Mobilizare „croată” pentru duelul de baraj cu ASU Poli. Voința Lupac și-ar fi dorit să-i evite pe timișoreni, însă cred că pot produce o surpriză

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 19 Jun. 2015, 15:19 Stiri
Mobilizare
  • FRF a stabilit în acest an ca reprezentanta Timișului să o întâlnească pe cea a Carașului la barajul de promovare în Liga a III-a. Primul duel dintre ASU Politehnica și Voința Lupac va avea loc mâine, de la ora 17:30, pe arena „Știința”, iar cei porecliți „croații” se mobilizează în concordanță cu importanța evenimentului. Oaspeții alb-violeților vor avea și propria galerie la meci, dar recunosc că și-ar fi dorit să evite echipa timișoreană, deoarece aceasta e iubită și la ei în comună.


După câteva tentative nereușite Voința Lupac, mândria croaților din Banat, a reușit să câștige Liga a IV-a Caraș-Severin. Echipa formată în 2004 e una destul de bine închegată, făcând puține modificări în lot în ultimele sezoane. Președintele Alin Mincan e încrezător în șansele echipei sale în dubla cu ASU Poli, dar recunoaște că echipa sa pornește cu șansa a doua. „Pentru noi meciurile de baraj reprezintă următoarea etapă după câștigarea campionatului. Dacă nu vom reuși promovarea nu va fi considerat un obiectiv ratat. Apreciem că presiunea e mai mare pe ASU Politehnica. Știu că va fi o atmosferă foarte frumoasă, mă gândesc că nu vor fi probleme. Fiecare își va încuraja echipa. Eu mi-am exprimat înainte opțiunea că nu mi-aș dori să cădem cu ei pentru că noi avem mulți oameni în comună care țin cu Poli Timișoara. Pe de o parte ne bucurăm, pentru că ne facem și noi cunoscuți”, a declarat Alin Mincan pentru Sport9.ro. Lupacul și-a adjudecat titlul județean la Bocșa în ultima etapă, după ce Arthur Oncică a înscris în prelungiri unicul gol al partidei.

Deși nu a activat ca echipă în Liga 3, Voința a avut un parteneriat cu Muncitorul, iar în ediția 2013-14 mulți dintre actualii componenți au fost în lotul „gospodarilor”. „Avem jucători care au fost și în Liga a II-a, dar demult, nici la Liga a III-a nu putem spune că au adunat cei care au jucat acea experiență. Pentru că au jucat puține meciuri. Nu s-a închegat echipa cu Muncitorul. Puteam vorbi dacă jucau doi-trei ani. Atuul nostru ar fi că echipa joacă demult împreună. Mă bazez însă pe dorința de afirmare a celor tineri din echipă”, a precizat Mincan.

Echipa „croată” și-a câștigat, poate mult spus, renumele și că ar fi avut ghinion în momente decisive. În urmă cu trei ani Lupacul era în fazele superioare ale Cupei României, dar au pierdut acasă cu 0-3 la masa verde din cauza unui incendiu care a făcut ca ambulanța să întârzie la duelul cu Damila Măciuca.

Surprinși că nu se joacă pe „Dan Păltinișanu”

Gruparea din inima județului Caraș-Severin se prezintă încrezătoare la Timișoara. Fără a cunoaște exact situația legată de stadionul mare al orașului, unde se efectuează lucrări, conducătorii Voinței s-au arătat surprinși că meciul se va disputat până la urmă pe o arenă mică. „Problema stadionului e mai mare pentru ei. Noi aveam cereri și de la Reșița de a veni la meci, dar i-am sfătuit să nu vină pentru că nu le pot asigura că intră. Nu știu ce a fost la mijloc la Timișoara, de ce nu s-a putut juca pe stadionul mare…”, a spus Alin Mincan. Acesta a subliniat că Lupacul va avea probabil la rândul ei o galerie organizată din circa 50-60 de persoane.

Antrenorul-jucător al Voinței, Bosko Vișatovici e încrezător în șansele elevilor săi, în ciuda renumelui trupei de pe „Știința”. „Jucăm pe terenul unei echipe galonate, cu jucători valoroși. Eu spun că șansele sunt 50/50. Un atu al nostru față de un joc pe Dan Păltinișanu e că nu vor fi tot atât de mulți spectatori. Am vorbit cu toți jucătorii de când am aflat adversarul, am spus că noi ne jucăm șansa. Sunt două echipe care vin din Liga a IV-a chiar dacă ei au jucători care au evoluat la un nivel superior”, a conchis Vișatovici.

Tehnicianul „croaților” nu se va putea baza în turul de la Timișoara pe fundașul Gliguță, care e suspendat, dar va putea evolua în retur. De asemenea cărășenii îl așteaptă din nou în formație pe Răzvan Costachi, care a revenit din aventura de pe teren redus din Moldova, el a rămas legitimat la Lupac, deci e apt de joc. Fost component al celor de la Săgeata Năvodari acesta e un jucător polivalent. „E o bucurie revenirea lui Costachi, poate ridica valoarea echipei”, a subliniat Vișatovici.

Echipa probabilă a Voinței: Petruț (cpt.) – Domondi, R. Costachi, Vișatovici, Oncică – L. Străin, Lazarovici, Mezin, Tîrbăț – Creangă, Ciutură (Marta).

Partida tur a barajului de promovare în Liga a III-a, ASU Poli – Voința Lupac, se dispută mâine, de la ora 17.30, pe arena „Știința” din Timișoara. Returul e programat peste o săptămână, în Caraș.

CITEȘTE și: Forța alb-violeților, motiv de încredere pentru Răzvan Ghinescu înainte de barajul cu Lupac. Mijlocașul lui ASU Poli se așteaptă la un suport masiv al galeriei

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 19 Jun. 2015, 15:19 Stiri
Pe aceeași temă