Nicolae Dică, la a doua victorie cu SCM Pitești: „Valoarea echipei noastre a făcut diferența”. Antrenorul încă se gândește la ratarea promovării în sezonul trecut

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 14:48 Stiri

După ce săptămâna trecută a învins cu 4-0 pe propriul teren pe ACSO Filiași, echipa de fotbal a Piteștiului a mai făcut încă o victimă. SCM Pitești a reușit să se impună sâmbătă, în etapa a 3-a a Ligii 3, cu 1-0 în deplasarea de la Sporting Roșiori și a bifat a doua victorie din campionat din tot atâtea partide disputate.

Alb-violeții au avut parte de un meci foarte greu, așa cum anticipau, însă au gestionat bine situația în teren. Prima repriză a fost una destul de echilibrată cu ocazii de ambele părți, dar cele mai importante oportunități de a deschide scorul le-au avut tot argeșenii prin Grecu, care, de două ori din poziție ideală, l-a luat la țintă pe portar. Munteanu a reușit în prima repriză să păstreze poarta intactă și la șuturile lui Șerban și Năstăsie, care l-au pus la grea încercare cu „torpile” trimise de la mare distanță. Insistența oaspeților a dat roade și pe tabela de marcaj. La aproape un sfert de oră de la revenirea de la cabine, piteștenii au reușit să deschidă scorul prin Albu care a deviat în plasă centrarea lui Ionuț Năstăsie.

După primirea golului, Sporting Roșiori s-a avântat în atac. Teleormănenii au fost foarte aproape de a restabili egalitatea în câteva rânduri, însă șuturile lui Lătea și Cercel nu și-au atins ținta. Alb-violeții au avut șansa de a închide definitiv meciul însă mingea șutată de Panait a trecut milimetric pe lângă bara laterală. Gazdele au ratat o uriașă ocazie de a restabili egalitatea cu câteva minute înainte de finalul timpului regulamentar. Piteșteanul Cosmin Călin a rămas singur cu Udeanu, însă șutul acestuia a nimerit bara. În urma acestui rezultat, SCM Pitești a acumulat 6 puncte din două partide și a urcat pe locul 2 în clasament.

Dică: „Valoarea echipei noastre a făcut diferența”

La finalul meciului de la Roșiori, antrenorul piteștenilor s-a declarat mulțumit de scorul final. Nicolae Dică se aștepta ca echipa sa să aibă o misiune foarte grea în această deplasare.

Tehnicianul grupării din Trivale regretă faptul că teleormănenii nu au avut aceași atitudine și în sezonul trecut când au jucat acasă cu CS Afumați, echipa care a reușit promovarea în liga secundă: „A fost un meci greu, de luptă, așa cum am prevăzut. Aceași atitudine pe care a avut-o Roșioriul astăzi cu noi, mi-aș fi dorit să o aibă și anul trecut când au jucat acasă cu CS Afumați. Dacă jucau cu aceași determinare, acum noi eram în liga a doua. Atuurile noastre în meciul cu Roșioriul au fost atitudinea și dorința de victorie. Până la urmă valoarea echipei noastre a făcut diferența și am câștigat. Băieții merită toate felicitările pentru atitudinea și determinarea pe care au avut-o în teren. Am obținut două victorii din tot atâtea meciuri jucate însă este doar începutul de campionat. Mai avem mult de muncă până când vom reuși să ajungem în liga a doua. Vom lua lucrurile pas cu pas și sunt convins că jocul echipei va crește de la meci la meci”.

Pot urca pe primul loc!

Echipa pregătită de Nicolae Dică va disputa marți, de la ora 17:00, în deplasare, restanța din prima etapă cu CS Podari. O nouă victorie a alb-violeților va urca SCM Pitești pe primul loc al seriei a treia. Partida cu Podariul ar fi trebuit să se dispute pe 3 septembrie, însă argeșenii au cerut reprogramarea jocului pentru că la momentul respectiv aveau trei juniori convocați la loturile naționale ale României.

SPORTING ROȘIORI – SCM PITEȘTI   0-1
Marius Albu 59

Sporting Roșiori: Munteanu – Voicu, Floricel, Moșteanu, Pîslaru – Neacșu, Ștefănescu (Cercel 74), Lătea (Firoiu 60), Ivănică – Vîlcică, Cosmin Călin. Antrenor: Cristi Negru.

SCM Pitești: Udeanu – Șandru, Cotigă, Deaconescu, Panait – Șerban (Szecui 90), David (Oancea 78), Năstăsie (Murineanu 82), Anghelina -Grecu, Albu (Șerbănică 87). Antrenor: Nicolae Dică.

Arbitri: Cristian Georgescu (București), Cosmin Vatamanu (București), Gabriel Neagu(București).
Observatori: Ștefan Poenaru (Botoșani), Marian Cătănescu(Gorj)
Stadion Orășenesc Roșiori de Vede
Spectatori: 500
Cartonașe galbene: Ștefănescu, Lătea, Călin / Năstăsie

Articol și foto de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 14:48 Stiri
Pe aceeași temă