Primul succes pentru „grădinița” lui Pârvu

Mihai Andries 10 Oct. 2013, 12:23 Stiri

Abia din a șaptea încercare Conpet Ploiești a reușit să înregistreze prima victorie din campionat, „victima” numindu-se Civitas Făgăraș. Tânăra echipă a transportatorilor de țiței prin conducte s-a impus cu 3-1, la capătul unui joc pe care l-a controlat în mare parte și în care brașovenii au aliniat, de asemenea, foarte mulți jucători cu vârsta sub 19 ani.

Chiar dacă au început bine meciul, abia în minutul 21 au izbutit să deschidă scorul, atunci când Dr. Gheorghe a taxat o eroare în defensiva oaspeților și a marcat cu un șut în forță, de la 8 metri. Până la finele actului întâi, prahovenii puteau majora ecartul pe tabela de marcaj, dar reluarea lui I. Maria – după ce mingea atinsese în prealabil bara transversală din șutul centrare a lui Olteanu – a fost în plasa laterală (33).

La reluare, jocul a avut același scenariu, gazdele atacând, în timp ce vizitatorii au încercat, în limitele posibilităților, să pună presiune pe poarta lui Anghelache. Însă, în cele din urmă s-a făcut 2-0 din lovitura liberă perfect executată de C. Munteanu (61), iar Iancu a dus scorul la unul de neprezentare, din centrarea lui Anghel (88). În schimb, golul de onoare al oaspeților a venit în ultimul minut, când A. Damian a transformat penaltiul scos de Colarez la un fault a lui Badea.

Așadar, cu această victorie, Conpet a acumulat 7 puncte, iar vineri se va deplasa la Târgoviște pentru jocul dificil cu una dintre fruntașele seriei, Chindia, trupă antrenată de fostul tehnician al transportatorilor, Silviu Dumitrescu.

Pe mâna fetelor

Meciul dintre Conpet Ploiești și Civitas Făgăraș a fost arbitrat de o brigadă formată, sută la sută, din reprezentante ale sexului frumos: Liliana Lucan, Roxana Ivanov și Cătălina Nan. Fără să fi fost un joc greu de condus, cele trei și-au îndeplinit destul de bine atribuțiile, dar au fost și unele mici inexactități. Din tribună, tinerele arbitre au fost observate de fosta asistentă de Liga I și purtătoare a ecusonului FIFA Irina Mârț, dar și de supervizorul Florin Chivulete.

Conpet Ploiești – Civitas Făgăraș 3-1 (1-0)
Stadion: „Conpet”, Strejnic. Spectatori: circa 100. Au marcat: Dr. Gheorghe (21), Munteanu (61), Iancu (88)/A. Damian (90-penalti).

Conpet: Anghelache – I. Constantin, Badea (cpt), Stanca, Olteanu – Slobozeanu, Căpălău – I. Maria (85 Iancu), Munteanu (77 Anghel), Dr. Gheorghe (89 I. Oae) – Abba (70 Gafița). Antrenor: Florin Pîrvu.

Civitas: Murariu (cpt) – Mădulărea (70 Stanciu), Sîrghe, Onciu, Căpățână – Colarez, Iakab, Cocan (63 Streza), Țăruș (46 Manole) (70 Cserg) – Neamțu, A. Damian. Antrenor: Nicolae Văduva.

Avertismente: Abba (30), Olteanu (45+1)/Căpățână (20), A. Damian (45+1), Sîrghe (60).
Arbitri: Liliana Lucan – Roxana Ivanov (ambele, din București) și Cătălina Nan (Alexandria). Observatori FRF: Irina Mîrț – pentru arbitri, Florin Brînzoi – pentru observare (ambii, din București).
Jucătorul meciului: Cosmin Munteanu (Conpet).

Sursa: Ziarul Prahova

 

Mihai Andries 10 Oct. 2013, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă