Planurile de restructurare a Fortunei continuă cu desființarea satelitul!

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 13:15 Stiri
Planurile de restructurare a Fortunei** continuă cu desființarea satelitul!

Planurile de restructurare a activității la clubul Fortuna Brazi continuă cu o nouă măsură luată, vizată fiind echipa « satelit » a clubului!

Astfel, gruparea Fortuna II, promovată în primul eșalon județean la capătul unui sezon absolut perfect – în care a obținut maximum de puncte, nu va începe campionatul primului eșalon județean, unde și-a câștigat, cu brio, dreptul de a participa!

Decizia renunțării la Fortuna II este explicată de președintele Virgil Munteanu care spune că: „în condițiile renunțării la proiectul de la Nucet, fondul de jucători rămas la dispoziție s-a redus, astfel că nu am avea jucători suficienți pentru a combate pe ambele planuri. Cei mai de perspectivă fotbaliști vor fi cooptați în programul primei echipe, ceilalți vor fi împrumutați la alte grupări sau vor face obiectul unei colaborări cu un alt club, care dorește să preia acest loc. Suntem dispuși la discuții cu absolut orice echipă dorește să evolueze în Liga A, pentru a găsi o formă de colaborare, fără a solicita vreun beneficiu material pentru acest loc” – anunță Virgil Munteanu, care precizează că gruparea lui Radu Călin va menține însă grupele de juniori pe care le are, la Câmpina.

Cifre fabuloase

Parcursul celor de la Fortuna 2 Brazi – echipă care a evoluat pe arena „Poiana”, din Câmpina, în seria „Ploiești” a Ligii B Prahova, a fost unul care a consfințit un adevărat record județean: 26 de meciuri, 26 de victorii! Practic, nimeni din cadrul AJF Prahova nu-și aduce aminte de o situație similară, anume ca o echipă să nu piardă niciun punct, într-un sezon întreg!

Și golaverajul celor de la Fortuna 2 este unul „amețitor”, la nivelul celui de-al doilea eșalon județean, cu 167 de goluri marcate și doar 28 primite! De departe este cel mai bun atac la nivelul eșaloanelor județene, ținând cont că cei de la Fortuna 2 au jucat doar 26 de meciuri, în seria «Ploiești».

Culmea, cel mai aproape de a «strica» acest bilanț remarcabil a fost în ultima rundă, când Fortuna s-a impus «doar» cu 4-3 în fața celor de la CS Brazi I Negoiești! Până la această ultimă rundă, o singură dată Fortuna II câștigase «doar» la diferență de un gol, anume în deplasarea de la Aricești (etapa a 16-a, scor 2-1 pentru Fortuna II în meciul cu Viitorul)!

Echipa finanțată de Radu Călin a «produs» și câteva scoruri astronomice, cum ar fi victoriile cu 15-0 (cu Energia Pietroșani), 15-1 (cu Dalina Bărcănești), 12-0 și 10-0 cu Progresul Bucov!!!

„De când sunt eu la AJF, sigur nu am avut parte de o astfel de performanță a unei echipe, care să nu piardă niciun punct. Voi discuta cu cei de la Fortuna să văd intenția lor clară, iar dacă au altă soluție pentru continuarea activității normal că-i voi sprijini, pentru că reprezintă un club serios, cu oameni preocupați să investească în fotbal, care sigur vor trece peste eșecul provocat de ratarea obiectivului, în acest an” – spune președintele AJF, Silviu Crângașu.

Ultima decizie a clubului Fortuna Brazi vine după ce s-a încheiat colaborarea cu Grigore Sichitiu, s-a oprit investiția în Academia de la Nucet, s-a decis renunțarea la închirierea stadionului «Astra», s-a făcut renegocierea drepturilor contratuale pentru o serie de jucători și s-a trecut la disponibilizarea unor fotbaliști dintre cei care au făcut parte din lotul grupării clasate pe locul 2 în seria a VI-a a ligii a III-a.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 13:15 Stiri
Pe aceeași temă