Minerul Motru și-a creionat strategia pentru Liga a II-a

Mihai Andries 06 Jun. 2013, 23:29 Stiri
Minerul Motru și-a creionat** strategia pentru Liga a II-a

Proaspăt promovată în Liga a II-a, echipa de fotbal Minerul Motru se pregătește de duelurile tari din B. „Greul acum începe, e diferență mare între Divizia B și Divizia C”, spune directorul sportiv de la Motru. Mihai Cernica. Acesta recunoaște că echipa lui are nevoie de întăriri, așa că deja s-a creionat o listă cu posibilele achiziții. „Va trebui să aducem 5-6 jucători care să crească valoarea echipei”, a mai spus Cernica.

Vor întăriri de la Târgu-Jiu

Oficialii de la Motru susțin că în perioada următoare vor veni la Târgu-Jiu pentru a discuta cu cei de la Pandurii pe marginea unor jucători. „Felicit pe această cale Pandurii pentru senzaționala performanță. Cine s-ar fi gândit că echipa aceasta va ajunge vicecampioana României. Bravo lor”, spune Cernica. Apoi, acesta spune că fotbalul gorjean a reușit două performanțe în sezonul recent încheiat. „Pandurii în Europa și Motru după șapte ani în B. Sunt realizări”, a comentat Cernica. Ei bine, minerii se gândesc acum și la viitor. „Ne așteaptă un sezon greu. Așa cum spuneam, este o diferență mare între liga de unde am venit și cea în care vom juca. E un alt nivel, sper să facem față și să reușim să obținem rezultate bune. Este clar că în această formulă pe care o avem acum nu putem emite prea multe pretenții, avem nevoie de întăriri. Avem o listă cu jucători pe care îi vrem, vedem ce reușim să luăm și de acolo pentru că la noi nu se poate vorbi de buget pentru transferuri. Dacă este să luăm gratis bine, dacă nu mai căutăm”, a mai spus Cernica.

Renunță la rezerve

Oficialul Minerului Motru a mai anunțat și faptul că la echipă în această vară vor surveni ceva modificări. „Va trebui să renunțăm la ceva jucători. Trebuie să ne întărim. Nucleul de jucători care a promovat echipa va rămâne, vom căuta să renunțăm la jucători care nu au prea jucat. Nu ne permitem nici să avem un lot numeros”, a mai adăugat Cernica. Astfel, rezervele de la Motru vor fi puse pe liber, iar în locul acestor jucători se va încerca aducerea unor jucători de valoare.

Descoperiți peste tot

Motrenii spun că nu au vreun post în echipă pe care să nu aibă nevoie de întăriri. „Ne sunt necesare vreo 5-6 transferuri. Acum vorbesc de toate compartimentele, peste tot avem nevoie”, a mai declarat Cernica. Ei bine, oficialul acestei echipe așteaptă să se întâlnească cu cei de la Pandurii și să stabilească ce va face în continuare. „O să avem o discuție și cu cei de la Pandurii, vor face o analiză a lotului, jucătorii care nu intră în discuție la Târgu-Jiu să vină și să ne ajute pe noi”, a mai punctat Cernica. Cei de la Motru sunt în negocieri avansate cu Trașcă de la Jiul Rovinari.

Nanu confirmat

La nivelul băncii tehnice nu vor surveni modificări, Ștefan Nanu urmând să conducă echipa și în Liga a II-a. „A promovat, e munca și lui Ștefan Nanu și va continua la noi. O să facem o figură frumoasă și în Liga a II-a, avem un antrenor care muncește mult și sigur Minerul Motru va fi o nucă tare în sezonul viitor”, a mai declarat Cernica.

Programul Minerului Motru:

  • 1 iulie reunirea lotului
  • 8 iulie vizita medicală Craiova
  • 12 -24 iulie cantonament Sinaia
  • 16 august prima etapă Liga a 2-a

 

Sursa: Impact în Gorj

 

Mihai Andries 06 Jun. 2013, 23:29 Stiri
Pe aceeași temă