Pac! Executați de la 11 metri!

14 Nov. 2011, 15:28 Stiri
Pac!** Executați de la 11 metri!

FC Hunedoara au fost învinsă în deplasare, scor 0-1, de FC Caransebeș, cu un gol marcat din lovitură de penalty. Oaspeții au acuzat maniera de arbitraj pro gazde.

FC Hunedoara, una dintre puținele echipe din C5 care și-a popus să atace promovarea în acest sezon continuă să sufere în campionat, unde a legat o serie de trei meciuri consecutive fără victorie, situație nemaiîntâlnită în actualul sezon.

La fel de gravă ca înfrângerea este și faptul că elevii lui Aurel Șunda găsesc cu foarte mare greutate drumul spre porțile adverse în care dacă este să ne rezumăm tot la precedentele trei jocuri a înscris doar o singură dată (scor 1-1 cu Becicherecu Mic, pe teren propriu, în etapa a XII-a) iar la capitolul șuturi pe poarta… au fost cât să le numeri pe degetele de la o mână. La fel s-a întâmplat și sâmbătă, pe stadionul „Autocatania”, unde „alb-albaștrii” au trimis doar un singur șut pe spațiul porții în tot jocul, deși vorba unui coleg, „terenul era atât de mic de putea fi degajat din poartă în poartă”.

Henț în careu sau iluzie optică?

Soarta partidei din Banat a fost decisă de la punctul cu var în debutul reprizei secunde. În minutul 48, arbitrul Adrian Costreie, din Târgu Jiu, a acordat lovitură de pedeapsă în favoarea lui FC Caransebeș, convins fiind că jucătorul lui FC Hunedoara Lucian Todea a jucat mingea cu mâna în suprafața de pedeapsă. Hunedorenii, în frunte cu jucătorul încriminat, nu au fost de aceeași părere, motiv pentru care au protestat. În zadar… Penalty-ul a fost transformat cu siguranță de Feneș. Destul pentru ca gazdele să ia toate punctele.

FC Hunedoara, echipă de duzină

Altfel, „alb-albaștrii” au cadrat poarta pentru prima dată abia în minutul 73, însă șutul lui Șandru de la 18 metri a fost respins cu o intervenție miraculoasă de Vulpescu. Acest eșec coboară FC Hunedoara în a doua jumătate a clasamentului, pe locul 9, cu 19 puncte, la 8 puncte în urma liderului Bihorul Beiuș, pe care „alb-albaștrii” îl vor întâlni în ultima etapă a turului, pe 25 noiembrie, în deplasare. Dar până atunci, sâmbătă, vine pe „Michael Klein” FC Școlar Reșița, o altă echipă incomodă.

Șunda, trimis în tribună

În finalul jocului, arbitrul Adrian Costreie l-a trimis în tribună pe tehnicianul hunedorenilor, Aurel Șunda, pe motiv că acesta i-ar fi adresat injurii. „Ești un nesimțit”, i-ar fi strigat „centralului” Șunda, nemulțumit de deciziile acestuia.

FC Caransebeș 1 (0)
Vulpescu – Firițeanu (86′ Tică), Patrona, N. Bona, Dumitru – Țimbota, Feneș, Suru, Dovlete (83′ Lera) – Frenț, Fara (77′ Bălan).
Antrenor: Ion Ibric

FC Hunedoara 0 (0)

A.Ilie – Al. Crețu, Cuciula, Nicolau, M. Șandor (cpt.) – P. Păcurar, Dimcea, Todea, Trășcan (80′ Moroșan) – Șandru, Magdaș (46′ Ov. Popesc).
Antrenor: Aurel Șunda

A marcat: Feneș (48′ penalty).

Arbitru: Adrian Costreie(Târgu Jiu). Asistenți: Marian Cujbă și Nicolae Gheorghiță (ambii din Slatina).
Stadion: „Autocatania”. Spectatori: 200

articol scris de Sami Tamaș

14 Nov. 2011, 15:28 Stiri
Pe aceeași temă