Patrick Petre va juca fără salariu la Dinamo II! Decizia îi aparține tatălui său

Marius ANGHEL 14 Feb. 2014, 11:59 Stiri
Patrick Petre va juca fără salariu la Dinamo II!** Decizia îi aparține tatălui său

UPDATE ora 12.15 Antrenorul lui Dinamo l-a chemat pe fiul lui Floretin Petre la antrenamentele echipei mari. Patrick s-a antrenat vineri cu Țucudean și compania pentru prima dată.


Echipa a doua a clubului Dinamo a demarat o campanie de „curățenie” mai radicală decât la formația mare. Patronul Ionuț Negoiță a anunțat că în acest sector de activitate al roș-albilor nu vor mai fi legitimați decât jucători cu vârste de maximum 21 de ani. De aceea, lui Ștefan Mardare (26 de ani) i-a fost reziliat contractul, iar senegalezul Pape Diakhate (24 de ani) a fost promovat la antrenamentele conduse de Flavius Stoican.

Miercuri, fanii „câinilor” au avut parte de o surpriză: fiul lui Florentin Petre, Patrick (16 ani), a debutat la Dinamo II, în amicalul cu CS Balotești. Puștiul nu va uita niciodată această zi, întrucât și-a făcut-o singur memorabilă: a reușit o „dublă”, plus alte faze spectaculoase în partida câștigată de el și colegii lui cu 2-1. În tot acest timp, tatăl lui era la o ședință de pregătire a lui FC Brașov, acolo unde este „secundul” lui Cornel Țălnar. Nu știa că fiul său a fost convocat în lotul celor de la Dinamo II. A aflat despre isprava fiului de la Ionel Dănciulescu, târziu, spre seară, la telefon.

Piticule, felicitări! Ce bine joacă băiatul tău. A fost cel mai bun de pe teren, i-a spus team-managerul lui Florentin Petre.

Mersi, Danciule, dar ce s-a întâmplat? De ce îmi spui asta?, a răspuns, mirat, antrenorul secund de la FC Brașov.

Cum, nu știi? Patrick a debutat cu o «dublă» la Dinamo II. Toată lumea e mulțumită de el, l-a lămurit Ionel pe fostul său coleg.

18 ani a jucat Florentin Petre pentru clubul Dinamo, de la grupele de copii și juniori până la echipa mare


Patrick Petre a fost promovat la Dinamo II de la grupa de juniori ’97 a clubului din „Ștefan cel Mare”, condusă de Sorin Popescu. Fiul fostului căpitan al „câinilor”, deși mai mic de vârstă decât majoritatea colegilor de la echipa a doua, a fost considerat îndeajuns de talentat pentru a evolua alături de fotbaliști și cu patru ani mai mari. „Așa e bine. Să se călească în astfel de echipe. Vă dați seama că mă bucur pentru el. Eu știu ce băiat am crescut. Am încredere în el că o să se țină de treabă”, a spus „Piticul”.

Petre junior evoluează fără contract la Dinamo II. ProSport a aflat și motivul pentru care Patrick nu și-a pus semnătura pe acte: tatăl lui nu dorește ca adolescentul să încaseze salariu. Florentin consideră că băiatul său nu are încă nevoie de bani, întrucât familia îi asigură tot ce trebuie. Tehnicianul vrea ca micuțul dinamovist să joace fotbal din plăcere și să nu stea stresat cu gândul la ziua salariului, dacă suma îi va fi virată sau nu.

Totuși, conform regulamentelor, un jucător nu poate evolua în Liga a III-a fără să semneze un contract, ce va trebui depus la FRF. Clubul Dinamo îi poate propune lui Patrick salariul minim de 100 de euro, pe care, probabil, îl va încasa Florentin Petre, cu scopul de a-l depune într-un cont la care tânărul fotbalist va avea acces mai târziu.

Florentin Petre, dur cu fiul său

Chiar dacă a crescut într-o familie înstărită, fără grija zilei de mâine, Patrick nu a fost alintat de tatăl său. Și, pentru a învăța că fotbalul este o meserie căreia trebuie să-i dedici aproape totul, Florentin i-a dat o lecție puștiului care va împlini 17 ani în luna mai.

În cursul acestul sezon al campionatelor de juniori, într-o seară, Patrick a ajuns mai târziu acasă decât îi permisese tatăl său. Pedeapsa lui Florentin Petre a fost orginală pentru un părinte. A mers a doua zi la antrenorul băiatului, pentru a-i transmite că adolescentul a întârziat acasă și că, prin urmare, nu merită să joace în partida ce urma la vremea respectivă.

259 de partide a jucat Florentin Petre pentru Dinamo, reușind să marcheze 43 de goluri

Articol scris de Marius PITARU

Marius ANGHEL 14 Feb. 2014, 11:59 Stiri
Pe aceeași temă