Petrolul, blocată de satelitul rivalei Astra chiar la ultimul meci pe „Ilie Oană” în acest an. „Lupii” au ratat ocazii mari și au avut și un gol anulat eronat

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 13:42 Stiri

Petrolul a remizat la ultima apariție oficială a anului pe „Ilie Oană”, 0-0 cu Astra II. În urma acestui rezultat, „lupii” rămân lideri în Seria a 3-a, dar pierd, după acest pas greșit, două puncte din cele patru pe care le aveau avantaj față de ocupanta poziției secunde, AFCM Alexandria, care vineri trecuse cu 3-0 de CS Mioveni 2.

Petrolul și-a încheiat seria evoluțiilor oficiale din 2017 pe „Ilie Oană”, cu un meci dificil disputat în compania Astrei II. Și, dacă la conferința de presă ce a prefațat această confruntare, Octavian Grigore vorbea despre un „joc al orgoliilor”, modul în care au decurs lucrurile pe teren a venit să confirme spusele tehnicianului, „lupii” întâmpinând o opoziție serioasă din partea „satelitului” Astrei.

Prima repriză a fost una ce a stat sub semnul echilibrului. Petrolul a fost echipa cu posesie mai bună, a încercat să ducă jocul spre buturile adverse, dar a lipsit „sclipirea” necesară la finalizare. Arnăutu (24) a avut o ocazie importantă, atunci când a pivotat în careul advers, dar a trimis, de la 12-13 metri, puțin pe lângă colțul lung, iar Puchea (41) a fost aproape să provoace un autogol, trimițând în forță în fața porții adverse și obligându-l pe Popescu să respingă riscant. Iar pe lângă ratările „lupilor” s-a strecurat și o greșeală majoră de arbitraj, când Ciocâlteu (19) a trimis în plasă, dar golul a fost anulat pentru un offside văzut doar de asistentul Ioan Corb.

Lucrurile nu s-au schimbat nici după reluare, scenariul fiind același, cu o dominare a Petrolului, dar fără efect pe tabela de marcaj. Rămași, încă de la jumătatea primei părți, și fără Claudiu Tudor, „căpitanul” plecând la vestiare din cauza unei accidentări, găzarii au început să aibe dificultăți la construcție, și pe fondul unei precipitări evidente, cauzată de trecerea timpului. A lipsit și șansa, pentru că Nini Popescu (68) a țintit bara transverală cu o lovitură liberă excelent executată, de la 16 metri, lateral stânga, iar Arnăutu (89) l-a imitat, cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic.

Și finalul, pe lângă faptul că a arătat și fața urâtă a puștilor Astrei, preocupați să simuleze cât pot și să tragă de timp, n-a adus golul izbăvitor, paradele excelente ale lui Nedelcovici în fața lui Arnăutu (90+1 și 90+4), refuzând, practic, victoria Petrolului.

„Lupii” mai au de jucat un singur meci în acest tur de campionat, sâmbăta viitoare, în deplasare cu SC Popești Leordeni. De partea cealaltă, Astra II, care e pe locul 4 în Seria 3, își poate demonstra valoarea și în următorul meci, atunci când va întâlni pe teren propriu pe AFCM Alexandria.

PETROLUL PLOIEȘTI – AFC Astra II 0-0

Bolboașă – Olaru, Prunescu, Frîncu, Velisar – Antoche, M. Chindriș (Catană 66) – Ciocâlteu (Rol. Stănescu 83), Cl. Tudor (cpt.)(Puchea 22, N. Popescu 53), Saim Tudor – Arnăutu
Antrenor: Octavian Grigore

Nedelcovici – Dobre, Popescu, Vîrtej, Ioniță – Pahonțu (cpt.) – Culda, Chiriac (Banu 82), Vîlceanu (Șerban 68), Chipirliu (D. Gheorghe 46) – Gavriliță (Khalil 74)
Antrenor: Marius Măldărășanu.

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Alexandru Bălan (Deva); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare).

Text: Petrolul Ploiești
Foto: Răzvan Păsărică (Sport pictures)

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 13:42 Stiri
Pe aceeași temă