Nicolae Dică a bifat prima sa realizare în cariera de antrenor, iar acum are o nouă dorință. „Piteștiul să ajungă în Liga 1, iar echipa să se numeasă FC Argeș din vară”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2017, 12:14 Stiri

După victoria de la Bradu de la finalul săptămânii trecute, 3-1 cu Atletic, corelată cu înfrângerea celei de-a doua clasate, FCSB II a câștigat cu 3-1 la FC Voluntari II, SCM Pitești s-a distanțat la 22 de puncte de gruparea ilfoveană, astfel că și-a asigurat promovarea matematică în campionatul Ligii 2 cu șapte etape înainte de finalul actualului sezon al Ligii 3, Seria 3.

Nicolae Dică, antrenorul echipei argeșene, era foarte bucuros la finalul jocului cu Atletic Bradu că SCM Pitești a promovat în Liga a 2-a. Tehnicianul grupării din Trivale a ținut să-și felicite băieții pentru această performanță.

Dică vrea ca din această vară, echipa să joace sub numele de FC Argeș și să ajungă în Liga 1 într-un timp cât mai scurt: „Simt o bucurie imensă pentru că am muncit foarte mult pentru promovare. Mă bucur că atunci când am venit la echipă,  în urmă cu un an și patru luni, am spus că voi reuși să promovez această echipă în Liga a doua. Iată că am reușit în acest moment. Important este că reușim înainte cu șapte etape de finalul sezonului să fim promovați. Este meritul băieților și merită felicitați. Au muncit în fiecare zi, au avut atitudine la fiecare joc, au fost profesioniști și acest lucru s-a văzut pe teren. Este meritul în totalitate al lor și îi felicit pentru acest lucru. Când am venit la echipă, am spus că mă doare când văd că Piteștiul a ajuns să joace cu diverse echipe de liga a treia. Eu sunt dezamăgit că am ajuns să vorbim de un derby cu Bradu când noi vorbeam de meciuri importante cu Steaua, Dinamo, Rapid care erau acum 10-15 ani în Liga 1. Important este că suntem pe drumul bun. Se dorește ca echipa să meargă din ce în ce mai sus.

Nicolae Dică le-a demonstrat cu această ocazie contestatarilor săi că este un antrenor bun, care a dus la bun sfârșit un obiectiv pe care alții nu au reușit să îl îndeplinească, deși obiectivul promovării a fost impus încă de la înființarea clubului, acum șase ani. „Eu sper ca în cât mai scurt timp, Piteștiul să ajungă și în Liga 1, pentru că orașul, oamenii și suporterii merită acest lucru. Îmi doresc ca această echipă să se numească FC Argeș din vară. Eu sunt la început de carieră în meseria de antrenor și este foarte importantă această promovare și pentru mine. Mă bucur că am reușit acest lucru, chiar dacă atunci când am venit aici, mulți spuneau ce caut aici că n-am antrenat pe nicăieri, dar antrenasem chiar dacă am fost secund. Reușisem să câștig trei trofee cu Steaua. Am fost la cea mai titrată echipă din România. La Pitești am încercat să muncesc și să demonstrez că nu este așa cum au spus anumite persoane despre mine. Eu încerc întotdeauna să îmi fac treaba cât mai bine, muncesc foarte mult pentru aceste lucruri alături de staff-ul meu, care este foarte important pentru mine. Roadele muncii noastre s-au văzut în rezultatele echipei. Sărbătorile Pascale vor fi foarte frumoase pentru că am reușit această promovare chiar în Vinerea Mare. Mă bucur că familia mea a avut răbdare cu mine. De un an și patru luni, soția tot îmi spune că sunt schimbat, că mă interesează doar SCM-ul. Numai așa îmi spune, dar mă bucur că a fost lângă mine și m-a înțeles. Chiar acum câteva zile îmi spunea că abia așteaptă să termin cu promovarea că am înebunit-o cu SCM-ul. Astăzi am reușit acest lucru!”, a mai spus cel care i-a fost secund la Steaua lui Mirel Rădoi.

„Să rămânem neînvinși!”

Principalul echipei din Trivale vrea ca SCM Pitești să rămână neînvinsă până la finalul sezonului, chiar dacă va trimite foarte mulți fotbaliști tineri în teren în etapele care au mai rămas de jucat: „Despre jocul de astăzi, știam că o să avem un meci greu pentru că a fost un derby argeșean. Băieții au înțeles ce le-am spus înainte de meci, au avut atitudine și au început foarte bine. Am reușit să facem 2-0, chiar 3-0, dar apoi am avut o relaxare care ne-a costat. Am și primit un gol, dar când conduci cu 3-0 și ai și un om în plus, este greu să rămâi concentrat. Se mai întâmplă. Important este că am reușit să câștigăm și meciul de astăzi. Am debutat încă doi jucători născuți în 2.000. Eu cred în acești copii. Îmi doresc să rămânem neînvinși până la sfîrșitul campionatului, dar vom vedea ce se va întâmpla. Astăzi ne-au lipsit șase jucători cu mare experiență, dar cei care au intrat, au făcut-o foarte bine. Și în etapele următoare, va fi la fel, pentru că nu vom putea să-i recuperăm pe cei care sunt accidentați. Ne bazăm pe acești copii care cresc de la meci la meci. Prind încredere și au curaj atunci când intră pe teren”.

SCM Pitești este singura echipă din primele trei ligi care în acest sezon nu a înregistrat nici măcar o înfrângere, în cele 22 de meciuri desfășurate bifânt 17 victorii și 5 egaluri. Mai mult, echipa din Pitești are cel mai bun atac și cea mai bună apărare din toată Liga 3, cu 57 de goluri marcat și doar 12 primite. Tot 12 goluri încasate are și AFC Hărman, liderul din Seria 1.

Dulcea: „O victorie meritată a SCM-ului”

La finalul partidei cu alb-violeții, antrenorul lui Atletic Bradu a recunoscut superioritatea SCM Pitești. Adrian Dulcea a ținut să-i felicite pe piteșteni pentru promovarea în liga secundă: „Ne doream mai mult de la jocul ăsta, dar, din păcate, nu am reușit să facem acest lucru. Am avut un început slab de meci din partea unor jucători de la care mă așteptam să facă mult mai mult. Nu au reușit să aducă acest plus. Nu am fost surprins de jocul adversarului. Am și oferit cadouri. Mă refer aici la primele două goluri care au plecat de la o ffază fixă în care noi ne pierdem marcajul și un penalty făcut gratuit. O victorie meritată a SCM-ului. Îi felicit pentru victorie și pentru promovare. Îl felicit pe Nicu și tot staff-ul lui. Mă bucuur că o echipă din Pitești reuușește acest lucru după foarte mult timp. Noi nu suntem o echipă care să putem juca în acest moment de la egal la egal cu SCM-ul. Încercăm să ajungem pe locul doi, iar dacă vom reuși va fi o performanță pentru Bradu în acest moment”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 18 Apr. 2017, 12:14 Stiri
Pe aceeași temă