Parcurs perfect pentru piteșteni! Echipa lui Dică, noul lider al Seriei a 3-a

Marius ANGHEL 21 Sep. 2016, 10:47 Stiri

SCM Pitești merge ceas în acest început de tur de campionat. Echipa pregătită de Nicolae Dică a obținut marți seară cea de-a treia victorie consecutivă din tot atâtea meciuri jucate după ce a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în deplasarea de la CS Podari.

Confruntarea dintre cele două echipe a fost o restanță din prima etapă a acestui tur de campionat, piteștenii cerând la acea vreme amânarea meciului pentru că aveau trei juniori convocați la loturile naționale.

Așa cum anticipa Nicolae Dică, elevii săi au avut parte de o misiune grea, care a devenit infernală din cauza suprafeței de joc deteriorate din cauza ploilor căzute în ultimele zile. Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 45 de Andrei Panait, care a trimis balonul în plasă, direct din foarfecă, în urma unei lovituri de colț executate de către Andrei David.

Disputa dintre cele două combatante a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de ambele părți. În partea secundă a întâlnirii, piteștenii se puteau desprinde decisiv pe tabela de marcaj în două rânduri. Mai întâi, Șandru a centrat în fața porții, însă Oancea, din câțiva metri, a tras în portar, iar apoi lovitura de cap a lui Cotigă a fost respinsă în extremis de Mecea. Doljenii au avut și ei șansa de a obține un punct în această confruntare, însă Aria, scăpat singur cu Udeanu, a tras pe lângă poartă.

În urma acestui rezultat, SCM Pitești, a acumulat 9 puncte și a preluat șefia seriei a treia. Alb-violeții nu au primit gol până acum, având un golaveraj de invidiat: 6-0!

Dică: „Drumul până la promovare este lung”

Antrenorul Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de atitudinea pe care au avut-o elevii săi în această partidă și chiar a ținut după meci să-i felicite pentru efortul depus. Tehnicianul celor de la SCM Pitești le cere jucătorilor săi să rămână cu picioarele pe pământ și de acum încolo.

Dică se aștepta să aibă un meci foarte greu la Podari din cauza terenului care a fost afectat de precipitațiile abundente căzute în ultimele zile: „A fost o deplasare foarte grea, așa cum mă așteptam. Pot spune că a fost un meci de mare luptă și vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudinea de care au dat dovadă pe teren și pentru modul de abordare al meciului. Am făcut o primă repriză bună, în care am avut posesie, ne-am creat ocazii și am și reușit să marcăm. În repriza secundă am început bine, însă nu am putut să ne distanțăm pe tabelă deși am avut oportunități de a majora diferența. Din minutul 70-80 am cam pierdut controlul și le-am dat ocazia celor de la Podari să se apropie de poarta noastră și să-și creeze ocazii. Pe final am mai echilibrat disputa. Băieții trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și de acum încolo pentru că drumul până la promovare este lung. Nu am realizat nimic chiar dacă acum am urcat pe primul loc. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas și să tratăm fiecare meci cu cea mai mare seriozitate. Indiferent de adversar și de starea terenului, noi trebuie să câștigăm toate partidele”.    

CS PODARI – SCM PITEȘTI 0-1
Andrei Panait ’45

CS Podari: Mecea – Ciocîrlă, Chircan, Avram, Ciocioană – Stancu, Dumangiu, Velica, Aria – Fieraru, Bălan. Pe parcurs au mai intrat Filip, Preda, Sîrmon și George Neacșu. Antrenor: Florin Șoavă.

SCM Pitești: Udeanu – Șandru, Cotigă, Deaconescu, Panait – Șerban, Grecu, Andrei David, Anghelina – Năstăsie, Albu. Pe parcurs au mai intrat: Murineanu, Oancea, Șerbănică și Szecui.

Arbitri: Aurel Vărzan(Timișoara), Ilie Alexandru(Caraș Severin), Daniel Humița(Caraș Severin).
Observatori: Ioan Filip(Slatina), Florin Nicolaescu(Slatina)
Stadion: Podari, spectatori 200.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 21 Sep. 2016, 10:47 Stiri
Pe aceeași temă