Nica, face o schimbare inspirată în minutul 75: îl scoate pe căpitanul Ionel și-l aruncă în luptă pe Stan. Între timp. Turcu și Panait se încurcă în fața porții lui Răduță și ratează oportunitatea intrării în avantaj. Iar ocaziile se răzbună. Minutul 80 va fi unul decisiv pentru soarta meciului: Viorel Năstase este faultat la circa 35 metri de poarta adversă, dar cade la pământ după ce mai parcurge doi-trei pași. Pentru arbitrul Andrei Andonie este simulare, al doilea cartonaș galben și, evident, cel roșu.

La un minut distanță, Stan prinde un stâng superb din afara careului care se duce la vinclul porții apărate de Porumbel. Finalul de meci și cele cinci minute de prelungiri nu mai aduc nimic important pentru un joc care s-a disputat pe un teren greu, mustind de apă. Noroc că gazdele au curățat zăpada căzută în aceste zile, pentru că altfel cele două echipe puteau juca într-o orezărie.

 Viitorul Axintele: Răduță- Bogodoriță, Simion, Mihociu (10 Oprișan), Florea – Dedu, Ionel (75 Stan), Bucă, Robu (57 Tudor)  – Novac, Mazarache (63 Badea). Antrenor: Ion Nica.
 Victoria Chirnogi: Porumbel – Chițulescu, Al. Tudor, Bidirean, I. Mocanu (89 C. Coman) – An. Chiriță (46 V. Năstase), D. Deacu (85 Fl. Barbu), P. Ungureanu (70 M. Radu), Ov. Zaharia – Cr. Turcu, Cr. Panait. Antrenor: Virgil Nițoi.

 

Articol scris de Ștefan DUMITRU

Mihai Andries 30 Mar. 2013, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă