Promovare istorică pentru Filiași

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 23 Jun. 2014, 14:23 Stiri

La malul Dunării, actuala campioană a Ligii a IV-a Dolj a reușit cea mai importantă victorie din istoria municipiului Filiași. Încurajați de o galerie numeroasă, fotbaliștii antrenați de Gigi Ciurea au început în forță meciul cu reprezentanta județului Vâlcea, Flacăra Horezu, și, după primul sfert de oră, aveau deja 2-0 și păreau că vor obține o victorie facilă.

Flacăra vâlcenilor s-a reaprins rapid și Horezu a început să controleze jocul, iar în minutul 58 se restabilise egalitatea pe tabela de marcaj. Scăpat spre poarta adversă, Bălă deschisese scorul în minutul 12, iar Crușoveanu a majorat diferența la scurt timp, din lovitură liberă. Horezu a redus din diferență în minutul 25, când Alex Vladu a transformat lovitura de la 11 m acordată de arbitrul hunedorean Denis Haidiner. Vâlcenii au alergat după egalare și, în minutul 45, șutul lui Stănică a fost resprins de portarul Lascu.

Golul egalizator a picat la lovitura de cap a lui Miloșteanu, iar Flacăra putea chiar să preia conducerea, când balonul degajat de Lascu, direct într-un adversar, a ricoșat în bara laterală.

Doljenii au tremurat pe final

Peste alte 5 minute, Roncea a pătruns în careul doljenilor, dar șutul acestuia a fost blocat de portar. La scurt timp, nou-intratul Celea a profitat de indecizia fundașilor adverși și a readus Filiașul în avantaj, cu un șut din interiorul careului. Finalul a aparținut Horezului, însă Miloșteanu a ratat două ocazii în prelungiri și astfel Filiașul a promovat în premieră în Liga a III-a.

„Consider că rezultatul e echitabil. Ne-am atins obiectivul și sper ca în acestă vară să ne facem o echipă mult mai bună, cu care să punem probleme tuturor adversarilor. Cu Horezu a fost un joc echilibrat. Am întâlnit o echipă bună, destul de bine așezată în teren, dar noi am început mai bine meciul, am marcat de două ori, după care am avut o cădere și a venit golul lor, dintr-un penalti acordat ușor. Până la urmă am câștigat, chiar dacă am avut emoții pe final. Ne-a lipsit prospețimea unora dintre jucători, care de obicei evoluează mult mai bine. Acum au jucat mai slab, au căzut puțin fizic în partea secundă, poate și din cauza faptului că terenul nostru din Filiași e mult mai mic, ca și dimensiuni. Primăria face eforturi să refacă baza sportivă și sper să fie gata până la prima etapă. Dacă lucrările vor întârzia, putem juca o perioadă chiar la Craiova, pe  Stadionul Extensiv, de exemplu. Arbitrajul a fost bun”, a spus antrenorul Gigi Ciurea.

Vâlcenii dau vina pe arbitraj

De partea cealaltă, tehnicianul Vasile Ilinca a dat vina pe arbitraj: „Arbitrul a făcut prostii incredibile. La 2-2 am avut penalty clar la Roncea și eliminare, era o situație clară de gol, văzută de toată lumea și nu a dat nimic. În minutul 92 am avut iar penalty, un henț clar în careu, sunt niște decizii greu de înțeles. Apoi, Federația a dat la toate barajele arbitrii de Liga I, la noi a fost un copil de Liga a III-a, nici asta nu pot pricepe” a spus antrenorul Horezului.

Tehnicianul vâlcean regretă startul slab de meci: „Am luat două goluri rapid, în primul sfert de oră, asta a fost decisiv, apoi am controlat jocul 75 minute. Am făcut risipă mare de energie să revenim în joc. Am luat golurile pe greșeli individuale mari, portarul a greșit și el la două goluri, asta e, se mai întâmplă. Am dominat total și nu am putut să câștigăm, Doljul nu a fost deloc de impresionat. S-a risipit munca noastră pe un an, este mare păcat. O luăm de la capăt și anul viitor, încercăm din nou promovarea. Mereu am avut probleme cu lotul, sper să avem un lot mai numeros”.

La meciul de la malul Dunării au asistat antrenorul Nicolo Napoli și președintele Universității Craiova, Marcel Iancu.

Horezu – Filiași 2-3 (1-2)
Vladu 25, Miloșteanu 58 / Bălă 12, Crușoveanu 15, Celea 78

Horezu: Alexandru Croitoru – Andrei Vladu, Alexandru Vladu, Marian Popescu, Ciprian Nistor, Alexandru Zanfirescu, Adrian Stănică (78 Ovidiu Ciortan), Raul Nistor, Bogdan Nica, Constantin Roncea (85 Radu Georgescu), Răzvan Miloșteanu. Antrenor: Vasile Ilinca.

Filiași: Victor Lascu – Daniel Ianâcu (69 Daniel Celea), Claudiu Sodoleanu, Aurel Lupu (cpt), Costinel Mateiță (73 Georgian Borneci) –  Laurențiu Pais (40 Mihai Răducanu), George Hrelea,  Adrian Dumitrașcu, Fabian Crușoveanu (90 Octavian Cârjan – Constantin Pârvuică, Alin  Bălă
 Antrenor: Gigi Ciurea.

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Cristian Petrean (Deva), Alin Saraol (Deva)
Observatori: Corneliu Fecioru (București) și Dumitru Paraschiv (Dr. Tr. Severin)
Stadion „Municipal”, Dr. Tr. Severin, spectatori 700

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 23 Jun. 2014, 14:23 Stiri
Pe aceeași temă