Miroslava a câștigat derbyul Iașiului, învingând în premieră pe Kosarom

Mihai Andries 31 Mar. 2014, 10:52 Stiri
Miroslava a câștigat derbyul Iașiului,** învingând în premieră pe Kosarom

Derbyul județului Iași a avut loc sâmbătă în seria I a Ligii a III-a între Știința Miroslava și Kosarom Pașcani. Cele două echipe împărțeau primele două locuri în serie și aveau asigurate locurile în play-off, astfel că meciul a avut o miză importantă și pentru situația în cursa pentru promovare. Chiar dacă miza meciului a fost una mare și în calculele promovării, adevărata miză a fost aceea a supremației județene. În precedentele trei întâlniri oficiale, Kosaromul a reușit două victorii și un rezultat de egalitate, Miroslava fiind încă în căutarea unei victorii în față pășcănenilor.

Prima ocazie cu adevărat importantă a venit abia în minutul 45, când Agrigoroaie a pivotat excelent lângă fundașul de marcaj advers și a șutat puternic din 12 metri. Raul Avram a agățat mingea cu un reflex imposibil, însă tăria șutului a fost prea mare și cu toată opoziția portarului, mingea a intrat în poartă și Pascaniul deja se gândea că va rămâne neînvinsă în meciurile cu Miroslava.

Cristi Ungureanu și Irinel Ionescu au mutat încă de la pauză, făcând trei schimbări și introducându-i în teren pe Talpan, Caragea și Strungariu. Aceste trei mutări au fost mai mult decât inspirate, pentru că aveau să fie decisive în soarta meciului. Au început să vină și ocaziile importante ale gazdelor, prima în minutul 48, atunci când Tincu a executat un corner direct pe poartă, iar Luca a reușit să scoată cu dificultate mingea de sub transversală. O faza controversată a venit cinci minute mai târziu, atunci când Petrea a fost faultat în 16 metri, însă centralul a considerat că a fost simulare și l-a îngălbenit pe căpitanul Științei. Pașcaniul putea închide meciul în minutul 63, însă șutul de la 20 metri al lui Diaconu a șters pe exterior transversală.

A venit și minutului 73, atunci când la o fază ce nu anunța mare lucru, Petrea a insistat în flancul stâng și a centrat la colțul lung, Pârvu a ajuns mingea cu dificultate și a recentrat-o excelent în 5 metri, de unde Caragea a reluat excelent cu capul sub transversală și a restabilit egalitatea!

Cu moralul ridicat, Știința a forțat victoria și insitența le-a fost răsplătită după alte șapte minute, când Tincu a ciupit o minge la care fundașul pășcănenilor avea prim-planul și apoi a centrat excelent în 6 metri, de unde Talpan venit de la colțul lung, a reluat cu capul pe lângă Luca și a adus bucuria în tabăra gazdelor. CS Știința Miroslava are șanse mari să promoveze, fiind momentan principala contracandidată a Dorohoiului la promovarea în Liga a II-a

După meci, pricipalul gazdelor, Cristi Ungureanu a declarat: „Mă așteptăm la un meci greu,Pașcaniul e o echipă deloc de neglijat, însă ambiția și dorința de victorie a băieților și-au pus amprenta pe rezultatul final. Fiecare punct și meci câștigat nu pot decât să mă bucure și să ne responsabilizeze mai mult în vederea atingerii obiectivului – promovarea în liga a II-a.”

„Mă bucură faptul că echipa a dat dovadă de maturitate în joc și că a crezut în victorie până la fluierul de final al arbitrului. Mulțumesc suporterilor și sunt convins că vom termina campionatul pe prima poziție a clasamentului, sperând ca astfel să aducem alături de echipă investitori și iubitori ai fotbalului” a comentat și președintele Daniel Acatrinei

ȘTIINȚA MIROSLAVA – KOSAROM 2-1 (0-1) Caragea 72, Talpan 80 / Agrigoroaie 45

12.Raul AVRAM – 21.Narcis CIUBOTARIU, 17.Vlad GHEORGHIU, 4.George MAXIM, 10.Valentin PÂRVU, 18.Paul TINCU, 5.Dănuț TĂ‚CUȚANU, 19.Vlad COZMA, 6.Andrei SĂ‚RITANU, 20.Gabriel PETREA (cpt.), 15.Ionuț GIURUMESCU. Rezerve: 23.Ciprian BÂRGAN – 14.Sebastian SĂ‚CRIERU, 13.Bogdan BOLBOCEANU, 7.Adrian CARAGEA, 3.Florin STRUNGARIU, 11.Ilie TALPAN, 8.Dragoș BACIU. Antrenori: Cristi UNGUREANU și Irinel IONESCU.
33.Mihai LUCA – 9.Nicolae AZAHARIOAIEI, 6.Vladimir RĂ‚ZLOG (cpt.), 20.Marius OLĂ‚RIȚA, 18.Daniel RADU, 5.Lucian DIACONU, 17.Petre AGRIGOROAIEI, 10.Andrei LIPOVANU, 19.Bogdan CHIMIR, 16.Cosmin NEMȚEANU, 14.Adrian VIORICA. Rezerve: 99.Cosmin BÎRLĂ‚DEANU – 4.Laur GIURGIUVEANU, 3.Petru RĂ‚ZLOG, 7.Ionuț NUȚESCU, 8.Petrică TOADER, 11.Bogdan ȘTIUBEI, 2.George HUMĂ‚. Antrenor: Dan CONDURACHE

Mihai Andries 31 Mar. 2014, 10:52 Stiri
Pe aceeași temă