Primarul Albotei așteaptă și alți investitori la echipă: „Eu și Oprican nu putem continua așa!”

29 Jun. 2012, 12:29 Stiri
Primarul Albotei așteaptă și alți investitori la echipă: „Eu și Oprican nu putem continua așa!

Situația echipei Girom Albota rămâne în continuare incertă, as­ta după ce, pentru începerea se­zonului, clubul trebuie să a­chite o datorie la Fisc pentru ta­xe și im­­pozite pe salarii și toto­dată e nevoie de bani pentru activi­ta­tea din sezonul următor.

Primarul Albotei, Ion Dumitru, trage însă un semnal de alarmă și spune că, dacă nimeni nu se mai implică alături de el și Gheor­ghe Oprican, clubul se poate des­­fi­ința, cheltuielile fiind foarte mari, mai ales din pricina taxelor și impozitelor, ce trebuie plăti­te, chiar dacă gruparea nu face pro­­fit.

„Trebuie să spunem lu­cru­rilor pe nume: atâta timp cât am obținut fonduri de la Guvern pentru baza sportivă, iar ei nu deblochează banii și nu te lasă să angajezi un administrator ca­re să aibă grijă de toată inves­tiția, înseamnă că nu se vrea a se face performanță. Am plătit amândoi salariile, dar când ești sugrumat de penalități și de im­pozite, ce rost mai are? Ce lo­gică este atunci când mărești ar­bitrajele la C? E perioadă de cri­ză și tu mărești baremul… În­seamnă că nu se vrea perfor­manță. Ce să fac doar eu și cu dl Oprican? Jucătorii lucrează o o­ră și jumătate pe zi și apoi sună după bani! Or, în țara asta nu mai sînt bani…. Cum poți tu să ri­­­dici pretenții salariale, la cât mun­cești? Noi le-am spus că pe 6 le dăm banii, iar ei, cum s-a făcut 6 ale lunii, sună imediat. De-asta e fotbalul urât, antrenorii au ifose… Eu m-am străduit să le dau banii, iar ei fac grevă. Fot­balul nu e niciun talent pen­tru ei, e perseverență și muncă. Ei practică mai mult hoția, nu mun­ca, întrucât, dacă ar fi invers, ar fi OK! Jucătorii își a­runcă echipa­men­tul pe jos, se șterg pe picioare cu el, n-am mai văzut atâta lipsă de educație! Dl Oprican face ce vrea, eu asta am spus, că dânsul e patron și decide. Mă sună pe mine ju­cătorii că pleacă la mare și că am restanțe la ei, iar eu le-am zis că nu eu, ci dl Oprican are. Statul nu vrea să ajute fotbalul. Să ne lase să plătim salariile, nu și impozitele. Da­că eu aș realiza profit, atunci să-mi ia 80% din profit. Nu pot să plătesc impozite pe prime și salarii. Dacă se gân­dește cineva și dă o lege, să fim absolviți de taxe și impozite, a­tunci e OK, cu mare plăcere… La 200 de milioane, ne sugrumă cu penalități și ne-au dus la 2 miliarde. N-am spus să plăteas­că dl Oprican, însă, dacă dânsul vrea să continue…. Am plătit sa­lariile cât am putut, iar când n-am putut, am cerut înțele­gere la ju­cători. Le-am propus să fie în decem­brie fă­ră plată, iar ei au refuzat și au trântit meciuri pentru treaba asta. E clar, eu și dl Oprican nu putem continua, dacă nu vine nimeni lîn­gă noi. Ar trebui să nu se plă­tească acest impozit pe salarii, dacă noi nu facem profit. Ce să facem, să vindem firma, să plă­tim pe x sau pe y!? Jucătorii au plecat de două săptămâni de la cantonament și era totul pe jos acolo, frigiderul scos din priză și dezghețat pe jos, tăbliile sparte la dulapuri, geamurile sparte la baie și la dormitoare, dușul sfă­râmat. Asta te determină să nu mai vrei nimic. Nu mai avem la ei nici o datorie, doar salariul pe iu­nie… Da, ei sunt la mare și sunt plătiți. Dl Oprican a încercat să plă­tească din datorii, însă nu poa­­te pe toate… Ce să facă, să vândă casa? Să încerce și alții să țină o echipă de fotbal! Finanțele mă amenință că-mi iau casa, dar de ce? Am realizat vreun pro­­fit din fotbal? Fotbalul trebuie sprijinit, nu altfel…”, ne-a decla­rat primarul Ion Dumitru.

Articol sris de Silviu Mihai

29 Jun. 2012, 12:29 Stiri
Pe aceeași temă