Mutări la FC Pucioasa, după 7+ cu Filiași! Cristian Bălășa nu mai e antrenor, însă preia altă funcție. Noul „principal” are un final de carieră controversat

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 12:25 Stiri

FC Pucioasa rămâne campioana suspiciunilor și după cantonamentul de lux de la Belek, încheiat cu un meci cu cântec în fața rușilor de la Yenisey Krasnoiarsk (1-0 pentru dâmbovițeni, victorie cotată cu minim 9.00 de casele de pariuri).

Echipa dâmbovițeană din Liga 3 a pierdut vineri, la Ișalnița, 3-4 cu ACSO Filiași (0-1 la pauză), înfrângerea provocând serioase mișcări la nivel de staff tehnic și administrativ. Concret, Cristian Bălașa devine director sportiv, funcție care nu a existat în organigrama clubului până ieri, iar postul de antrenor principal îi va reveni lui Cosmin Lunescu.

Nu prea mai aveam timp de afaceri, îi predau din atribuții lui Bălașa, a încercat să explice președintele Cristian Mitrea pentru sportimpact.ro.

Atât președintele – sau ce o mai fi el – Mitrea, cât și proaspătul antrenor plin de la Pucioasa au refuzat orice dialog cu reporterul Liga2.ro. Toate modificările din staff au apărut întâi în presă, pe un site local, clubul confirmând informațiile pe pagina oficială de Facebook o zi mai târziu, eroare incredibilă de comunicare la o grupare care primește peste 200.000 de lei în acest sezon de la Consiliul Local Pucioasa.

„Schimbari in organigrama clubului nostru
Cristi Mitrea, presedintele clublui, cedeaza din atributii directorului sportiv Cristi Balasa.
Acesta din urma va preda rolul de antrenor lui Cosmin Lunescu, care l-a cooptat in staff pe colegul de Kinder Targoviste, Marian Valentin pentru postul de „secund”.
Le uram tuturor succes in noile functii si ne dorim cu totii cat mai multe rezultate bune impreuna!”
, a anunțat FC Pucioasa.

Secund de la Palestra, principal bănuit de aranjamente

Cosmin Lunescu, fost coleg la loturile naționale cu Bogdan Lobonț, l-a ales pe Valentin Marian (antrenor Kinder Târgoviște, juniori) ca și colaborator la FC Pucioasa.

Fotbalist cu un final de carieră controversat, Lunescu va colabora de acum cu un alt personaj cu un trecut tumultuos. Fostul portar al lui FCM Târgoviște s-a aflat în mijlocul unui scandal imens în vara lui 2010, după ratarea promovării echipei lui Ghiorghi Zotic în Liga a 2-a. Goalkeeper-ul a fost acuzat de șefii de atunci că ar fi trântit meciul cu Alro Slatina, 0-1 la Șotânga, decisiv în lupta pentru câștigarea seriei. Lunescu a fost dat afară imediat de Zotic, la pachet cu Oană, Nicolae și Tronaru, și nu a mai apărat mai sus de Liga a 4-a nici până astăzi.

Și proaspătul secund al său de la Pucioasa, Valentin Marian, a ajuns în atenția presei pentru alte considerente decât cele sportive. Antrenor la Kinder, clubul privat al familiei Prisăcaru și un apropiat al lui Ciprian Prisăcaru, fost viceprimar cu atribuții de primar la Târgoviște și director la CS și CSM Târgoviște, Marian a fost uns în 2013 președinte al unei asociații fantomă, Palestra, care ar fi înghițit saci de bani publici pentru evenimente minuscule sau fictive. Sediul social al Asociației fusese stabilit la domiciliul lui Valentin Marian.

4-3 cu Unirea Bascov și 4-3 cu FC Pucioasa sunt rezultatele înregistrate de ACSO Filiași în meciurile oficiale din 2019. În prima etapă din acest an, FC Pucioasa a remizat pe teren propriu, 2-2 cu ACS SR Municipal Brașov, după ce a fost condusă cu 2-0, iar la pauză era 2-1.

ACSO Filiași – FC Pucioasa 4-3 (1-0). Marcatori: Sabin Lupu (9, 50, 61), Răzvan Negrescu (81) / Tiberiu Calofir (76, 90+2 – pen.), Florin Lețu (82)

„E incredibil ce s-a întâmplat. De la 3-0 și 4-1, fără probleme, să ne tremure chiloții pe final? Am transpirat tot la meciul ăsta de emoții. Orice minge aruncată în careu a creat panică, era disperare în careul nostru și nu știu de ce
Mugur Gușatu, antrenor ACSO Filiași, pentru gds.ro

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 12:25 Stiri
Pe aceeași temă