Rădăuțenii au trimis cererea de înscriere în Liga 3, dar situația la club e disperată: „Mai avem bani să rezistăm o lună, maxim o lună și jumătate”

Marius ANGHEL 23 Jul. 2015, 14:00 Stiri

Chiar dacă starea de incertitudine de la nivelul Primăriei din Rădăuți afectează și activitatea de la echipa de fotbal, oficialii grupării Bucovina speră că problemele se vor rezolva în timp util, decizând să înscrie echipa în viitorul sezon al Ligii a III-a.

„Din păcate suntem într-o situație disperată, mai avem bani să rezistăm o lună, maxim o lună și jumătate, asta fără să punem la socoteală remunerația jucătorilor. Tot respectul pentru acești băieți, care, văzând situația delicată în care se află clubul au decis să rămână la echipă și să joace fără bani până la îndreptarea situației. Din nefericire, orașul Rădăuți n-are nici primar în acest moment, nici Consiliu Local, iar secretarul are atribuții restrânse, așa că nu ne poate ajuta. Fac un apel la oamenii de bine din oraș să vină alături de echipă, pentru că ar fi păcat pentru acești tineri de la echipa de seniori, dar și pentru cei 40 de copii care activează la echipele de juniori ale clubului, ca echipa să se desființeze”, a declarat antrenorul principal al grupării rădăuțene, Iulian Ionesi.

Pe adresa Departamentului de Competiții al FRF, până la expirarea termenului limită, au fost trimise 74 de cereri de înscriere pentru noul sezon. Printre acestea se află cele 21 de campioane județene care și-au câștigat dreptul de participare în urma barajului de promovare în Liga a III-a. De pe lista celor 74 de echipe înscrise lipsesc CSC Sânmartin, FCM Târgoviște și Știința Turceni, cluburi care în sezonul trecut au terminat pe poziții care le permiteau participarea în ediția actuală de campionat.

În rândul echipelor înscrise se află și două cluburi care s-au retras în timpul sezonului precedent al Ligii a II-a: Unirea Slobozia și FC Olt Slatina.

VEZI lista cu cele 74 de echipe înscrise în noul sezon al Ligii 3

Ediția de campionat 2015-2016 a Ligii a III-a va debuta pe data de 28 august.

Altfel, miercuri, Bucovina Rădăuți a jucat un meci amical cu Rapid CFR Suceava, pe care l-a câștigat cu 2-1.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 23 Jul. 2015, 14:00 Stiri
Pe aceeași temă