Miroslava câștigă greu la Liești și își păstrează avansul în fruntea Seriei I. „Mă nemulțumește lejeritatea și lipsa de concentrare a jucătorilor”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 12:05 Stiri

Știința Miroslava, liderul Seriei I a Ligii 3, a câștigat la limită, sâmbătă, meciul din etapa a 20-a, și și-a păstrat avansul de patru puncte față de Bucovina Pojorâta. Echipa pregătită de Cristian Ungureanu și Irinel Ionescu s-a impus cu 1-0 pe terenul grupării Sporting Liești prin golul lui Andrei Ghiarasim din minutul 52.

Cu o presiune mare pe umeri din cauza poziției pe care o ocupă și a distanței mici a rivalului de pe locul doi, Știința Miroslava s-a impus cu greu în deplasarea de la Liești, o echipă aflată în partea de jos a clasamentului, pe locul 10, însă scăpată de grija unei posibile retrogradări. Cristi Ungureanu a preferat să înceapă jocul de sâmbătă într-o formulă mai defensivă, în care Petrea să fie vârful împins. Vremea și-a spus și ea cuvântul, pe lângă prezența subțire a publicului, ploaia și temperatura scăzută i-a afectat pe jucătorii celor două echipe.

Atât Sporting, cât și Știința au avut ocazii de gol importante în prima repriză, iar după decizia centralului Bogdan Dumitrache (București) de a-l iertat pe portarul gazdelor, Robert Covit, de eliminare, după ce îl faultase la 20 de metri pe Azaharioaei în poziție de ultim apărător, tehnicianul Cristi Ungureanu a decis că se poate obține mai mult și a schimbat așezarea tactică pentru a forța pe faza ofensivă. L-a introdus astfel în teren pe golgheterul returului Tudorache, scoțându-l pe mijlocașului central Tofan.

Inspirația antrenorului și-a spus cuvântul și în această partidă. Dacă etapa trecută îl introducea pe Azaharioaei în prima repriză, acesta deschizând scorul la Roman chiar înainte de pauză, de aceasta dată Ungureanu l-a scos la pauză pe Azaharioaei și l-a introdus pe Andrei Ghiarasim.

În minutul 50, Raul Avram degaja lung o lovitură liberă din propria jumătate de teren, mingea ajungea la Tudorache, care a trimis în bară, aceasta a revenit în teren la Ghiarasim, care a șutat imparabil din 11 metri și a deschis scorul! După acest gol, Lieștiul a ieșit la joc, a lăsat spații mari în apărare, însă Miroslava a ratat o sumedenie de ocazii rarisime.

S-a terminat 1-0 și toate cele trei puncte au plecat la Miroslava, echipă care își menține avansul de patru puncte în fața celor de la Bucovina Pojorâta, care la rândul ei s-a impus cu 2-1 pe teren propriu cu Cetatea Târgu Neamt.

„Mă bucur că am câștigat împotriva unei echipe care s-a dăruit în totalitate pe teren. Ceea ce mă nemulțumește însă este lejeritatea și lipsa de concentrare a jucătorilor mei la fazele de finalizare, care sper să nu se mai reflecte și în evoluțiile viitoare”, a spus după joc, citat de stiintamiroslava.ro, Cristi Ungureanu, antrenorul liderului Seriei I.

Sporting Liești: 12. Robert Covit – 2. Andrei Filimon, 18. Vasile Nastea (cpt.), 11. Daniel Voicu, 7. Robert Stoica, 6. Marius Iordache, 19. Iulian Bogoș, 10. Ștefan Adamache, 20. Cristian Bahnașu, 9. Valentin Dorojan. Rezerve: 1. Cristian Anghel, 14. Alexandru Lupu, 3. Ilie Andrieș.
Staff: Valentin Cramer (A1); Eugen Baștină (A2); Ion Stoica (delegat).

Știința Miroslava: 1. Raul Avram, 18. Andrei Sărițanu, 23. Ilie Adrian (cpt.), 5. Dănuț Tăcuțanu, 11. George Maxim, 7. Dănuț Munteanu, 19. Denis Botezatu, 10. Cezar Tofan, 21. Nicolae Azaharioaei, 9. Mario Schiopu, 20. Gabriel Petrea. Rezerve: 93. Cosmin Bîrlădeanu, 16. Ionuț Miron, 17. Sebastian Sacrieru, 6. Vlad Ghoerghiu, 13. Andrei Ghiarasim, 8. Ilie Talpan, 22. Tudorel Tudorache.
Staff: Cristi Ungureanu (A1); Irinel Ionescu (A2); Silviu Dulcianu (antrenor portari); Costel Sacrieru (delegat).

Etapa următoare, sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17:00, Știința Miroslava primește vizita celor de la Miercurea Ciuc, în timp ce vineri, 24 aprilie, de la aceeași oră, Bucovina Pojorâta se va deplasa pe terenul celor de la Aerostar Bacău.

Video și foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 12:05 Stiri
Pe aceeași temă