Ofertat de Dinamo II, Cristian Popovici s-a despărțit de SC Bacău

03 Jan. 2012, 09:42 Stiri
Ofertat de Dinamo II,** Cristian Popovici s-a despărțit de SC Bacău

Sport Club Bacău s-a despărțit de antrenorul din tur, urmând să aleagă înlocuitorul său până la finalul săptămânii.

An nou, antrenor nou la Sport Club Bacău, care s-a despărțit de Cristi Popovici după numai jumătate de campionat. „Divorțul” reprezintă o certitudine, chiar dacă rezilierea contractului urmează să se producă în cursul zilei de azi, atunci când este programată o întrevedere între cele două părți.

Ofertat de divizionara B Dinamo II București, Popovici ar urma să fie înlocuit la cârma Sport Clubului de unul din „secunzii” săi, Sorin Condurache, care ar face cuplu cu Giani Florian, alternativă fiind aducerea lui Marin Barbu.

„Poți pleca”

Anunțată de mai multă vreme, „ruptura” dintre Sport Club și Cristi Popovici a survenit, totuși, într-un moment și un mod mai puțin previzibile. Cu două zile înainte de finalul lui 2011, Popovici a comunicat conducerii clubului băcăuan că a primit o ofertă de la Dinamo II. „Voi hotărâți dacă vreți să continuăm împreună sau dacă nu cumva este mai bine că eu să plec”, le-ar fi spus Popovici conducătorilor de la Sport Club. „Nicio problemă, poți pleca”, a venit răspunsul celor care conduc destinele divizionare C.

Punct mort

Începută vara trecută, colaborarea dintre Sport Club și Cristi Popovici ajunsese într-un punct mort în această iarnă. Pe de o parte, conducerea clubului era nemulțumită de parcursul echipei care încheiase turul de campionat pe poziția a treia, la un punct în spatele tandemului fruntaș Rapid CFR Suceava – Petrotub Roman. Pe de altă parte, Popovici intenționa să renunțe la mai mulți jucători în perspectiva returului, măsură neagreată de conducere. Prin urmare, oferta de la Dinamo II a fost ca untul pe pâine; și pentru Popovici, dar și pentru Sport Club.

„Magiun”, o variantă

Și dacă tot vorbim de unt pe pâine, ce-ați zice și de puțin „Magiun”? Marin Barbu, zis „Magiun” figurează pe lista posibililor înlocuitori ai lui Popovici, după ce el s-a aflat în vederile Sport Clubului și în urmă cu câteva luni. „Am o relație bună cu președintele Sport Clubului, Liviu Goian, mai ales că eu l-am promovat pe fratele său Dorin, pe vremea când antrenam la Suceava. Vă spun cu toată sinceritatea că nu m-a căutat nimeni de la Sport Club în ultima perioadă, însă nici nu exclud posibilitatea unei colaborări dacă oamenii mă cheamă, iar proiectul este unul interesant”, a spus Barbu, care se află momentan fără angajament, după ce s-a despărțit de Callatis Mangalia.

Șanse mari pentru Condurache – Giani Florian

Deși este un maestru al promovărilor, având la activ una din C în B și trei din eșalonul secund în prima ligă, „Magiun” Barbu nu este principalul favorit la preluarea funcției de antrenor al Sport Clubului. În pole-position se află cuplul Sorin Condurache – Giani Florian, care prezintă un dublu avantaj: sunt familiarizați cu actualul lot și pot da garanții pentru un proiect pe termen lung. Oricum, o decizie va fi luată până cel târziu duminică, având în vedere faptul că, săptamâna viitoare, divizionara C băcăuană își va relua pregătirile în vederea returului de campionat.

Sursa: Deșteptarea

03 Jan. 2012, 09:42 Stiri
Pe aceeași temă