Copiii fotbalului au adus victoria!

23 Oct. 2011, 09:59 Stiri

Pe o vreme cenușie, „verzii” au întrecut un adversar direct în lupta pentru supremația din C5. ACS Recaș a fost condusă de FC Caransebeș dar a întors rezultatul grație tinerilor care au călcat pe urmele părinților Orlando Trandu și Remus Steop, foști jucători la Poli Timișoara.

Aflați la egalitate de puncte cu oaspeții și clasați la doar un punct în urma liderului surpriză Millenium Giarmata, „atleticii” au căutat să tranșeze cât mai repede jocul. „Gugulanilor” le-a surâs însă șansa după nici douăzeci de minute. Staicu recuperează mingea din picioarele fundașului Ștreangă și-l execută apoi fără probleme pe Amarinei.

Revenită în ofensivă, „trupa de la vie” avea să egaleze destul de rapid. În urma unei faze prelungite de atac Steop centrează pentru Boldea care plasează mingea în mâna lui Lepa. Astfel își intră în rol Răzvan Trandu (20 ani), cedat de Poli, care înscrie cu o scăriță de la punctul cu var (’28).

Recășenii și-au continuat atacurile și în a doua repriză mai primesc un „11 metri” pentru henț. De această dată a fost mâna lui Patrona la mingea centrată de Rogozinaru. Tot el execută dar Vulpescu apără de această dată (’57) după ce a văzut „galben” pentru proteste. În fine, golul izbăvitor va veni din stângul lui Bogdan Steop (23 ani), găsit liber în interiorul careului (’69). 2-1 însă oaspeții nu dispar din joc.

Ștefan Bălan zguduie bara transversală după doar un minut. Iar Amarinei scoate și lovitura liberă executată de căpitanul cărășenilor, Feneș, la vinclu. Gazdele se desprind apoi decisiv când același Răzvan Trandu transformă în gol mingea primită de la Chivoiu (’87). Scorul putea să capete proporții pe final când tot Trandu l-a nimerit pe Vulpescu ieșit în întâmpinare spre colțul careului mic.

Cu această victorie ACS Recaș rămâne pe poziția secundă la un punct în spatele Giarmatei. Caransebeșul în schimb cade pe locul 6.

Ploaie de cartonașe

În ton cu vremea de afară, centralul arădean Gabor Biro a reacționat probabil meteosensibil și a împărțit unsprezece cartonașe celor două echipe, câteva dintre ele fiind acordate prea ușor. Cei mai afectați au fost oaspeții, care au văzut „galben” de șapte ori!

„Ne-am făcut singuri jocul greu. Am avut penalty, am avut fază de a înscrie clară, dar ne-am pierdut luciditatea. Nu mă așteptam să am așa arbitraj. Am condus 1-0 apoi au început să-și facă numărul arbitrii… Băieții au vrut, au avut dăruire. Le reproșez doar că au fost prea nervoși, trebuia să fim cumpătați, nu ne-am mai văzut de joc”, a declarat Nelu Ibric, tehnicianul Caransebeșului.

„Nu a fost un joc dur, ci aprig!”

Poreclit „Conferențiarul”, antrenorul Cosmin Petruescu a apreciat la final că echipa sa a trecut cu brio peste un moment greu după jocuri mai puțin reușite.

„Nu traversam o formă psihică deosebită, a fost un moment greu și mai greu când am început jocul de la 0-1, dar am demonstrat că suntem uniți și că avem tărie de caracter. Caransebeșul a demonstrat că e o echipă bine organizată în defensivă. Nu a fost un joc dur, ci aprig disputat precum trebuie să fie între echipele clasate pe locurile 2-3. A fost un joc spectaculos. La un derby există mereu cineva care are ceva de reproșat. Nu a existat o tentă în greșelile de arbitraj”, a spus antrenorul lui ACS Recaș.

„Nu mă interesează neapărat poziția în clasament, normal că vrem cât mai sus dar eu vreau să creștem în calitatea jocului. Au venit și jucători pe ultima sută de metri, și nu știu dacă mi se acordă atâta timp să pun lucrurile la punct. Trebuie să batem Poli II, pentru a ne crește moralul pierdut la ultimele jocuri”, Ion Ibric, antrenor FC Caransebeș

ACS Recaș – FC Caransebeș 3-1 (1-1)
R. Trandu (28 -pen., 87), B. Steop (69) / Staicu (19)

ACS Recaș: Amarinei – Mânecan, Aldana (c), Ștreangă, Ticană – Boldea (’60 Nanu), Chivoiu, Rogozinaru (’60 S. Szekely), R. Trandu – B. Steop (’77 Șeroni), Enciu (’73 Cr. Șchiopu). Pe bancă: Burtic – Vucea și Andronic. Antrenor: Cosmin Petruescu

FC Caransebeș: Vulpescu – Țimbota, Patrona, Covăsală, Ov. Bălan – Văcărescu, Suru, Șt. Bălan (’73 Fara), Lepa (’46 N. Bona) – Feneș (c) – Staicu. Pe bancă: Socaci – Ștefănuț, Frenț, Panduru și R. Dumitru. Antrenor: Ion Ibric

articol și foto de Cornel BIHOLARI

23 Oct. 2011, 09:59 Stiri
Pe aceeași temă