Premieră pentru Știința Miroslava. Echipa ieșeană s-a calificat în 16-imile Cupei României după ce a defilat cu CSM Focșani

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 03 Oct. 2017, 20:01 Stiri
Premieră pentru Știința Miroslava.** Echipa ieșeană s-a calificat în 16-imile Cupei României după ce a defilat cu CSM Focșani

După promovarea în liga a doua obținută în primăvară, Știința Miroslava a bifat, marți, o nouă premieră în istoria clubului, calificarea în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Știința s-a califict în această fază a competiției după victoria categorică obținută pe terenul divizionarei a treia CSM Focșani, scor 5-0 (2-0), golurile fiind marcate de Săvoaia (23 și 43, ambele din penalty), Taciuc (65), Buhăcianu (90+1) și Viorică (90+5).

Știința a evoluat în inferioritate numerică din minutul 47, după eliminarea lui Horia Crișan, dar echilibrul numeric s-a restabilit în minutu 84, când focșăneanul Pădineanu a fost și el eliminat pentru două cartonașe galbene.

Deși echipa sa a rămas în inferioritate numerică în startul reprizei a doua, antrenorul Cristi Ungureanu a continuat să joace cu doi atacanți, iar tactica sa a dat roade, Știința marcând încă trei goluri după pauză. Tehnicianul formației ieșene era extrem de fericit după meci pentru performanța realizată.

„Am întâlnit o echipă destul de bine organizată, dar noi am stat mai bine în teren și am reușit să ne impunem fără probleme. Mă bucur că jucătorii mei au tratat meciul cu seriozitate și ne-am respectat blazonul de echipă din liga a doua. Am reușit să tranșăm victoria încă din prima repriză și speram ca în a doua parte să fac unele modificări. A venit, însă, acea greșeală a lui Horia Crișan, care a fost eliminat în debutul reprizei a doua și am fost nevoit să schimb sistemul. Am jucat un 4-3-1-1, am păstrat doi atacanți în teren, încercând să punctăm pe contraatac și am reușit acest lucru, marcând de trei ori în inferioritate”, a declarat Cristi Ungureanu, care nu are nicio preferință la tragerea la sorți: „Important este că vom aduce o echipă de primă ligă la Uricani. Este o nouă premieră pentru mine și pentru club, mă bucur mult că am ajuns până în șaisprezecimile de finală. Sunt artizanul mai multor premiere pe banca Știința Miroslava și sunt fericit că am realizat aceste performanțe. Echipa este în creștere și sperăm să dovedim acest lucru și la Călărași, sâmbătă, în campionat”.

Echipa ieșeană este la al doilea meci consecutiv fără gol primit, după ce sâmbătă remizase alb cu CS Afumați, la Uricani, în campionat.

Antrenorul echipei ieșene, Cristi Ungureanu, a schimbat jumătate de echipă față de meciul din campionat cu Afumați. Pe lângă portarul Avram, tehnicianul i-a păstrat în primul unsprezece doar pe Mateciuc, Cerneuțanu, Săvoaia și Taciuc.

Echipa de start a Științei în meciul cu CSM Focșani: R. Avram (cpt.) – Seb. Bucur, H. Crișan, Mateciuc, Cerneuțanu, Săvoaia, Izmană, Taciuc, Agrigoroaei, Nemțanu, Buhăcianu.

CSM Focșani a început jocul în formula: Gab. Lazăr (cpt.) – Ct. Dediu, Parlac, Beșa, Cl. Mihai, Șt. Lupu, Val. Ion, Al. Zaharia, Pădineanu, Predoiu, R. Popa.

Sâmbătă, Știința Miroslava joacă în campionat în deplasare, la Călărași, cu Dunărea, sâmbătă, de la ora 11:00. Ieșenii sunt pe locul 17, retrogradabil, cu 8 puncte.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 03 Oct. 2017, 20:01 Stiri
Pe aceeași temă