Nelu Bucă, one-man show cu ASA Târgu Mureș. A marcat patru goluri într-un sfert de oră și și-a dus clubul în optimile Cupei. Ambele echipe au jucat cu „Primăria Slobozia” pe tricouri!

Marius ANGHEL 26 Oct. 2017, 19:14 Stiri

Unirea Slobozia s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României mai ușor decât se aștepta. Bine, optimismul era cuvântul de ordine încă de acum două zile, atunci când antrenorul ialomițenilor spunea că echipa sa pornește cu un plus de șansă oferit de jocul pe propriul teren, acolo unde Unirea nu a pierdut vreun punct în meciurile oficiale din acest sezon din campionat și Cupă.

Toate îndoielile aveau să se risipească atunci când autobuzul cu insemnele ASA Târgu Mureș avea să oprească în parcarea stadionului și rând pe rând din el să coboare mai mult copii decât seniori! Treziți din somn de la ora 5.00 și plecați la drum fără echipament, fotbaliștii de conjunctură trimiși de oficialii formației din liga secundă „să nu desconsidere competiția” au primit din partea gazdelor un rând de tricouri pentru a intra pe teren și a nu fi făcut de pomană deplasarea de aproape 500 kilometri!


Jucătorii echipei ASA Târgu Mureș au evoluat la Slobozia cu un echipament de rezervă al Unirii. Ambele echipe au avut inscripționat pe piept „Primăria Slobozia”

Jocul s-a disputat la o singură poartă

Cu cel mai „bătrân” fotbalist născut în anul 1998, oaspeții au fost rapid încercuiți în fața propriului careu de vulpoii bătrâni ai Unirii Slobozia, formație de liga a treia ce aspiră cu șanse la promovarea în eșalonul secund. După două intervenții de efect portarul Tudor Negrușă avea să scoată pentru prima dată mingea din poartă în minutul 9, gol cu capul Nelu Bucă la o centrare perfectă a lui Constantin Toma. Puștii au repus mingea de la centru, Unirea a recuperat și Teodorescu l-a luat la țintă pe portar din interiorul careului mingea sărind în fața porții goale până la oportunistul Nelu Bucă, șut sec dintr-un metru! Cinci minute mai târziu atacantul Unirii recidivează tot cu o lovitură de cap, Bucă profitând de o ieșire neinspirată a portarului, pentru ca în minutul 25 vârful de atac adus în această vară de la Înainte Modelu să puncteze pentru a patra oară tot cu o lovitură de cap plasată lângă bară. Și din acest moment începe o demonstrație de ratări, pe rând Răduca, Ibrian, Teodorescu sau Toma greșind de puțin ținta ori fiind blocați de intervențiile portarului.

Cu așa adversar în față, partea secundă a fost tratată ca un antrenament cu public de fotbaliștii Unirii, fiecare încercând să puncteze cu execuții tehnice spectaculoase pe care nu le-ar fi încercat într-un meci cu un adversar pe măsură. Nici intrarea tânărului atacant Mihăiță Năstase, ultimul produs de calitate al grupelor juniori de la Unirea Slobozia, nu a schimbat tabela deși acesta a reușit să scoată o lovitură de la 11 metri în minutul 74, dar irosită de Toma, iar meciul s-a încheiat cu scorul fixat încă din minutul 25.

Cel mai aplaudat fotbalist, portarul Tudor Negrușă

Născut în 1999, portarul de la ASA Târgu Mureș a fost ținta șuturilor adversarilor încă din minutul 2. În ciuda erorilor de la două dintre goluri, atunci când nu a apreciat corect ieșirile pe centrare, Negrușă a fost de netrecut mai ales în partea secundă. A scos cu picioarele ca la handbaș, cu pumnii ori prin plonjoane de efect tot ce se putea iar la lovitura de la 11 metri a avut puterea să nu plece după fentă și să respingă în lateral șutul expediat de Toma.

Mirat că scoate tot la un moment, dar unul dintre spectatori i-a strigat lui Tudor Negrușă că îl așteaptă după meci să îi dea o bere, o merită din plin!

Ultimele cinci minute aveau să fie apogeul unei prestații de excepție: în două rânduri căpitanul Soare a șutat puternic din interiorul careului, dar, de fiecare dată, Negrușă a fost la post pentru ca în prelungiri un șut ce se ducea în vinclu să fie respins cu vârful degetelor în corner, moment în care toți cei 800 de spectatori l-au aplaudat pe tânărul din poarta formației ASA Târgu Mureș, cel ce a limitat la doar patru goluri diferența de pe tabela de scor.

UNIREA SLOBOZIA – ASA TÂRGU MUREȘ 4-0
Nelu Bucă 9′, 10′, 16′, 25′

Dr. Dumitrescu – M. Drăguț (Val. Apostol 46′), Ad. Ghinea (Topor 46′), R. Soare (cpt.), Gherasim, M. Adăscăliței, Ibrian, Ad. Răduca, C-tin. Toma, Teodorescu, N. Bucă (Mih. Năstăsie 66′)
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – I. Ene, Mih. Lemnaru, Măd. Marin
Antrenor: Enache Costea

Negrușa – Tornyai (Kelemen 56′), Cincă, Birtalan, Coros, Miclos, Arion, Chirlejan, Onul, Angyal (Gyurka 56′), R. Iliescu (cpt.)
Rezerve neutilizte: Boros – Birou, Deak
Antrenor: Lucian Popa

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomița); Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Articol scris de Petronel TUDOR
Foto: Info Ialomița

 
Marius ANGHEL 26 Oct. 2017, 19:14 Stiri
Pe aceeași temă