Nicolae Dică vrea ca FC Argeș să reînvie din vară. „Să jucăm din nou cu vulturul pe piept”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 12:13 Stiri

Antrenorul echipei SCM Pitești, Nicolae Dică, dar și fotbaliștii George Cotigă și Leonard Manole își doresc ca, din sezonul viitor, clubul de fotbal al orașului Pitești să joace sub numele de FC Argeș. Cei trei așteaptă ca autoritățile locale să ajungă la un numitor comun cu deținătorul palmaresului și emblemei FC Argeș, iar, din vară, echipa să joace din nou cu vulturul violet pe piept.

Dică, Cotigă și Manole sunt convinși că, dacă vor fi și rezultate, la meciurile echipei vor veni mii de oameni. „Ne-am bucura dacă din sezonul următor vom juca sub denumirea de FC Argeș și dacă lumea ar veni în număr mare la stadion. Acest nume înseamnă foarte mult. Ar fi un lucru bun pentru toți oamenii din oraș să jucăm din nou cu vulturul pe piept, să reușim să luăm brandul. Important este ca lumea să vină la stadion și noi să avem rezultate. Vrem ca lumea să vină cu plăcere la stadion, și în weekend, când sunt meciurile, să-i facem fericiți pe acești oameni care chiar iubesc fotbalul. Eu sper ca de anul viitor să se întâmple ce s-a discutat în aceste săptămâni. Important este ca noi să avem fotbal la un nivel cât mai înalt în Pitești. Întotdeauna am dat fotbaliști la echipele puternice și la echipa națională. Ar fi păcat ca Piteștiul să nu aibă echipă în Liga a 2-a sau Liga 1 și cu atât mai bine ar fi dacă s-ar numi FC Argeș”, a spus, citat de Curierul zilei, Nicolae Dică.

SCM Pitești defilează în campionatul Ligii 3 în acest sezon, după desfășurarea a 12 meciuri în 13 etape fiind pe primul loc în Seria 3 cu un avans de 9 puncte față de a doua clasată, Sporting Roșiori, 30 de puncte față de 21.

Dică vrea să bată „satelitul” Stelei

Vineri, de la ora 14:00, SCM Pitești joacă la București cu Steaua II, a cincea clasată. Nicolae Dică le cere elevilor săi să dea totul pe teren și să câștige acest joc pentru a păstra avansul de 9 puncte față de Sporting Roșiori. Confruntarea dintre cele două echipe se va juca pe stadionul Electromagnetica și contează pentru etapa a 14-a, penultima a acestui tur de campionat.

„Întâlnim o echipă bună care pe teren propriu joacă bine. Au jucători foarte mulți de la echipa mare. Chiar dacă sunt tineri, au apucat să debuteze în Liga 1. Ne așteaptă un meci greu, pentru că adversarul are fotbaliști care fac diferența în ultimii 30 de metri. Sunt jucători de calitate. Au și doi – trei fotbaliști cu experiență, Mitrea, Chitoașcă și Dan Popescu, care regulat au venit la echipa a doua. Noi trebuie să fim pregătiți 100 la sută pentru acest joc și să-l câștigăm. Este foarte important să terminăm acest tur de campionat la diferența de puncte pe care o avem acum. Trebuie să-i țin pe băieți tot timpul în priză și, până în momentul când vom îndeplini obiectivul, trebuie să fim modești, să muncim în continuare la fel de mult ca până acum și să avem aceleași rezultate pozitive”, a spus tehnicianul grupării din Trivale, înaintea acestei partide.

Altfel, Nicolae Dică a spus încă o dată că nu intenționează să plece de la SCM Pitești, chiar dacă va avea oferte de la alte echipe din eșaloanele superioare. „Deocamdată sunt la Pitești. Am contract cu această echipă. Nu am de gând să plec în momentul de față. Mă simt foarte bine aici. Am venit cu gândul să duc această echipă în Liga a 2-a și vreau să îndeplinesc acest obiectiv. Îmi doresc să ajungem în Liga 1, dar acest lucru nu depinde numai de mine. Depinde și de cei din conducere. Important este să îndeplinim acest prim obiectiv. Apoi vom vedea ce va fi după acest prim pas”, a mai spus fostul stelist.

Jucătorii iau în calcul doar victoria: „Vrem o vacanță liniștită”

Fotbaliștii argeșeni sunt conștienți de dificultatea meciului cu Steaua II. Jucătorii lui Nicolae Dică au fost avertizați de forța satelitului roș-albaștrilor, care ar putea primi întăriri de la echipa antrenată de Laurențiu Reghekampf.

Fundașul George Cotigă spune că asemenea meciuri îi motivează și mai mult: „Ne așteaptă un meci greu. Va fi unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am avut până acum. Au în componență fotbaliști care au jucat în Liga 1. Sunt jucători tineri și foarte talentați. Este un joc pe care îl aștept. Îmi plac meciurile astea cu echipele mai bune. Noi vrem să ne impunem în acest meci și să rămânem la aceeași distanță de puncte pe care o avem acum. Dacă se poate să ne distanțăm ar fi și mai bine, iar dacă nu, să rămânem la 9 puncte pentru a avea o vacanță mai liniștită. Inevitabil ești mai relaxat când ai o diferență de puncte, dar nu s-a pus problema să nu tratăm serios toate meciurile. Se întâmplă în viața oricărei echipei să mai faci și câte un egal”.

Și mijlocașul Leonard Manole (foto mic 2) este nerăbdător să revină pe teren după o absență de mai multe luni cauzată de o accidentare la genunchi: „Pentru mine va fi și primul meci. Va fi un joc foarte greu, pentru că au ambiții foarte mari. Din câte am înțeles eu, și terenul este greu. Noi sperăm cu toții să venim cu cele trei puncte. În ultimul timp, pentru mine nu a fost o perioadă bună. Nicu m-a convins să vin aici și sper să fac o treabă foarte bună. Vreau să ajut echipa și să îndeplinim obiectivul. Sunt apt de joc”.

Transferuri în iarnă

Antrenorul Nicolae Dică vrea să pregătească încă din această iarnă echipa pentru liga secundă. Tehnicianul grupării alb-violete intenționează să facă transferuri, dar anunță că nu va fi o remaniere masivă de lot în pauza competițională: „În iarnă nu vor fi mari schimbări în echipă. Am în minte să aduc doi – trei jucători care au evoluat în Liga a 2-a pe care eu i-am urmărit în ultimul an. Sper să reușesc să-i aduc”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 12:13 Stiri
Pe aceeași temă