Petrolul continuă parcursul fără greșeală în campionat. A doua deplasare, a doua victorie la limită dintr-un penalty executat de Arnăutu

Marius ANGHEL 16 Sep. 2017, 18:52 Stiri

Petrolul merge fără greșeală în startul acestui sezon al Ligii 3. Ploieștenii leagă victoriile, vineri obținându-o pe cea de-a a patra în campionat, 1-0 în deplasare cu CS Tunari. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Sergiu Arnăutu, cu un minut înainte de pauză, atunci când atacantul „lupilor” a transformat o lovitură de pedeapsă. A fost a doua victorie la limită obținută de Petrolul în meciurile din deplasare, golul venind tot în urma unui penalty executat de Arnăutu. Atacantul adus de la Luceafărul Oradea a înscris până acum în fiecare joc, trei dintre cele patru reușite semnându-le din lovitură de pedeapsă.

Așa cum se așteptat, Petrolul a avut parte de de o deplasare dificilă la Buftea, acolo unde a întâlnit-o pe CS Tunari, una dintre echipele ce au luat un start bun în campionat. Lucru ce s-a văzut în modul în care s-au derulat ostilitățile în prima parte a confruntării, cu un echilibru în teren și cu câte o ocazie mare de fiecare parte.

Mai întâi au ratat gazdele, la „capul” lui Ivan (19), din interiorul careului, parat excelent de către Marinică, pentru ca, două minute mai târziu, Antoche, rămas singur în suprafața de pedeapsă a gazdelor, să șuteze pe direcția portarului Perianu.

N-a fost, însă, 0-0 la intrarea la cabine, pentru că, aproape de pauză, Ciocâlteu a fost agățat în careu de către Ivan, iar Arnăutu (44) a transformat, fără emoții, lovitura de pedeapsă corect acordată.

Lucrurile nu s-au modificat prea mult nici după reluare, cu un duel purtat mai mult la centrul terenului. „Lupii” s-au închis bine și nu le-au oferit multe posibilități gazdelor să se apropie periculos de buturile lui Marinică, iar pe final au încercat să valorifice, pe contraatac, viteza lui Nini Popescu. Dintr-o astfel de fază s-a născut eliminarea lui Dragu (81), Tunariul jucând finalul cu un om în minus, lucru ce părea să simplifice misiunea „galben-albaștrilor”. Și tot pe un contraatac, Păun (88) a avut șansa lui 2-0, ratând, însă, din 8 metri.

S-a terminat 1-0 și, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, Petrolul conduce în ierarhia Seriei a 3-a. Următorul meci în campionat va fi pe „Ilie Oană”, vinerea viitoare, de la ora 18:00, cu Flacăra Moreni, echipă pe care marți a eliminat-o din Cupa României cu un sec 3-0, chiar și cu un om mai puțin pe teren.

CS TUNARI – PETROLUL PLOIEȘTI    0-1
Sergiu Arnăutu 44′ – pen.

Perianu – Dragomir, Dragu, Oșca, Barabaș – Fatai (Neculai 45+1′), Stăncioiu – Drăgan (Rotaru 88′), Ivan (Dragomir 89′), Zamfir (Stăncioiu 80′) – Luca
Antrenor: Tudorel Dumitru

Marinică – Catană, Prunescu (cpt.), Frîncu, Velisar – M. Chindriș, Antoche – Lambru (Nițescu 84′), Ciocâlteu (G. Păun 83′), Șaim (Olaru 55′) – Arnăutu (N. Popescu 65′) Antrenor: Octavian Grigore
Eliminat: Dragu 81′

Au arbitrat: Cătălin Popa (Pitești) – Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Vatamanu (București). Observatori: Cristinel Rusu (Focșani) și Camelia Nicolae (București).

Petrolul și Veolia, conferință despre parteneriatul dintre cele două branduri

În altă ordine de idei, vineri, înaintea desfășurării meciului de la Buftea, FC Petrolul Ploiești și Veolia România au organizat, la Ploiești, o conferință de presă venită să marcheze și să întărească, totodată, parteneriatul dintre cele două branduri importante. Evenimentul a fost onorat de prezența domnilor Jorj Mădălin Mihailovici (CEO Veolia România), Mircea Dridea (președinte de onoare Petrolul Ploiești), Cristian Vlad (președinte executiv Petrolul Ploiești) și Octavian Grigore (antrenor principal Petrolul Ploiești).

Înregistrarea video a acestui eveniment o puteți urmări în video-ul de mai jos:

Text, foto și video: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 16 Sep. 2017, 18:52 Stiri
Pe aceeași temă