Olimpia trece de Avântul Reghin în turul IV și o așteaptă la Satu Mare pe Steaua, Astra, Craiova sau Dinamo. Veste mare primită de sătmăreni

Marius ANGHEL 05 Oct. 2016, 13:45 Stiri

Olimpia Satu Mare a fost una dintre echipele din Liga 2 care au evoluat deja în turul IV al Cupei României și nu au trecut fără emoții de adversarul din eșalonul inferior. Echipa pregătită de Bogdan Andone a câștigat cu 3-0 meciul de la Reghin cu Avântul și joi își va afla adversarul din 16-imile competiției, acolo unde are șanse mari să joace împotriva unui club din Liga 1.

Bazându-se pe o echipă formată în mare parte din titularii care joacă și în Liga 2, Olimpia a avut ceva de tras pentru a înscrie primul gol în fața Avântului, pe un teren greu și o ploaie săcâitoae. Două dintre reușite au venit în urma unor contraatacuri terminate cu lovituri de pedeapsă, iar alta dintr-o fază fixă. Meciul de la Reghin a avut și două eliminări, câte una din fiecare tabără.

Silviu Pană (38) a deschis primul rezultatul după ce l-a învins fără emoții pe Husar dintr-un penalty obținut de Faur chiar în fața portarului gazdelor. Scorul a fost majorat de Heil (54) cu o lovitură de cap la colțul scurt în urma unui corner bătut de Silviu Pană, iar jocul părea să se încingă pe final odată cu eliminarea lui Krausz (81) după ce a încasat al doilea cartonaș galben. Nu a fost să fie așa, deoarece sătmărenii au obținut un nou penalty la incursiunea lui Bura (90+1). Adrian Luca a părăsit și el terenul după ce a faultat în poziție de ultim apărător, în timp ce Bogdan Faur (90+2) stabilea scorul final cu o execuție pe centru, păcălindu-l pe Husar. S-a terminat 3-0 pentru Olimpia și sătmărenii abia așteaptă să-și cunoască adversarul din 16-imi.

„A fost un meci dificil, mai dificil decât o arată scorul. Am întâlnit o echipă bună de Liga a 3-a care până acum nu primise niciun gol pe teren propriu. Mă bucur că am reușit să ne mobiliză, am făcut un joc bun din punct de vedere tactic, al agresivității și al atitudinii și țin să-i felicit pe jucători. Așa am încercat să-i și motivez pe băieți înaintea meciului, că e șansa lor de a aduce la Satu Mare un nume mare din fotbalul românesc. Poate fi Steaua, Astra, Craiova, Dinamo și ar fi important ca lumea să revină la stadion la Satu Mare, să regăsească plăcerea de a veni pe stadion, iar pentru băieți o șansă de a juca împotriva unor fotbaliști de calibru”, a spus, pentru satumaresport.ro, Bogdan Andone, antrenorul Olimpiei.

Avântul: Husar – Ința (Cip. Gliga ’55), Dumbrăvean, Merdariu, Sîplăcan – R. Gabor, P. Luca, T. Sbârcea (Adrian Luca ’46), T. Truță – Bg. Stavilă (Dezsi ’66), Ad. Murar
Rezerve neutilizate: P. Iakob – Ilinca, Bg. Moraru, Laszlo Norbert
Antrenor: Gabriel Stoica Vilmoș

Olimpia: Șuta – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Krausz, Villand – Kanaloș (Bura ’83), Faur, Sil. Pană (Takacs ’61) – Tudoran (Erdei ’69)
Rezerve neutilizate: Andrei Preda – D. Muntean, V. Pop, Ludușan
Antrenor: Bogdan Andone

Veste bună de la Consiliul Local

În altă ordine de idei, la finalul meciului de la Reghin, fotbaliștii sătmăreni au primit și o veste bună. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Satu Mare, aleșii locali au aprobat, în unanimitate, alocarea unei sume pentru achitarea salariilor restante față de jucători, unele ajunse la patru luni. Aceștia își vor primi zilele următoare restanțele, după ce în conturile clubului urmează să intre 400.000 de lei.

Astfel, din totalul datoriilor de 1,2 milioane lei, mai rămâne o datorie de 800.000 de lei, dar se așteaptă și o alocare de bani din parte Consiliului Județean.

Foto: FB Avântul Reghin

Marius ANGHEL 05 Oct. 2016, 13:45 Stiri
Pe aceeași temă