Falub, după cel mai bun meci al lui „U” în acest sezon: „Aici e casa mea și aici sper să mor”. Cum a ironizat declarația lui Stoican, planul pentru la iarnă și mesajul pentru suporteri

Falub, după cel mai bun meci al lui

„U” Cluj a câștigat în etapa a 8-a abia al doilea meci din actualul campionat al Ligii 2. Adrian Falub s-a aflat pentru a doua oară pe bancă și clujenii s-au impus cu un scor categoric, 4-0 în derby-ul cu Petrolul, cu toate golurile marcate în a doua repriză, după o primă parte a jocului în care aproape că nu a ieșit din propria jumătate.

„Am început meciul prost, am fost timorați, am făcut greșeli și și-au creat ocazii pe greșelile noastre. Am reușit să echilibrăm jocul după pauză și cred că am dominat noi jocul. Poate că diferența de scor este prea mare, dar victoria e meritată. În situația în care suntem noi, cam așa se joacă meciurile. Trebuie să lupți să faci sacrificii și să ști să suferi. Îi felicit pe jucători, pentru că astăzi au arătat ca o echipă care vrea să câștige, după toată perioada asta. Dacă am câștigat ceva astăzi, am câștigat spirit de luptă”, a spus Adrian Falub, care se felicită că la pauză nu l-a schimbat pe Gavra, așa cum era planificat.

Gavra a marcat primul gol, în minutul 51: „La pauză am făcut niște corecturi tactice, pentru că am făcut greșeli și le-am spus că dacă eliminăm greșelile cu siguranță vom avea spații, pentru că așa am pregătit jocul, ca după recuperare să ajungem repede la poartă. Era clar că vom avea oportunități. Gavra a făcut doar trei antrenamente săptămâna asta. Am vrut să-l scot la pauză, dar a făcut o primă repriză bună și chiar a fost un jucător prin care noi puteam să ieșim din apărare”.

„Mă bucur dacă ei au dominat jocul și noi am câștigat cu 4-0. Vă dați seama când o să jucăm noi bine?”

Flavius Stoican a declarat că echipa sa a dominat jocul. Falub a glumit pe seama acestei declarații. „Mă bucur dacă ei au dominat jocul și noi am câștigat cu 4-0. Vă dați seama când o să jucăm noi bine?”, a glumit Falub, care le transmite suporterilor să aibă răbdare și să rămână lângă echipă și le dă speranțe că lucrurile se pot schimba în bine, la iarnă. „Mă simt extraordinar aici. Aici este casa mea, aici o să mor. Sper, dacă ar fi o moarte frumoasă (râde). Suporterii trebuie să înțeleagă că doar împreună cu ei putem să facem ceva. Așa a fost echipa asta întotdeauna. Fără suporteri este o echipă moartă. Dacă vor fi lângă noi avem șansa să facem puncte. Eu le promit că o să fiu sincer cu ei. E foarte important să fie lângă noi. Prioritar pentru noi era să ieșim din zona retrogradării pentru că apăsa foarte greu zona unde eram. Jucam prost, era greu să obținem puncte, nu era încredere. Acum sper să continuăm șirul victoriilor și să ne gândim la altceva din iarnă. În iarnă este timp suficient să construiești”, a spus Falub.

„U” Cluj joacă marți, de la ora 21:30, în Cupa României cu „FC U” Craiova, echipă din Liga 3, pe „Ion Oblemenco”. Adrian Falub nu va putea conta pe Dorin Goga și nu este sigur că-l va putea folosi nici pe Cristian Gabra. „Noi n-avem soluții. Am făcut 7 zile de antrenament cu 14 jucătorii. Alții nu avem. Sper să nu mai fie accidentări, Gavra să fie bine, Goga sigur nu va fi la Craiova”, a declarat Falub.

După victoria obținută cu Petrolul, „U” Cluj are șase puncte și a urcat, cel puțin până mâine, pe poziția a 15-a, prima de deasupra locurilor retrogradabile. În campionat, etapa următoare, Universitatea joacă în deplasare la FK CSikszereda.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă